Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

tuning N13

Gość mario
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kasiatasia

5 kucy to niewiele za tyle kasy (zycie jest okrutne) a jak by darowac sobie to planowanie głowicy to co jeszcze mozna zmienic

a ten plac co mowisz daleko jest od oświęcimia

Gość kasiatasia

nie jestem pewien pisze mi ino za gd16 ale wydaje mi sie ze to gd16i

a z tym kolektorem do nie mozna jakos przerobic z innej marki zeby pasował do mojego sunny

Z tego co czytałem, doświadczenia forumowiczów nie wskazują na takie złe efekty o których piszesz, wręcz przeciwnie Poza tym co to znaczy że spaliny się cofną ? Wyjaśnij co masz na myśli dokładnie ? To jest jakiś skrót myślowy który z prawami fizyki chyba nie ma za wiele wspólnego.

Gość kasiatasia

tłumik ma wiele "dziurek " drobnych przez ktore maja przeleciec spaliny , spaliny ktore wylatuja z komory maja duza predkosc i nie sa wstanie całkowicie wniknoc w materiały tłumiace i sie odbijaja I 2 tłumik nie jest przystosowany do takich waronkow pracy

Gość kasiatasia

bombel nie powiedziałem ze katalizator nie zamula a tylko ze (tu cytat) "katalizator musi być zastąpiony tłumikiem o impedancji

typowej dla pierwszego tłumika wydechu. W przeciwnym razie tłumik drugi rozleci

się od fal uderzeniowych spalin a auto będzie pracować niemiłosiernie głośno, a

jednocześnie często ze szkodą dla mocy silnika - gdyż spaliny są zbyt

zróżnicowane pod względem ciśnienia, aby pozwolić sobie na wejście do tłumika o

niewłaściwej impedancji długim kanałem - może wytworzyć się fala stojąca,

zdudnienia zniszczą wydech, utrudnią oczyszczanie silnika ze spalin i będą działać

na nerwy."

PS tez mam sunego n13 białego tylko z 1990 i ma dopiero 130 tys km

(gdzie kupiłes niebieskie diody)

Gość kasiatasia

BOMBEL MOZE TAK TO CO MOWIE TO JEST TERORIA DOPIERO ZACZYNAM POZNAWAC TUNING I ZASADY W NIEM PANUJACE A Z TEGO CO WIDZE TO ZYCIE OD TEORI RUZNI SIE JAK CHOLERA (JAK CHCESZ TRO MOGE CI DAC LINKA DO STRONIK GDZIE TAK PISZA)

kasiatasia masz racje co tdo tych teorji ale tylko w pewnym sensie. Cały problem w tym ze silnik o jakim tu mowa był proiektowany jako silnik bez kata. Kat jest w pewnym sensie proteza która była wstawiona ze wzgledu na zmiany przepisów o emisji toksycznych gazów. dlatego usuniecie kata w tym samochodzie poprawia jego parametry.

• 3 tygodnie później...
Gość BZYKU87

Witam po długiej dość nieobecności ale niestety mialem troszke roboty, później wyjazd na wczasy:) W sprawie katalizatora to ja poprostu go w środku wyczyściłem(nie ma nic w nim) a końcowy wydech jest teraz już nie seryjny tylko zakupiłem al'a Mugen. Autko stało się troszke mocniejsze:)ale niewiele. Acha i mam pytanko mam silniczek 1,4 12v na gaźniku i zastanawiam się ile obrotów ma przy odcięciu...Może ktoś z was wie>??? Pozdro FOR ALL!!!! :D

Gość BZYKU-FK

Jade dzis ogladac 200sx-a moze go kupie bo przydalo by mi sie 2 autko i wrazie czegos silniczek mozna przelozyc do N13:) Bedzie mnie to kosztowało ok2500zł +naprawa kurbiny ale kumpel na taką 200 i mówił że ma turbine:) Więc będę m8iał 2 autka:) tylko że ta 200 jest troszke poobijana ale mi to nie przeszkadza bo i tak ją doprawie ponieważ chce się pouczyć driftować:):) A później włoże silniczek do N!# :diabel2:

• 1 rok później...