Gość Władek Opublikowano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 pytanko w jaki sposób mozna wybic te tulejki z wahacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ice Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 imadło młotek i wybijasz. Potem kupujesz nowy wahacz i montujesz. Nie wbijesz tulei idealnie osiowo tak jak to robi firma, a wtedy nowe tuleje polecą błyskawicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mini77 Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 jak w temacie . Czy ustawia sie zbieżność po wymianie górnych wahaczy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marceli Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Czy ustawia sie zbieżność po wymianie górnych wahaczy ? Nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur h Opublikowano 3 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 Po własnoręcznej regeneracji wahaczy górnnych (jak wyżej opisane) i przejechaniu bez mała ok 10000km mam w dalszym ciągu spokój.Nic nie stuka i nie puka .Polecam tą metode .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcinbergen Opublikowano 26 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 Witam, dzisiaj chcialem wymienic wachacz gorny i odkrecilem jedna srube te mniejsza od sworznia ja wysunalem bez problemu pozniej zabralem sie za odkrecanie tej plyty co trzyna wachacz do karoserii i tez odkrecilem:) rowniez odkrecilem nakretke z tej dluzszej sruby ale za chiny nie moglem jej wybic z tego wachacza mialem w imadle tluklem mlotkiem psikalem wd40 i nic zniszczylem tylko gwint wiec go obcialem jakies pol cm i zamontowalem stary wachacz..... jak ja wybic????czy lepiej poprostu kupic w sklepie nowa srube a stara poprostu odciac ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 26 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 To nie jest zwykła śruba. Gwint jest cieńszy od jej nasady u łba. Zauważ że wchodzi w uchwyt tylko z jednej strony cała. Myślę że taką śrubę dostaniesz jedynie od dawcy, albo za grubą kasę w ASO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcinbergen Opublikowano 26 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 To nie jest zwykła śruba. Gwint jest cieńszy od jej nasady u łba. Zauważ że wchodzi w uchwyt tylko z jednej strony cała. Myślę że taką śrubę dostaniesz jedynie od dawcy, albo za grubą kasę w ASO az musze jutro spojrzec na te srube jeszcze raz....hmmm nie widzialem w tej krotszej aby byla jakas specjalna..a mialem ja w rekach bo latwo sie wysunela a ta dluzsza ani drgnela...i co dalej.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 27 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2009 Ta przednia tak ale ta tylna właśnie jest z schodkiem (przynajmniej u mnie). Da się ją obrócić w uchwycie czy to niemożliwe bo zastanawia mnie czy obcięcie jaj coś da jak i tak nie wybijesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 27 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2009 Ta przednia tak ale ta tylna właśnie jest z schodkiem (przynajmniej u mnie). Da się ją obrócić w uchwycie czy to niemożliwe bo zastanawia mnie czy obcięcie jaj coś da jak i tak nie wybijesz Jak utnie jak tuleje od strony wahacza to wyjdzie żeby mnie zrozumieć podam po kolejności elementy : .nakrętka/mocowanie wahacza do karoserii/tniemy / wahacz / tniemy/mocowanie wahacza do karoserii/ łeb śruby . Ale ja bym wykręcił jeszcze całość i nocna kąpiel w ropie może pomoże szkoda ciąć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 27 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2009 (edytowane) Owszem utniesz ale po wahaczy bo jest to wszystko silnie spasowane do tego stopnia że jak zakładałem drugi to musiałem lekko rozgiąć uchwyt bo nie chciało wejść a i przy takim cięciu łatwo uszkodzić uchwyt Co do śrub jest termat http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/21748-p11wp11-jakie-ruby-mocujce-gorny-wahacz/page__view__findpost__p__244124__hl__wahacz__fromsearch__1 Edytowane 27 Października 2009 przez and_pec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawa Opublikowano 27 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2009 (edytowane) u mnie nie było żadnego problemu tzn. śruby poszły można powiedzieć bez większego problemu ale trzeba było przylożyć odpowiedni moment , wszystko jak po maśle , wymieniłem same tuleje i wszystko git po zalaniu hipolem. Edytowane 27 Października 2009 przez Gawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi