Gość komz Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 U mnie, jak się w końcu okazało, padł sterownik silnika , dawał złe napięcie na przepływomierz powietrza i w efekcie obie te części poszły do wymiany. Tego niesamowitego odkrycia dokonał serwis Pana Grabowskiego z Puławskiej w Piasecznie. Zdecydowanie sie poprawiło choć jeszcze , jak twierdzi wspomniany Pan, należałoby sprawdzić jeszcze rozrząd, niby łańcuch wygląda na OK, ale może któryś z wałków jest przesunięty o jeden ząbek. Póki co znowu totalnie nie mam czasu i na razie żona jeździ bez regulacji rozrządu . Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof48 Opublikowano 6 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2006 Ile zapłaciłeś u Grabowskiego? Czy Grabowski naprawiał sterownik silnika, czy tez kupiłeś nowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komz Opublikowano 7 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2006 Tani nie jest, za wszystko wziął 1500 zł. Miała w to wejść również regulacja rozrządu u jakiegoś zaprzyjaźnionego mechanika. Sterownik naprawił, przepływomierz wymienił. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof48 Opublikowano 7 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2006 Dzięki za wyjaśnienia. W moim samochodzie wciąż sprawa nie jest do końca załatwiona. Zastanawiam się nad wymianą przepływomierza. Stacja ASO oferuje regenrację za 600 zł. Pytanie, czy to pomoże, czy też dalej będę zmagał się z zapalającym check enginem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 7 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2006 Renerenacja to nic innego jak wymiana całej elektroniki w nim, jedyne co to twoja stara obudowa zostaje. Zdiagnozuj czy u Ciebie na pewno przepływomierz jest padnięty np. przełóż od kolegi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof48 Opublikowano 7 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2006 Myślałem o tym, aby przełożyć od innego pojazdu. Nietety w najbliższym otoczeniu nie ma nikogo, kto dysponowałby podbnym samochodem. To jest primera z 2000 roku z silnikiem 2.0. Upierdliwość urządzenia jest tak wysoka, że w zasadzie poddałem się i w najbliższy czwartek oddam do regenracji przepływomierz. Zrobię to, jak już pisałem u Ballauna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 7 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2006 Niech w ASO udestępnią CI nową przeplywke - wsadzisz i zobaczysz czy jest okey, jak z nową jest okey to sterą regeneruj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof48 Opublikowano 7 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2006 Bardzo dobry pomysł. Tak zrobię. Dzieki za podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majchrzok Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 kur.......... normalnie mam dosyc powoli tego samochodu. powiedzcie mi tylko tak szczerze czy te primery naprawde tak mula czy ja juz nie wiem. pisalem juiz kiedys, ale nie uzyskalem wsumie dokladnej odp. mam p11 144 1,6 kombi;( bez porzesady ale moja chyba tez do "setki" robi w 28 sekund!!! dzisiaj w poznaniu z pod swiatel odstawil mnie... uwaga SEICENTO 900<lol2> no to chyba cos nie tak. ale na nastepnych swiatlach juz bylo lepiej, normalnie moge pwoeidziec, stala obok vectra widac ze koles chcioal mnie odstawic ale mu sie nie udaloD::D a wiec. co to moze byc ze 3/4 czasu muuuuuli a czasem ma "przeblyski" i leci jak nie wiem co. moze jest ktos z moich okolic i chcial by porownac ze swoja primerka czy tylko moja muliu tak czy ja mam tylko takie dziwne wrazenie. coobcio pisal kiedys ze mam wyrzucic katalizator, ale nie wiem czy to wogle cos da. a co do tego to czy nie bedzie mi sie swiecic chacke engin? a wlasnie doi tego przychodzi spalanie. no jest duze. w miescie ok 10-12l. na trasie ok. 7-8,5l. odp prosze bo juzn nie moge z tym samochodem. pozdro i dzieki z gory za jakjies rady:) [ Dodano: Sob 04 Sie, 2007 18:09 ] a zapomnialem dodac ze o uslizgu przednich kol nie ma praktycznie co mowic musze go krecic okolo 5-5,5tys obr ze by zaczal zdzierac przednie opony:D ale to przypuszczam ze wina sprzegla. odp [ Dodano: Pon 06 Sie, 2007 11:37 ] mierzylem dzisiaj ze stoperem w reku czas do 100 i wyszlo ok 17,5 sekundy. co wy na taki wynik? odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mdziam Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Witam, U mnie dokładnie to samo. Było tragicznie, ślimak potworny, w zeszłym tygodniu padła mi cewka i po jej wymianie jest odrobinę lepiej, ale nadal źle, tzn. porównuję z fiatem siena 1,6HL i Focusem 1,6 z 2002r. Pomóżcie. Co mogę sprawdzić sam przed wizytą w serwisie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majchrzok Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 ty widze masz 1,8 to i tak pewnie lepiej przyspiesza niz ten moj;/ u mnie tragedia. fabrycznie niby 1,6 do 100km/h ma 13,9 dzisiaj wyszlo ze stoperem w rece ok 17,5 sek do 100km/h. oczywscie o "zmieleniu kapcia" moglem zapomniec, przy 4 tys obrotow nic! a nikt mi nie powie ze przy starcie 100 km nie da rady zamielic przy 1,4 tony, gdzie w 100nx juz od 3 tys obr mieli buta. cos jest nie tak. a wiec prosze o jakies info bo sporo czytalem i wsumie nadal jestem zielony co to moze byc, wg jak to czytam zapchay kat. ale to by mulil zalczy czas i jak na moje tracil by na gornych partiach obrotow moc a nie na samym dole! odp pozdro [ Dodano: Wto 07 Sie, 2007 22:34 ] aha zapomnialem dodac ze w okolicach katalizatora jest normalny grzejnik. wysiadajac z auta w krodkich spodenkach na nogi BUCHA cieplo z pod samochodu. nie wiem czy tak musi byc. odp prosze! pozdro [ Dodano: Wto 14 Sie, 2007 08:07 ] wiem co jest piwerwszym powodem.... kilma. wystarczy ze ja wylacze auto odrazu inaczej chodzi. nie wiedzialem ze klimatyzacja daje taki opor silnikowi. to pierwsze co zauwazylem. pozdro [ Dodano: Czw 18 Paź, 2007 15:46 ] v [ Dodano: Czw 18 Paź, 2007 15:46 ] v [ Dodano: Czw 18 Paź, 2007 15:47 ] v Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi