Gość Polak Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Wczoraj bylem w Warszawie na szarych szeregow wymienic katalizator. Zaklad ma dobra opinie i pare rzeczy u nich robilem. Zalozyli mi jakis uniwersalny model firmy Magnaflow i od tego czasu po przyspieszaniu puszczeniu nogi z gazu samochod jakby delikatnie..."pierdzi" To samo na parkingu. Przykrecam do 4 tys obrotow puszczam a on tak troche metalicznie prum prum prum...odglos wyraznie dochodzi z pod podwozia. Wymieniali mi jeszcze jedno laczenie na siatke. Czy ktos wiec co sie dzieje? Prosze o pomoc. [ Dodano: 09 Sie 2006, 14:31 ] Objaw jest tylko na gazie. Bylem jeszcze raz w warsztacie i powiedzieli ze silnik dostaje za duzo gazu i dopala sie w katalizatorze i zebym udal sie do gazownika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p_flori Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Nie chce byc złą wyrocznia, ale u mnie takie odgłosy były jak wywaiłem cały katalizator. Może wstawili Ci samą puszkę po kacie? Moim zdaniem niepotrzebnie wkładałeś kata skoro jeździsz na gazie. A kat niszczy sie bardziej jak jest niedopalona mieszanka, ale i za uboga - również - bo wtedy bardziej sie przegrzewa. Oraaz jak wypadaja zapłony i dostaje za duzo powietrza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Polak Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Kat wsadzony na bank :wink: Te dzwieki sa tak ciche ze jak wlacze radio to nie slychac ale drazni mnie to ze z zapchanym katem jezdzil cicho a teraz nie...chociaz troche dynamiczniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2006 NA gazie I i II gen. normalką jest to że strzela przy schodzeniu z obrotów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Polak Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2006 NO na tym starym zarosnietym katalizatorze nie strzelal :grin: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andry Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Wymieniali mi jeszcze jedno laczenie na siatke i tu może być przyczyna metalicznego pierdzenia. Właśnie jestem po zmianie elastycznego łącznika na wydechu i mam podobny efekt. A myślę, że przyczyna tkwi w konstrukcji samego łącznika. Stary łącznik był zbudowany z kilku warstw metalowej plecionki. A nowy miał w środku karbowaną metalową rurę z wierzchu oplecioną siatką. Myślę, że właśnie po przejściu spalin przez tą rurę powstaje taki nieciekawy dźwięk. Swoją drogą to niepolecam łącznika o takiej konstrukcji. Jak ktoś będzie zmieniał to niech bierze łacznik zbudowany z kilku warstw sietki. Pozdro. 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kazek Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2006 ja nie mam żadnych siatek i też pierdzi prz schodzeniu z obrotów :wink: podobnie jak autko WRC, mam instalkę II gen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marud Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Mi w sentrze przy takim pierdzeniu rozerwało ostatni tłumik (był nówka). Od tego czasu nie hamuję biegami bo się boję powtórki. Nie chcę straszyć ale to jest na 100 % wina instalki. Oczywiście pierdzenie pojawiło się po wycięciu katalizatora. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.