Gość sowa Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2006 witam wszystkich kupiłem nissana primere 1994 i potrzebuje informacji jakie powinno być ciśnienie w kołach z przodu a jakie z tyłu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MacKo Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2006 2.0 tu i tu przy obciążeniu do 3 os. i 2.3 full ładunek... dotyczy kombi 2.0D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BoLo Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Witam! przed chwila doslownie pompowalem swoje kola i z przodu mam 2.9 a z tylu 2.6 tyle tylko ze mam kola 205/55/15 . Powinienes naklejke na srodkowym slupku.tam jest podane cisnienie... optymalnie bedzie wg mnie przod 2.6 tyl 2.5 [ Dodano: Czw 10 Sie, 2006 22:36 ] 2.0 tu i tu przy obciążeniu do 3 os. i 2.3 full ładunek... na naklepuni mam przy max ladunku po 2,5 na obu osiach i spokojnej jezdzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MacKo Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2006 BoLo, co ty za cisnienie dałeś ?? przecieżto twarde jak kamień jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BoLo Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2006 i takie ma byc:) masz ta wklejke na slupku? Pozatym mam teraz pare kursow po lotniskach i bede jezdzil z kompletem ludzi +bagaz... pozatym angielskie asfalty zrzeraja opony w chwile,wiec musi byc twardo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
werdin Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Każde autko ma naklejkę na słupku.Jak otworzysz przednie drzwi kierowcy to musisz zobaczyć naklejkę a tam wszystko jest podane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gray Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Dołączę do tematu i zadam być może lamerskie pytanie. Co mi tam - kto pyta wstydzi się raz, kto nie pyta całe życie... Czy zmiana rozmiaru kół (np. założenie kół z felgami 16") powinna wpłynąć na zmianę ciśnienia w oponach? Jeżeli tak, to w jaki sposób skorygować fabryczne zalecenia dotyczące ciśnienia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krzysiek_Lublin Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2006 mam p.10 z 94r. Przod 2,2 atmosfery, tyl 2,5 przy 4-5 osobach. Przy 3 2,0 przod i 2,2 tyl. Tak jest na naklejce przy srodkowym slupku. Tez powinenes miec... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marzbig5 Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Witam. :grin: Co do wielkości felg, w serwisie nissana dowiedziałem się, że nie należy przesadzać ze zwiększaniem rozmiaru felg. Podobno zarówno zawieszenie jak i układ napędowy zaprojektowane są dla danego rozmiaru felg i ogumienia. Brzmi to nawet logicznie, ale uprzedzam, że nie jestem inżynierem :roll: Zmieniają się również dane porzebiegu i prędkości. Należy dobrać odpowiedni rozmiar ogumienia. Są na forum linki do anglojęzycznych przeliczników. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.