Gość jazzy11 Opublikowano 19 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2006 Witam od dłuższego czasu mam dziwny odgłos tarcia skrzypiącej gumy, który pojawia się gdy używam przednich wycieraczek. Odgłos wydobywa się z okolic silniczka. Pióra na pewno to nie są, gdyż ten dziwny odgłos pojawia się również gdy pióra są zdjęte. Prosze pomóżcie co może być tego przyczyną. Jazda podczas deszczu przez 3 godziny z tym dziwnym odgłosem doprowadza człowieka do szału. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość martusia Opublikowano 19 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2006 W prawdzie podsyłam wątek z micry http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...ght=wycieraczki ale tam kolega odsyła do wątku z primerek Miłej lektury i polecam opcję szukaj (słowo klucz: wycieraczki :wink: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jazzy11 Opublikowano 20 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 dziękuję za poradę :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość emir Opublikowano 21 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 na 100 % bedzi wytarty mechanizm wycieraczek. Sprawdz czy nie ma luzu uchwyt wycieraczek jesli tak to do wymiany jest ta biala czesc a jesli nie to potraktuj ja np. WD40 moze pomoze na te piski. podsylam cos w razie wymiany napewno sie sprzyda sam to tez robilem : http://www.nissanklub.pl/zrob_sam.php?pid=...id=3&tid=33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość genjusz Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2006 dokladnie to samo mi sie zaczelo, piszczenie, nawet jak podniose piora dalej piszczy ale tylko prawa przednia, wd40 nie pomoglo, czy da sie jakos bezpiecznie rozebrac w n15 ta plastikowa kratke i dostac jakos do mechanizmu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość emir Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2006 przypuszczam ze w almerce tez tak jest : http://www.nissanklub.pl/zrob_sam.php?pid=...id=3&tid=33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość genjusz Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2006 wielkie dzieki, blyskawiczna odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Waldek Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2006 I prawdopodobnie piszczy na tulejkach gdzie napęd przechodzi przez blachę i wycieraczki są zamocowane (foto nr 9 -te białe plastyki). Nie trzeba demontować całkowicie. Trzeba tylko zdjąć pióra i gumki. Następnie włączyć wycieraczi czasowo i pryskać jakimś WD nawet jak podniose piora dalej piszczy ale tylko prawa przednia, wd40 nie pomoglo Mnie pomogło ale po 20 minutach. Jak jest zasyfione to nawet WD ma problemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobroy Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 I prawdopodobnie piszczy na tulejkach gdzie napęd przechodzi przez blachę i wycieraczki są zamocowane (foto nr 9 -te białe plastyki). Nie trzeba demontować całkowicie. Trzeba tylko zdjąć pióra i gumki. Następnie włączyć wycieraczi czasowo i pryskać jakimś WD nawet jak podniose piora dalej piszczy ale tylko prawa przednia, wd40 nie pomoglo Mnie pomogło ale po 20 minutach. Jak jest zasyfione to nawet WD ma problemy Samo psikanie WD40 nic nie da bez demontażu tak jak to zrobiłem w "zrób to sam". Nie pomoże dlatego, że: 1. Po zdjęciu ramion wycieraczek jest gumowa osłona, która zasłania przejście ośki wycieraczek przez ten biały trójkąt (zdjęcie 6). 2. Nawet po zdjęciu tej gumowej osłony, nic to nie da, ponieważ na tym trójkącie jest zawleczka w kształcie litery C, a pod nią jest mała gumowa uszczelka. Tak więc tak czy tak trzeba to rozebrać. Rozebrać cały trójkąt i przeczyścić wałek ośki. Dopiero taki zabieg pomaga na skrzypienie. Jednak i tak są luzy w tej ośce. Ktoś na forum dorabiał taką teflonową tulejkę, ale nie mam pojęcia jak ją wsadzić i unieruchomić. Sam też kiedyś psikałem WD40 i to nie oszczędzałem na nim, nic to nie dało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość genjusz Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 kurde dzisiaj psikalem i psikalem i nadal pisza, mniej ale piszcza. nie dalo rady zdjac wycieraczek, odkrecilem srobke i d*pa, nie mam takiiego specjalnego klucza jak na foto w dziale zrob to sam, jak wyjac ta przekleta wycieraczke innym sposobem? nie udalo sie zdjac tej plastikowej oslony gdyz wycieraczki nie dalo sie zdjac, udalo sie natomiast zdjac lewa strone tej plastikowej oslony (calosc sklada sei z dwoch czesci), dojrzalem mechanizm i przez ta dziore popsikalem go z kazdej strony ile dalo, dalej piszczy takze sie poddaje , ile kosztuje naprawa tego w jakims TANIM serwisie zakladzie w Warszawie albo okolice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shogun Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Witam ...nie mam takiiego specjalnego klucza... Widzę, że jesteś z Wawy. Jak chcesz to mogę Ci pożyczyć taki klucz. Co prawda nie taki ładny jak na zdjęciu ale u mnie zadziałał. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość genjusz Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 [Widzę, że jesteś z Wawy. Jak chcesz to mogę Ci pożyczyć taki klucz. Co prawda nie taki ładny jak na zdjęciu ale u mnie zadziałał.Pozdrawiam super, bylbym bardzo wdzieczny, moze bedziesz jutro na spocie na bemowie, to bym sobie odrazu zdjal wycieraczki na miejscu, bo pozniej to sie one chyba same wejda na miejsce. I nie trzeba byloby pozyczac klucza, taki serwis na miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shogun Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Witam super, bylbym bardzo wdzieczny, moze bedziesz jutro na spocie na bemowie, to bym sobie odrazu zdjal wycieraczki na miejscu, bo pozniej to sie one chyba same wejda na miejsce. I nie trzeba byloby pozyczac klucza, taki serwis na miejscu Na spocie raczej mnie nie będzie. Możesz podjechać do mnie przed albo po spocie. Raczej będę w domu. A klucz mogę Ci podarować (to będzie pierwszy klucz 'klubowy' ), najwyżej uspawam sobie nowy . Mapkę z dojazdem i tel. prześlę Ci na mail. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość genjusz Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 ok podjade pozycze, potem oddam w koncu mam nadzieje ze tylko raz bedzie trzeba to naprawic i nigdy wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lespaul Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 skrzypienie jest sygnalem, że zacierają się osie wycieraczek w tulejach z fosforbrązu - tylko demontaż, oczyszczenie i nasmarowanie usuną problem, gdy użyłem wd 40 działało, ale po trzech dnia już wycieraczki nawet nie drgnęły, przy okazji zamontowałem bardzo amatorski filtr przeciwpyłkowy baaardzo domowego pomysłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość emir Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2006 kiedys widzialem na alegro uzywane po 50 zl !! szukaj gdzies na dobrych szrotach !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobroy Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2006 ok podjade pozycze, potem oddam w koncu mam nadzieje ze tylko raz bedzie trzeba to naprawic i nigdy wiecej Możesz do mnie podjechać po ten ściągacz co na zdjęciu. Zawsze mam go w aucie. W końcu jesteśmy ziomale, nie? ;-) Zapomnij o serwisie! Zedrą ostatnią koszulę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość genjusz Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Możesz do mnie podjechać po ten ściągacz co na zdjęciu. Zawsze mam go w aucie. W końcu jesteśmy ziomale, nie? Zapomnij o serwisie! Zedrą ostatnią koszulę. super, na ochote mam rzut beretem, to jak masz dzisiaj troszke czasu to chetnie podjade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriu Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2006 LESPAUL POCHWAL SIE CO ZA FILTR SKONSTRUOWALES BEDE WDZIECZNY POZDRAWIAM P11 1999 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lespaul Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2006 za 5zł kupiłem wkład cos jakby wiskozowy do wyciągów kuchennych o wymiarach 50cm x 50cm,, wyciąłem z niego prostokąt o nie pamiętam jakich wymiarach, i tak trzeba było dopasowywać , ponieważ wlot powietrza po mechanizmem wycieraczek do nawiewu ma kształt kielicha - jest rogięty na zewnątrz, założyłem wycięty fragment zakupionego wkładu i przy pomocy drutu miedzianego (z którego zrobiłem opaskę) zamocowałem na wlocie, filtruje całkiem spoko, nie zatrzyma super drobnych pyłkoów, ale zero liści, kwiatków, owadów czy piasku , powietrza nie tłumi zabyt mocno, taka tam domowa rzeźba [/center] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Ja właśnie pozbyłem się tego skrzypienia uff co za ulga :!: Standard wyrobiona ośka dorobiłem sam z rurki mosiężnej tulejkę I rozkoszuje się ciszą pracy wycieraczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość genjusz Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Shogun uzyczyl mi swojego klucza do zdejmowania wycieraqczek, jakby ktos chcial pozyczyc to walcie do mnie. Ja przymierzam sie do wymiany w ten weekend, takze w przyszlym tygodniu kluczyk moze pozyczyc ktos inny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobroy Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Shogun uzyczyl mi swojego klucza do zdejmowania wycieraqczek, jakby ktos chcial pozyczyc to walcie do mnie. Ja przymierzam sie do wymiany w ten weekend, takze w przyszlym tygodniu kluczyk moze pozyczyc ktos inny Dzięki, że nie zapomniałeś uprzedzić mnie o zmianie swoich planów i że nie zablokowałeś mnie na kilka godziń!! :evil: :evil: :evil: :evil: Zawsze tak robisz?? Jeśli tak, to gratuluję! :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość genjusz Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Dzięki, że nie zapomniałeś uprzedzić mnie o zmianie swoich planów i że nie zablokowałeś mnie na kilka godziń!! Zawsze tak robisz?? Jeśli tak, to gratuluję! przepraszam najmocniej, nie wiedzialem ze bedziesz czekal, umowilismy sie ze jeszcze zadzwonie przed 16 i podjade. Jak nie dzwonilem myslalem ze zrozumiesz ze nie przyjade. jeszcze raz sorry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobroy Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Dzięki, że nie zapomniałeś uprzedzić mnie o zmianie swoich planów i że nie zablokowałeś mnie na kilka godziń!! Zawsze tak robisz?? Jeśli tak, to gratuluję! przepraszam najmocniej, nie wiedzialem ze bedziesz czekal, umowilismy sie ze jeszcze zadzwonie przed 16 i podjade. Jak nie dzwonilem myslalem ze zrozumiesz ze nie przyjade. jeszcze raz sorry. Masz rację, ale wysłałem Ci smsa, że już jestem w domu i jak chcesz to wpadaj. Odpisałeś "już jadę" więc czekałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi