Gość onet Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 Hello. Mam Primerkę 2.0d SLX z '91 i mam jedno dosyć ważne pytanie: Czy ktoś może powiedzieć czy między wałem korobowym od strony rozrządu, a kołem zębatym są jeszcze jakieś elementy? Jakis czas temu mialem w warsztacie naprawiany samochod a pozniej znalazlem luzno latajace elementy cos jakby od jakiegos pierscienia, a ostatnio (byc moze wlasnie z powodu tej zagadkowej czesci=) ) poszedl dwa razy pod rzad pasek rozrządu. Pomoc pilnie potrzebna. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 Witam. Myślę że za bardzo nie wyszła komuś naprawa. Na kole rozrządu jest coś w rodzaju ogranicznika dla paska. Jak się po chamsku koło ściąga z wału, bo po dobroci nie chce zejść, to można ten pierścień poluzować. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość onet Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 dzieki bardzo. Wiesz moze cos wiecej na temat ten magicznej czesci? np. srednica, grubosc, z czego jest zrobiona itp? pozdrawiam jeszcze raz =) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 6 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2006 Ta część nie występuje oddzielnie, jest to całe koło rozrządu, ono się rozleciało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość onet Opublikowano 6 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2006 aha, dzieki bardzo za pomoc, a propos dwukrotnego rozkraczenia sie samochodu z tego powodu: Ma ktoś do sprzedania 3 popychacze wysokość 27 i szerokość 34? =) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 6 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2006 Witam jeszcze raz. Czy można coś więcej na temat strat. Tzn - czy wałek ocalał? Ile zaworów poszło? Prowadnice całe? Otwory w głowicy na popychacze pouszkadzane? Za tymi hydraulikami się rozejrzę, to jutro dam znać. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.