Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Kamerka cofania

Gość XGrzesX
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość makaron11

mysle ze bedzie poniewaz bedą działały swiatła cofania i stopu a jasnesc sprubuj nastawic robiąc następujące czynnosci:

1.Włącz wsteczny bieg

2 wciśnij przycisk setting na konsoli lub enter(nie pamietam który ale którys z tych)

pozdrawiam

Gość Grzegorzgda

kamerka jest oki, nie wiem czy masz kolorową czy czarnobiałą, w każdym razie czarnobiała pracuje dobrze - pod warunkiem że światło cofania świeci :D

nie będziesz nażekał. gorzej jest jak pada Ci ostr światło na kamerke niż jak jest ciemno.

pozdro G.

Gość XGrzesX
  Grzegorzgda napisał:
kamerka jest oki, nie wiem czy masz kolorową czy czarnobiałą

Kamerki na razie nie mam bo i samochodu na razie nie kupiłem :grin: , dopiero planuje zakup i zbieram informacje o tym aucie.

Zazwyczaj jak wieczorkiem parkuję i jest bardzo ciemno to włączam sobie dodatkowo światełko przeciwmgielne z tyłu :wink: Mam czarno-białą i naprawdę jest cool!

Gość Grzegorzgda
  XGrzesX napisał:
Kamerki na razie nie mam bo i samochodu na razie nie kupiłem

to umów się na jazde próbną, podjedź do ciemnego garażu i zaparkuj ... :D dealer nie powinien robić problemu, ja jeździłem swoją gdzie chciałem i ile chciałem (oczywiście w granicach dobrego smaku) nim kupiłem.

:twisted:

Gość XGrzesX
  Grzegorzgda napisał:
  XGrzesX napisał:
Kamerki na razie nie mam bo i samochodu na razie nie kupiłem

to umów się na jazde próbną, podjedź do ciemnego garażu i zaparkuj ... :D dealer nie powinien robić problemu, ja jeździłem swoją gdzie chciałem i ile chciałem (oczywiście w granicach dobrego smaku) nim kupiłem.

:twisted:

Na razie problem jest taki, że nigdzie nie ma samochodów do jazdy próbnej w Warszawie :sad:

• 2 tygodnie później...

witam, wlasnie sie zalogowalem, po kupnie P12 1.9dci, prosze o jakies uwagi na temat tego auta i silnika, cale zycie jezdzilem VW, a teraz mnie pogielo i nissana sie zachcialo, mam pytanko apropos kamerki, cos nie tak w niej widac, mam czrno bialo, ale widac jakby w negatywie i na dole jest napis : CHECK BEHIND BEFORE REVERSING, czy ktos mial taki przypadek, dajcie znac, pozdro. MIRON

mirons napisał:
witam, wlasnie sie zalogowalem, po kupnie P12 1.9dci, prosze o jakies uwagi na temat tego auta i silnika, cale zycie jezdzilem VW, a teraz mnie pogielo i nissana sie zachcialo, mam pytanko apropos kamerki, cos nie tak w niej widac, mam czrno bialo, ale widac jakby w negatywie i na dole jest napis : CHECK BEHIND BEFORE REVERSING, czy ktos mial taki przypadek, dajcie znac, pozdro. MIRON

Czemu widać w negatywie nie wiem, to że jest napis "CHECK BEHIND BEFORE REVERSING" to OK, producent w ten sposób przypomina żeby przed cofaniem się obejrzeć za siebie :D

Napisz jakie wrażenia z autka, bo myślę o jego zakupie.

mirons napisał:

Witaj :-)

Co chciałbyś ciekawego dowiedzieć się? Ogólnie? Czy konkretnie na coś zwrócić uwage?

pozdrawiam

Oskar napisał:
  mirons napisał:

Witaj :-)

Co chciałbyś ciekawego dowiedzieć się? Ogólnie? Czy konkretnie na coś zwrócić uwage?

pozdrawiam

Trochę się waham nad zakupem i potrzebuje żeby ktoś mnie przekonał :D

Wgrę wchodzi silnik 1.8 i sporo osób twierdzi, że za słaby...

Cytat
Trochę się waham nad zakupem i potrzebuje żeby ktoś mnie przekonał :D

Wgrę wchodzi silnik 1.8 i sporo osób twierdzi, że za słaby...

Witaj

Ja mam 1.8 i powiem szczerze nie uważam, ze jest zasłaby. To jest moje zdanie i kazdy inny uzytkownik moze miec inne. Niemniej troche już jeździlem innymi samochodami i mam jakies odniesienie. Używam go na codzien do jazdy po miescie a w weekendy jako samochod rodzinny. Spisuję sie naprawdę dobrze. Wiadomo, ze chciałbym mieć silnik 3.0 i 200km jak ma nissan maxima mojego teścia. Jak na swoją wage ok. 1300 kg uważam, ze jest to rozsądny wybór jeśli chodzi o dynamikę a zużycie paliwa. Wiadomo coś za coś, musisz sam odpowiedzieć na to co oczekujesz od samochodu. Z racji posiadania rodziny potrzebowalem samochod, który pomiesci cała moją rodzinę z bagażami i był komfortowy.

Uważam, ze spełnia moje oczekiwania. Wybór nalezy do ciebie. Postaraj sie wczesniej przejechać sie tym samochodem i inną wersją, która bierzesz pod uwage.

Nikt za ciebie decyzji nie podejmie, ja z włąsnego doswiadczenia wiem, ze trzeba przed kupnem samochodu nim sie przejechać.

pozdrawiam

XGrzesX napisał:
Mam pytanko do użytkowników najnowszej wersji Primery wyposażonej w kamerę. Jak sprawuje się ta kamera w ciemnym garażu (jaka jest widoczność) ?

Witam, primera jezdze od dzisiaj, ale wydaje mi sie ze kamerka w nocy dziala w podczerwieni, albo poprostu bardzo mocno wzmacnia dosepne swiatlo. Obraz mam nawet w bardzo ciemnych miejscach. Kamerka sluzy tylko do ostatniej fazy parkowania, czyli podjechania mozliwie najblizej przeszkody.