Gość Dżodżo Opublikowano 18 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2005 A ja mam pytanie do tych ktorzy juz maja taka oslone na kratce wlotu powietrza: czy na tej oslonie nie gromadza sie woda i jak czesto trzeba czyscic/wymieniac ta ponczoche zeby utrzymac ja w czystosci i uniknac gnicia tego co sie tam nagromadzilo ??? Tego sie nie zaklada na tej kratce tylko pod nia.Jest tam taka dziura przez ktora wentylator wciaga powietrze i to wlasnie ta dziure trzeba zaslonic ta ponczocha.Ja to zrobilem od wewnetrznej czesci samochodu gdyz tam od gory jest strasznie kiepskie podejscie.Ja mialem tak przez cale lato i dopiero teraz na zime to zdjalem.Jak zdjalem to ponczocha byla czarna i sucha.Zabrudzila sie ale to nie przeszkadzalo w dzialaniu nawiewu.Na lato ponownie bede zakladal. POZDRAWIAM..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwinto Opublikowano 25 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2005 no to ciekaw jestem jaki to fotomontaż kolega nam zafunduje :wink: A taki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gibi Opublikowano 30 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 Fotomontaz jest rzeczywisty, mam dokładnie taki sam obraz jak zdemontuje schowek, ale.... Przeglądając forum doczytałem, że niektóre P10 miały filtr montowany miedzy dmuchawą a nagrzewnicą, postanowiłem to dzis sprawdzić, czyli zdemontowałem schowek, metalową beleczkę i dmuchawę(nie ma z ty problemu) niestety patrząc przez dziurę po dmuchawie w lewo w kanął łączący dmuchawę z nagrzewnicą nic nie ujrzałem(byc może poprzedni właściciel ten filtr zdemontował gdyż miał słabe przewietrzenie kabiny-nie wiem). Tak czy inaczej ujrzałem tylko taka płytkę drukowaną ścieżkami do której podłączona jest kostka z wiązka przewodów-nie wiem do czego to słuzy. Powiem dlaczego zacząłem bawić się w tą stronę, ponieważ w moim odczuciu mam zbyt głośna praćę wentylatora,w porzednich autach na pierwszym biegu nie było słychać nawiewu teraz jest zupełnie inaczej,już od 1 biegu słychać dmuchawę i to bardzo głośno, a po wymontowaniu kręci się bezszelestnie-myślałem, że to zatkany filtr,ale jak się przekonałem tam go nie ma. Z drugiej strony dziwię się (mam tu na uwadze P11), żę filtr umieszczono w miejscu działania podmuchu a nie zassania, częściej spotyka się zasadę oczysczania w pierwszej kolejności a dopiero potem przepuszczania powietrza juz oczyszczonego przez elementy nadmuchu. Ma ktoś jakies doświadczenie w tej kwestii, nie wiem jak inaczej ugryźć ten temat, szyby parują, głośno pracuje nawiem a drożność do dmuchawy jest ok bo sprawdzałem-prosze o opinie i wskazówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DADA Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Mam Primere P10 z grudnia 1995r. Problem zaczął się w tym roku, przetała dmuchać ciepłym i zimnym powietrzem. Zaczęłem szukać przyczyny i pokolei rozbierając kanały powietrzna dotarłem do filtra kabinowego!!! Jest on w tej czarnej skrzynce którą widać na zdięciu u qwinto. Zeby się do niego dostać trzeba odkręcić tą srebrną belkę następnie wykręcić silnik dmuchawy i wypiąć go z kabelków. Następnie odkręcamy cały ten czarny kanał, od podwozia, razem z miejscem montażu silnika dmuchawy i wyciągamy to na powierzchnię i w tym kanale po lwewj stronie od silnika dmuchawy jest filtr kabinowy. Oto jego namiary przeczytane z filtra MIKRON 2 KE278-70J00. Rozebranie tego i złożenie zajęło mi pół soboty, potrzeba do tego trochę cierpliwości i gibkiego ciałka. Pytałem w kilku sklepach o ten filtr i mało kto wiedział ocym mówię twierdząc jak większość forumowiczów, że nie występuje. u mnie jednak jest. koszt tego filtra na tą chwilę 85-120zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość żyzny Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 DADA, według katalogu inter-cars w primerze p10 jest taki filtr jak piszesz- koszt koło 30zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DADA Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 Żyzny, albo mnie porabiają, albo mówimy o różnych filtrach. W mieście w którym mieszkam jest ok.10-12 sklepów z częściami do samochodów, do wszystkich dzwoniłem, a byłem w kilku osobiście,którzy wydli mi się, że wiedzą o czym mówią. I w tych kilku sklepach podawono mi cenę od 85-120zł. Problem dodatkowo polega na tym, że żaden z tych sklepów nie potrafić nigdzie namierzyć takiego filtra i go sprowadzić. Więc jeżeli posiadacz jakiś adres sklepu wysyłkowego, w którym mógłbym nabyć drogą kupna taki filtr to był bym Ci bardzo zobowiązany. Link do zdięcia tedo filtra: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/717fc499da8c3047.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość żyzny Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 DADA, inter-cars ma to w katalogu ale piszą że nie maja na stanie : ale znalazłem cos takiego http://moto.autocentrum.pl/sklep.php/pl,,,...amochodowe.html co prawda numery inne ale wyglada podobnie zadzwoniłbym do inter-carsu moze coś Ci pomogą namiary na filie niodaleko Ciebie: Kędzierzyn- Koźle Grunwaldzka 61 Telefon: 077 403 42 80 Faks: 077 403 42 81 pn.- pt.: 8:00 -18:00 sob.: 8:00 -13:00 Opole Oleska 121 Telefon: 077 - 403 06 40 Faks: 077 - 403 06 41 pn.- pt.: 8:00 -18:00 sob.: 8:00 - 14:00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DADA Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 Żyzny, dzięki bardzo za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość WaldekSP16 Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 Mam P10 z 1996r i jedyny filtr kabinowy jaki mam to sexy pończocha na wlocie powietrza do kabiny jest skuteczna więc polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DADA Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 WaldekSP16, wcześniej już o tym czytałem i też jakiś leciutki fetysz zastosuję :diabel: :diabel: :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość e-gen Opublikowano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 W P10 miejsce montażowe filtra kabinowego było przewidziane również dla wersji BEZ klimy? Nr części: KE278-70J00 lub J1341011 Wymiary: Długość [mm]: 203 Szerokość [mm]: 195 Wysokość [mm]: 16 cena ok. 80 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi