Gość willi Opublikowano 23 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 właśnie sprzedałem skrzynie i silnik więc teraz nici już z kończenia ale może chcesz kupić kaste hehe no i mam te zawieszenie jeszcze które szukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kasiatasia Opublikowano 23 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 co myslicie o wsadzeniu turba do n13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kasiatasia Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 tak ostanio dało mi do myslenia to ze najwazniejsze jest to co kierowca potrafi (oczywiscie tuning tez) i tu poajwia sie pytanie co zrobic zeby lepiej czuc autko jak szybko i efektownie pokonywac zakrety itd co o tym myslicie i czy znacie jakies techniki np zeby zmniejszyc drogr chamowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fer Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 co o tym myslicie i czy znacie jakies techniki np zeby zmniejszyc drogr chamowanie Jak dla mnie jest to jeden z ważnych czynników poprawiający bezpieczeństwo - umiejętności kierowcy. Można sobie jechać na jakiś pusty parking i próbować różne manewry lub też udać się do jakiejś szkoły jazdy które mają maty poślizgowe, szarpaki i inne różne rzeczy. W takich szkołach można niektóre manewry robić własnym samochodem, a można i też na ich autach. zeby lepiej czuc autko Optymalna pozycja za kierownicą, dobrze przyciągnięty pas i jedziemy. A chyba najlepiej czuć samochód w fotelu sportowym/kubełkowym z cztero-punktowymi pasami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kasiatasia Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 no z tymi szkołami to fajny pomysł ale obawiam sie ze w mojej okolicy raczej takich nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fer Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 a skąd jesteś :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kasiatasia Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 oświęcim (troszke od kraka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fer Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 http://www.sbj-czopik.pl/index.htm - szkoła Tomasza Czopika - kraków http://www.abj.gliwice.pl/ - Lanette - szkoła jazdy - Gliwice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kasiatasia Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 ile cos takiego bedzie kosztowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fer Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 U Czopika jeżeli jest grupa osób - 15-25 to ok 600zł, jeżeli tylko samemu - 5000zł, jazda odbywa się na samochodach szkoły Lanette - 350zł za jeden dzień + 150zł jeżeli chcesz na ich samochodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kasiatasia Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 chyba jednak wybiore opcje parking albo jakas pusta droga bo za 400zł mozna se troszke fure ulepszyc a myslisz ze opony sie bardzo zniszcza jak bede bawił sie w drifta (myslałem o kupnie jkichs starych i uzywaniu ich tylko do tego ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fer Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 a myslisz ze opony sie bardzo zniszcza jak bede bawił sie w drifta Zależy jaki masz samochód, przy jakich prędkościach będziesz to robił i czy będzie mokro "Zawodowcom" 2 komplety opon po 5-6mm bierznika wystarcza na jeden dzień jazdy po torze, ale oni mają po min 200koni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin101 Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 Opony to nic, jeszcze sprzeglo , hamulce,zawias, warto tez doliczyc ewentualne obcierki, jazde na plecach, na boku. No i oczywiscie trzeba znalezc miejsce..... gdzie nikomu jadacemu zgodnie z przepisami nie zepsujemy humoru. A najlepiej NFS albo underground II albo most wanted, tak bedzide najtaniej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BZYKU87 Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 Witam. Mam też Nissana sunny n13 i u siebie narazie wygładziłem zderzaki oraz przerobiłem gril. Założone mam alufelgi 15' na oponkach 195/50. Myśle nad założeniem sprzężyn sportowych -5cm od serii. Klapa tylna na gładko z lekkim wtłoczeniem na rejestacje oraz będzie tłumnik końcowy al'a mugen. narazie auto jest w trakcie przeróbek ale na zlot w czechach myśle że będzie gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BZYKU-FK Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Nadkola są rozklepana a rant zlikwidowany :diabel: Jeszcze nie wiem czy nie trzeba bedzie bardziej rozklepac jak założe sprężyny... ale to już pikuś Myśle nad przeróbką w silniku lub zmianie go na SR20DET lub SR18DET. Ale to się zobaczy:) [ Dodano: Pią 25 Maj, 2007 09:55 ] acha mała poprawkaBzyku87 i BZYKU-FK to jedna osoba tylko że musiałem założyć kąto nowe bo tamto zostało usunięte-tak pisało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel_p10 Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 a myslisz ze opony sie bardzo zniszcza jak bede bawił sie w drifta Jakie masz auto? Jeśli chcesz się uczyć we własnym zakresie, poproś znajomą osobę, która ogarnia smochód. Efektywniej i mniej boleśnie dla sprzętu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BZYKU-FK Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 No niestety mam tylko 1,4 12v:/ ale też myślałem nad tym CA18DET z 200sx bo kumpel ma właśnie takiego niskiego... [ Dodano: Pią 25 Maj, 2007 13:28 ] PS:hehe:) no może i podróbke:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kasiatasia Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Mam nissana sunny n13 z silnikeim 1.6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel_p10 Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Więc trenuj, trenuj. Niech to będzie będzie dla Ciebie inspiracją . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kasiatasia Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 a jak myslicie lepiej jezdzic na niskich obrotach i na jak najwyzszym biegu (oczywiscie nie przeciazajac silnika) czy jakos inaczej bo ja niedawno zdałem na prawko i na kursie tak mnie uczyli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EnDrIu WAWA Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 przyjedz na zlot to potrenujesz na lotnisku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fer Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 a jak myslicie lepiej jezdzic na niskich obrotach i na jak najwyzszym biegu (oczywiscie nie przeciazajac silnika) czy jakos inaczej bo ja niedawno zdałem na prawko i na kursie tak mnie uczyli To czego uczą na kursie prawa jazdy to jazda ekonomiczna - tak by jak najmniej zużywać paliwa. Sam zdawałem prawko w grudniu 2006 i teraz już widze jak bardzo różni się "normalna" jazda od tego co jest na kursach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kasiatasia Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 obawiam sie ze nie wpadne :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kasiatasia Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 czytałem duzo postow i powiem ze BOMBEL znasz sie na tych sprawach co bys radził podkrecic w nissanie sunny n 13 z 90 1.6 tak kosztem do 500zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pj007 Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 Ja ze znajomymi zawsze trenuję w Skawinie koło Krakowa, jest tam taki wielki plac asfaltowy, równo bez dziur. Raczej nikomu to nie przeszkadza bo już kilkanaście razy tam byliśmy i nigdy nie było problemów. W sąsiedztwie nie ma domów, jedynie jakaś fabryka. Na codzień jest to plac dla tirów ale w nocy jest pusto. Takie jazdy może dla ludzi z zewnątrz wyglądają jak szaleństwa ale w rzeczywistości wiele uczą. A najlepsza zabawa jest w zimie, miejscami jest oblodzone, działa lepiej niż mata poślizgowa. Polecam takie "szaleństwa" bo dzięki temu później nie mamy problemów z opanowaniem poślizgu na drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi