Gość qos Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Jako, że to mój pierwszy post tutaj witam wszystkich Zauważyłem, że tematów o bluebirdach jest tu strasznie mało i ogólnie w internecie niewiele jest informacji o tych samochodach. Ale w sumie nie o tym chciałem pisać Mam Bluebirda model WYU11 z 1987 roku, autko sprawuje się generalnie znakomicie, jednak już od dłuższego czasu dziwnie się zachowuje. Czasem naciśnięcie pedału gazu powoduje bardzo marny efekt - silnik bardzo powoli zwiększa obroty. Odczekanie chwilę bez dalszego wciskania pedału sprawia, że po chwili 'odblokowuje' się i zachowuje normalnie. Szybsze 'zniwelowanie' tego efektu można osiągnąć wciskając (nawet na krótką chwilę) pedału gazu do dechy. Najciekawsze jest to, że czasem przez tydzień problem nie występuje, a przyjdzie dzień kiedy w ciagu 20-to minutowej jazdy do pracy przytrafi sie mu to kilka razy. Sprawdziłem chyba wszystkie te węże i wężyki przy silniku i są szczelne - myślałem, że dostaje gdzieś jakieś lewe powietrze czy coś. Zaczynam podejrzewać jakiś czujnik, tylko który i gdzie to już nie mam pojęcia. Zdobycie jakiejś książki serwisowej graniczy z cudem, że o jakiejść dokładniejszej dokumentacji nie wspomne. Może ktoś ma jakieś materiały dotyczące tego silnika (CA20E) to będę wdzięczny za podesłanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość madasz Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 O poradniki możesz zapytać tutaj: http://www.pelta.com.pl/poradniki.html Nie są tanie, ale bogato ilustrowane, wiele opisów itd. itp. Ja u nich kupowałem do Chryslera Neona i Do Nissana Altimy, więc mogę polecić z czystym sumieniem. Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.