Gość wmiczug Opublikowano 19 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2004 Cześć witam wszystkich klubowiczów. W moim Nissanie 2.0D na biegu jałowym drgania pracy silnika w dużym stopniu przenoszone są na karoserie. Miałem okazje kiedyś jechać innym Nissanem 2.0D i czegoś takiego nie zaobserwowałem. Co może być tego powodem? Z góry dzięki za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dżodżo Opublikowano 19 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2004 Na 99,9% poduszki silnika do wymiany. POZDRAWIAM..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zetek Opublikowano 19 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2004 JA bym stawiał na 95 % poduszki, a na 5% że auto było uderzone i łapa od poduszki nie jest dobrze zrobiona tzn. może być naprężenie jak blacharz dał d... . Tylko te dwie rzeczy no chyba, że mówimy o biegu jałowym i są za wolne obroty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wmiczug Opublikowano 22 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2004 Dzięki za podpowiedzi .Ale czy moglibyście mi powiedzieć jak sprawdzić te poduszki , ponieważ wizualnie wyglądają na OK a koszt wymiany podobno nie jest mały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dżodżo Opublikowano 22 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2004 U mnie jedna juz sie wykancza ale nie mam kasy na jej wymiane.U mnie ona stuka przy nagłym dodawaniu i odejmowaniu gazu. POZDRAWIAM..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zetek Opublikowano 22 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2004 JA dałem za japońską podróbke chyba 80 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość srnk Opublikowano 5 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2005 Witam Klubowiczów! Mam chyba ten sam problem w Sunny 2.0D 92', podobno poduszka do wymiany. Nie wiem ile to obecnie kosztuje razem z wymianą. Wymieniać na oryginalną czy są jakieś zamienniki? Gdzie szukać w Warszawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wmiczug Opublikowano 5 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2005 u mnie okazało się że żle przykręcona była (ustawiona) przednia poduszka silnika i dlatego tak mocno drgania z silnika przenoszone były na karoserie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość srnk Opublikowano 10 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2006 Odświeżam temat: Poduszki mam wszystkie rozwalone. Jaki moze byc koszt zakupu kompletu? W JC podali mi jakies masakryczne ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zetek Opublikowano 11 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2006 Około 100 PLN za sztukę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość srnk Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Wynalazłem w TEDGUMIE poduszki (mieli 3 z 4). Ceny do zniesienia. Niestety okazało się, że poducha mocowania skrzyni biegów jest inna (za długa łapa) i nie będzie pasować. Podsyłam zdjęcie tej, którą dostałem: Z kolei na tej stronie: http://www.tedgum.pl/pl/katalog/NISSAN/SUN...NI-BIEGOW-LEWA/ poducha wygląda inaczej. W TEDGUMIE mówią, że występuje ona w różnych wersjach. Czy to możliwe? Może ktoś miał taki problem i umie coś doradzić albo podać więcej szczegółowych informacji jakiej poduszki szukać? Trochę już jestem skołowany więc będę wdzięczny za wszelkie porady. Auto to N14 2.0 ('92) silnik CD20. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Elraf Opublikowano 4 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2006 A komplet ile kosztuje. U mnie karoserją nie stuka ale troszkę sobie trzęsie a dokładniej to lekko kierownica drży i gałka zmiany biegów to też poduszki w N14 sunny dieslu? czy też to normalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lutor Opublikowano 18 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2006 Właśnie zna ktoś orientacyjne ceny nowych poduszek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość srnk Opublikowano 19 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2006 Podaję ceny z TEDGUMu, niestety w tej chwili nie mają prawej poduszki. Kupiłem na razie 3 z 4: przednia 102 zł tylnia 87 zł lewa (skrzyni biegów) 155 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi