Gość zgrywus Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Witam.Poczytałem troche na forum ale odpowiedzi dla mnie nie są wystarczająco jasne.Czy jeżeli mam założoną instalacje LPG a z niej nie kożystam(przydaje sie ale bardzo żadko) to trace na mocy silnika?? Jeżeli tak to jak moge obejść ten problem nie likwidując całej instalacji?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Jeśli masz "tradycyjną " instalację (nie sekwencje) to na pewno. W dolocie masz założoną zwężkę która ogranicza moc -ktoś nawet robił fotkę, poszukaj na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maras Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Ta zwężka w dolocie to po prostu mikser od instalacji gazowej. Zmniejsza średnicę dolotu, a mniej powietrza to mniej mocy. Wyjmij mikser i po kłopocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zgrywus Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Jeśli masz "tradycyjną " instalację (nie sekwencje) to na pewno. W dolocie masz założoną zwężkę która ogranicza moc -ktoś nawet robił fotkę, poszukaj na forum. Jeżeli dolot to ta czarna rurka która dochodzi prawie do reflektora to nic w niej nie mam.Żadnej zwęzki ani nic (czytałem o tym na forum).I w sumie sie dziwie że tam nic nie włożyli.Czy jeżeli ten dolot jest czysty to gdzieś indziej może mulić auto?? Dziekuje ze odp:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Oto wykres z hamowni - auto testowe to Nissan Sunny GTI. Obydwa pomiary przeprowadzone na benzynie, pomiar lepszy (141KM) z wyjętym mikserem od gazu a pomiar gorszy z mikserem na swoim miejsciu: Tutaj także macie to ciekawie wyjasnione (na przykładzie BMW 525): http://www.godula.cc.pl/gaz/bmw/strony/gaz.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwasar Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Z tego co napisałeś, to masz jednopunktowy wtrysk. Mikser gazowy jest założony w puszce filtra na gardzieli monowtrysku. Trzeba zdjąć górną obudowę filtra, zdjąć filtr i w otworze na dnie będzie taki srebrny krążek z rurką. Po jego wyjęciu trzeba zaślepić rurkę doprowadzającą gaz do miksera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zgrywus Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Panowie dziekuje bardzo:)Dzis zalalem gaz(bylem w jerez 120 km od mojej miejscowisci)teraz jak mi sie skonczy to wywalam to scierwo.W razie czego zawsze moge to wlozyc z powrotem:) Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyk Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 W razie czego zawsze moge to wlozyc z powrotem:)Pozdrowienia To gaz taki drogi w Hiszpanii? Pozdr Kamyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaras Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zawsze możesz wsadzić blosa. BLOS->jest na forum. P.S. Czarny mat w Hiszpanii tez chyba drogi;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zgrywus Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 W razie czego zawsze moge to wlozyc z powrotem:)Pozdrowienia To gaz taki drogi w Hiszpanii? Pozdr Kamyk Gaz kosztuje w tej chwili 63 centy a wacha 1,02 euraka wiec gaz jest o wiele tanszy ale to nie zmiania tego że do najbliższej stacjii z gazem mam 120 km w jedną strone w którą jeżdze raz na 2-3 miesiące a czasami nawet żadziej.Ale nie oszukujmy sie że jak mam zapłacić okolo 1 euro za litr benzyny (to dla mnie jak w polsce 1 zł) to chyba dla zdrowia mojego silniczka lepiej zainwestować 40 centow wiecej i jeździć na benzynie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Więc nawet się nie zastanawiaj i wywal LPG ciesząc się powrotem do seryjnej mocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zgrywus Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 [ Dodano: Czw 22 Cze, 2006 18:34 ] Z tego co napisałeś, to masz jednopunktowy wtrysk. Mikser gazowy jest założony w puszce filtra na gardzieli monowtrysku. Trzeba zdjąć górną obudowę filtra, zdjąć filtr i w otworze na dnie będzie taki srebrny krążek z rurką. Po jego wyjęciu trzeba zaślepić rurkę doprowadzającą gaz do miksera. Przed chwilą byłem przy autku i zdjąłem obudowe filrta i filtr.Oczom moim ukazała sie gumora rurka wychodząca z DZIURY w obudowie filtra ,połączona z jakąś miedzianą rurką która dochodzi to tego właśnie nieczęsnego srebnego krążka;/ JEst to zrobione tragicznie ale mam pytanko.Co by sie stało gdybym wywalił ten krązek i zamontował stożek(albo i nie) a do miksera wymyśliłbym oddzielny dolot w ogóle nie połączony z dolotem do gaźnika??Czy ja dobrze kombinuje??W tedy benzyna ma własny dolot i mikser też??Czy ja coś pomieszałem czy to naprawde może być takie proste(np dam jakiś filtr do tej małej rureczki podobny to stożka tylko że mniejszy?? Prosze o odzowiedź bo ja biore wszystko o czym nie mam pojęcia na tzw CHŁOPSKI ROZUM:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Fotke najpierw pokarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zgrywus Opublikowano 23 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2006 MAsz już na poczcie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi