Gość Pablo_Snk Opublikowano 8 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2006 Na początku chce powiedzieć, ze szukałem odpowiedzi, ale nie znalazłem, moze źle szukałem. A moje pytanie brzmi, co mogło się stać jak mi dymi z rury normalnie biały dym. Nawet jak się rozgrzeje to nie przestaje, leje dobre paliwo i LPG i dalej dymi. Czego to wina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipfm Opublikowano 8 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2006 Na początku chce powiedzieć, ze szukałem odpowiedzi, ale nie znalazłem, moze źle szukałem. A moje pytanie brzmi, co mogło się stać jak mi dymi z rury normalnie biały dym. Nawet jak się rozgrzeje to nie przestaje, leje dobre paliwo i LPG i dalej dymi. Czego to wina? Twoj Micrus wybral nowego Papieza :wink: A tak serio, to bialy dym to moze byc oznaka ze woda dostaje sie do cylindra, najczesciej poprzez uszkodzona uszczelke glowicy :sad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Snafu Opublikowano 8 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2006 możliwe że masz walniętą uszczelkę pod głowicą i silnik zasysa płyn chłodzonczy a to co wylatuje z rury to para wodna.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gray5 Opublikowano 8 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2006 Twoj Micrus wybral nowego Papieza :wink: hehe rozwaliles mnie filip ty mtekstem , hmm a olej nie bedzie powodaowal takiego dymku? (oczywiscie tez uszczelka] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mefrozen Opublikowano 8 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2006 Z oleju raczej bys mial ciemny dym, rowniez podpisuje sie ze woda sie mogla dostac tam gdzie nie powinna ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kmich76 Opublikowano 8 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2006 Olej daje niebieski...Wiem, bo miałem Warczyburga... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość akira Opublikowano 9 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2006 Sprawdz sobie płyn w chłodnicy czy nie jest wymieszany z olejem co moze byc oznaką walnientej uszczelki pod głowicą.A co do białego plynuto chba nawet 100% uszczelka pod głowicą [ Dodano: Pią 09 Cze, 2006 ] miało byc dymu a nie płynu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pablo_Snk Opublikowano 9 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2006 A nie wiecie ile może kosztować taka uszczelka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piotri Opublikowano 9 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2006 A nie wiecie ile może kosztować taka uszczelka? Uszczelka chyba nie jest taka droga. W sieci widzialem za okolo 70 zl link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość akira Opublikowano 9 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2006 lepiej sobie to szybko wymien szkoda silnika olej sie rozrzedza i jest gorsze smarowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pablo_Snk Opublikowano 9 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2006 Ale na bagnecie nie jest rozcieńczony olej, ani nie bierzy płynu chłodniczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p_flori Opublikowano 9 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2006 moze Ci woda paruje z tłumika - jak jeździsz na krótkie trasy - na LPG powstaje więcej wody zbiera sie w tłumiku i paruje jak z czajnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kmich76 Opublikowano 9 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2006 Kurcze też jest taka możliwość, ale on pisze że jak się rozgrzeje to przestaje, więc chyba jeździ dalej niż kilka km.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pablo_Snk Opublikowano 9 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2006 To jest właśnie też dziwne u mnie na zimnym leciutki dymek jak przygazujesz oczywiscie wiecej dymu, jak rozgrzejesz to zmniejsza się dymek ale jest. Chociaż czasami to przestanie, ale to w żadkich sytuacjach [ Dodano: Sob 10 Cze, 2006 19:01 ] Wymieniłem świece i przestało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi