Gość appaloosa Opublikowano 11 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2006 Witam Moja kierownica w n15 98' powycierała się na tyle, że przy takich upalnych dniach bardzo niekomfortowo się ją trzyma - pocą mi się ręcę bardzo a kierownica nie jest w lewej górnej części gładka tylko chropowata i odlepiają się od niej malutkie drobinki. W dłuższej trasie to koszmar... :-((( Chciałem kupić jakąś nakładkę na kierownicę, ale nie wiem jak z komfortem - tzn czy kierownica się nieślizga i czy taie nakładki sa bezpieczne. Macie jakies doświadczenia/rozwiązania w temacie ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szymeq Opublikowano 11 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2006 Wg mnie najlepsze pod wzgledem komfortu ( w lato nie parzy a w zime nie ziebią) są nakladki z materiału. Mają 2 minusy - nie wyglądają zbyt efektownie ( tak jak skórzane ) a po drugie szybko sie brudzą. Natomiast skórzana przeciwnie do materiałowej ładnie wygląda ale się nagrzewa tak jak koło normalne. Miałem nakładkę ale z innego względu - oryginalna kierownica była cienka i kiepsko sie w ręku trzymało takie kółko. Ze względów ekonomicznych wybrałem materiałową na pół roku wystarczy a później coś innego można kupić - prać nie prałem bo zmieniłem kierownice ale w łapki parzy ... To lepkie na kierownicy to może być brud - może zmyj wodą z płynem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aro_prezes Opublikowano 11 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2006 można też obszyc skórą, ładnie wyszło,ale koszt tego nie jest mały (250 zł) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość appaloosa Opublikowano 11 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2006 No i niestety umycie nic nie dało - po prostu starła się wierzchnia warstwa gumy na kierownicy i przy pocieraniu drobinki się wykruszają. Chyba kupię jakiś pokrowiec jednak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek125 Opublikowano 11 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2006 Moze taniej wyjdzie zakup kierownicy w lepszym stanie a noz sie trafi taka obszyta skorka :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kmich76 Opublikowano 11 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2006 Jedno z możliwych rozwiązań jest tu: http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=8802 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szymeq Opublikowano 12 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 appaloosa faktycznie kierownica wytarta :shock: - chyba ktoś maił szorstkie łapki 8) . Zamiana kierownicy też jest dobrą opcją ale masz poduchę więc zabawy też sporo z przekładką. Za obszycie niestety trzeba zapłacić od 200 zł w górę. Można kupić sobie i samemu obszyć ale to w granicach 130 zł min. za dobrej jakości skórę. O tych tańszych zestawach do obszycia można zapomnieć - są do kitu, po pół roku "skóra" wygląda jak kawałek zmywaka na kierownicy. Jak pisałem wcześniej najtańszym rozwiązaniem jest nakładka materiałowa - te gąbkowane też sie nie sprawdzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość appaloosa Opublikowano 12 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 hmmm, na razie na prof. obszycie mnie nie stać, wybuliłem właśnie za el. szyby na przód i tył 600 PLN, ale zainteresuję się tematem - na razie kupię w hipermarkecie nakładkę materiałową - zobaczymy ajk się sprawdzi. B fajnie wygląda kierownica z allegro: http://www.allegro.pl/item115052597_pokrow...kory_25_zl.html ta z niebieskimi wstawkami dopasowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kmich76 Opublikowano 17 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2006 O tych tańszych zestawach do obszycia można zapomnieć - są do kitu, po pół roku "skóra" wygląda jak kawałek zmywaka na kierownicy. może miałem szczęście :shock: ale u mnie (właściwie u żony ) wygląda to jak w dniu nałożenia i nie budzi skojarzeń ze zmywakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość volnaris Opublikowano 17 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2006 WitamMoja kierownica w n15 98' powycierała się na tyle, że przy takich upalnych dniach bardzo niekomfortowo się ją trzyma - pocą mi się ręcę bardzo a kierownica nie jest w lewej górnej części gładka tylko chropowata i odlepiają się od niej malutkie drobinki. W dłuższej trasie to koszmar... :-((( Chciałem kupić jakąś nakładkę na kierownicę, ale nie wiem jak z komfortem - tzn czy kierownica się nieślizga i czy taie nakładki sa bezpieczne. Macie jakies doświadczenia/rozwiązania w temacie ? Pozdrawiam Jesli jestes zainteresowany, to mam akurat do sprzedania taki typ kierownicy, jest w idealnym stanie, bez zadnych przetarc. Cena 100zl oczywiscie poduche musialbys zalozyc swoja Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szymeq Opublikowano 18 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2006 O tych tańszych zestawach do obszycia można zapomnieć - są do kitu, po pół roku "skóra" wygląda jak kawałek zmywaka na kierownicy. może miałem szczęście :shock: ale u mnie (właściwie u żony ) wygląda to jak w dniu nałożenia i nie budzi skojarzeń ze zmywakiem Pisałem tak bo widziałem u szwagra jak to wygladało - może z tym pół rokiem przesadziłem ale roku raczej nie wytrzymało. To był zestaw a'la Adam Słodowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość appaloosa Opublikowano 18 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2006 czywiscie poduche musialbys zalozyc swoja Pozdrawiam A czy przełożenie kierownicy/ poduchy - nie jest wielkim problemem i czy wogóle przekładanie poduszki jest wskazane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość volnaris Opublikowano 18 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2006 czywiscie poduche musialbys zalozyc swoja Pozdrawiam A czy przełożenie kierownicy/ poduchy - nie jest wielkim problemem i czy wogóle przekładanie poduszki jest wskazane ? Nie ma zadnego problemu. Przelozenie poduchy jest banalne. Robilem to kilka razy. Odpinasz akumulator, zdejmujesz zaslepki z kierownicy, odkrecasz 2 srubki ( TORKSY) odpinasz tasme, sciagasz poduche, odkrecasz kierownice, zakladasz druga, podpinasz tasme, dokrecasz torksy, zakladasz zaslepki, podpinasz akumulator i w droge jesli sie boisz, to zawsze mozesz to komus zlecic za pare groszy. Jesli jestes zainteresowany, to wysle Ci ta kierownice, obejrzysz ja sobie i albo przelejesz mi kase, albo odeslesz kierownice z powrotem. Wysylka oczywiscie na Twoj koszt. Kierownica nie ma oznak styrania i zadnych przetarc. Zawsze to oryginal, a nie burackie pokrowce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość appaloosa Opublikowano 19 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2006 Skoro tak to jasne - wysyłaj, adres poleci na priv, podaj tylko nr konta do pokrycia kosztów przesyłki. Pozdrawaim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość volnaris Opublikowano 19 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2006 czekam na adres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzys2 Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 czywiscie poduche musialbys zalozyc swoja Pozdrawiam A czy przełożenie kierownicy/ poduchy - nie jest wielkim problemem i czy wogóle przekładanie poduszki jest wskazane ? Nie ma zadnego problemu. Przelozenie poduchy jest banalne. Robilem to kilka razy. Odpinasz akumulator, zdejmujesz zaslepki z kierownicy, Gdzie te zaslepki dokladnie sa? odkrecasz 2 srubki ( TORKSY) odpinasz tasme, jaka tasme?jak ona wyglada? sciagasz poduche, Czy potrzebuje jakes do tego narzedzia czy lekko wychodzi? odkrecasz kierownice, Nasadowy wystarczy? A jak to pozniej dokrecic - zwyklym kluczem czy dynamometrycznym? Czy czyms innym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi