Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Trzecie gody Primerki :))) - dokumentacja przebiegów!

Guest mrówa
 Share

Recommended Posts

Ja sprzedalem swoja jak miala ponad 297 000km i sie na gody u mnie nie doczekala. Ale mam nadzieje ze u nowego wlasciciela sie doczeka i bedzie jeszcze dlugo mu sluzyla tak jak mi przez ponad 50 000km :)

To kolejny dowód, że silniki nismo są rewelacyjne. Które niemieckie gradobicie przejedzie tyle bez remontu (mowa o 4 cylindrowych benzynowcach).

Guest MacKo

MiX, ale to ograniczenie prędkości zdejmij... ;)

wskazówka dojdzie do tego iejsc i dalej nie pójdzie bo.... speed limit :)

Ta naklejka to jest od początku jak mam auto, siakiś niemiec nalepił, z opon. Nie chce mi się bawić w zrywanie tego, bo strasznie mocno to się dossało do deski.

Pozdrawiam

Guest Sieszput

uja to sie zalapałem na gody swojego nismo :) jak mu stukneło 210tys , ale niewiem czy to zaliczac do tych godow :D :-))) jak myslicie, takie cos mozna zaliczyc do godow?heh :D

Guest Pablo_Snk

Ja dzisiaj miałem 1 god tylko że mojego drugiego auteczka astry, a raczej to taty auto :) 100000 :) Tylko niestety zdjęcia nie mam :)

• 2 weeks later...
Guest mrówa

hihihi leci szybko juz mam 5500 wiecej dokladnie dzis mam 305 622

w micruni to juz ok 140 000 a prairie malutko narazie heheh :P primerka chce zrobic 500000 cyba ze mi sie znudzi na co sie zanosi i sprzedam ;)

• 3 years later...

Nie długo mi strzeli 3 z przodu w moim traktorku.Narazie oki wszystko mrozy przeżyła -30 st lepiej pali niz benz w zimie i pewnie prawdziwy przebieg jak na 99 rok.

To kolejny dowód, że silniki nismo są rewelacyjne. Które niemieckie gradobicie przejedzie tyle bez remontu (mowa o 4 cylindrowych benzynowcach).

Silnik C20NE z Opla + LPG. Kupiłem dawno temu z przebiegiem 198 tyś km. Do tej pory mam to auto z sentymentu. Na dzień dzisiejszy licznik pokazuje 385 tyś km.

W silniku nie było nic grzebane, tylko przy 300 tys wymieniłem sprzęgło bo książkowo zaczynało znać o sobie - jak w zegarku. Oczywiście blachy musiałem robić bo nie wytrzymały rdzy i przemijającego czasu.

Mam nadzieje że moje Nismo też się sprawdzi a po takich tematach jest szansa.

Edited by P11DK

Może nie na temat o spalaniu mojego traktorka. (ale w tym temacie przy 3 z przodu) Jadac w trase na mazury z pomorskiego to mozna powiedzieć że jestem bardzo zadowolony ze spalania.Chyba nikt nie uwierzy ale patrzac na wskażnik paliwa to jak by był magnes u górywskażnika, a miałem pod korek wlałem .Przejechałem 170 km i spadło gdzies o połowe z 15 litrów ,a myśle ze bym zrobił jeszcze ze 130km przy takiej jeżdzie.To w sumie wychodzi 15 litrów na 300 km.Może to nie możliwe ale wskażnik nie kłamie a przebieg mam 290tys km auta i pewnie prawdziwy.Jechałem 100-120 km/h a na dobrym odcinku poszła 170 km/h i wiecej cieżko miała.Ale w miescie to dużo łyka zupy ponad 8 litrłów .Nie wiem czy przepływke moze bym musiał wymienic może to ma do spalania w mieście.

A życze kazdemu takiego spalania na trasie,fakt ze jechałem sam troche w bagażniku było i mało kiedy klima przy moim kombi właczona.

• 4 months later...

chwilę temu było tak :rolleyes:

post-33664-0-65308000-1302464798_thumb.jpg

Edited by nowak

• 4 months later...

No ja musze sie pochwalić godami :whistle:.

Strzeliło mi dzisaj 300 tysi km na liczniku!!!

Dokumentacja bedzie pozniej ,awaria laptopa.

Napewno wrzuce foty pozniej.

• 4 weeks later...

Ja bym miał 2gie gody gdyby przebieg mi się sam nie wyzerował :blink:

A tak mam jakieś 3tyś. z takim przebiegiem ciekawe ile by primka kosztowała :rolleyes:

• 2 months later...

No to wstawiam z opóznieniem dokumentacje godów B)

I mam nadzieje im długo pośmigac.

A sie okaże w praniu ile bede jezdził nayske. oby jak najdłużej :whistle:

A teraz mam 304 z małym hakiem.

I wszystkim życze takiego przebiegu a nie że sa tzw 1 z przodu.Chociaż zdarzaja sie wyjatki i są takie przebiegi.

Ale to inny temat...

post-33864-0-80622100-1310226427_thumb.jpg

post-33864-0-42517900-1310226440_thumb.jpg

post-33864-0-33480100-1310226451_thumb.jpg

Edited by RAAAD

• 3 weeks later...
Guest adiix458 p10 2.0 gt

Siemka ja też to potwierdze ponieważ moja primera p10 2 L gt sr20de przeszedł takie tortury w życiu i ma przebieg około 200.000 tyś. i działa jak nalerzy terz 4 baniaki z gazem :D

• 2 months later...

No mam 310kkm. B)

I silnik jezdzi jak trzeba :whistle:

• 4 weeks later...
Guest pit_free

Ja mam Primerke P11 2.0 16V 131 ps 98 rok.buda ma przejechane 313635 km,ile cofnięte?Niewiem.Ale już mam 3 silnik :-/ więc niezgadzam się z Twoją opinią...

post-50105-0-28206900-1321185004_thumb.jpg

Edited by pit_free

• 1 month later...

Ja mam Primerke P11 2.0 16V 131 ps 98 rok.buda ma przejechane 313635 km,ile cofnięte?Niewiem.Ale już mam 3 silnik :-/ więc niezgadzam się z Twoją opinią...

słabo ja miałem 200 tys i też 3 silnik,,,

choć jakbyś smigał taś taś 2.0 PB góra 100 Km.h to też by wytrzymał ,,,tyle

• 2 weeks later...
Guest pit_free

słabo ja miałem 200 tys i też 3 silnik,,,

choć jakbyś smigał taś taś 2.0 PB góra 100 Km.h to też by wytrzymał ,,,tyle

Po to mam 131 ps pod maską żeby trochę depnąć :P

• 1 month later...

zgodnie z uwagami przenosze dokumentacje fotograficzną tutaj

post-34309-0-90014400-1330195836_thumb.jpg