Gość psujaut Opublikowano 24 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 :? osobiście to mi się nie podoba :neutral: a w środku to tylko kierownica i tapicerka --nic więcej ani zegary ani konsola nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość muzyk Opublikowano 24 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 to wyglada na jakiegos zasranca peugot. jednakze srodek calkiem calkiem Wyglada na Peugeota? No pewnie, bo szefem Nissana w Japonii jest francuz. Przecie Renault przejelo Nissana. :sad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 24 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 to wyglada na jakiegos zasranca peugot. jednakze srodek calkiem calkiem Wyglada na Peugeota? No pewnie, bo szefem Nissana w Japonii jest francuz. Przecie Renault przejelo Nissana. :sad: hehehe. najwazniejsze ze podkontekscie jest zabojad :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalony Opublikowano 24 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 Chlopaki to wychodzi z tego ze te nasze Nissanki, to ostatnie pozadne japonczyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaca V6 Opublikowano 24 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 A mój to już w ogóle stary japoniec stary samuraj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość viehu Opublikowano 8 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 Ostatnio wpdłem na szaleńczy pomysł-"moze zakupić Maxime". Dlaczego szaleńczy? Bo czy aby nie zje mnie z butami jeśli chodzi o koszta utrzymania? Potrzebuje samochodu 4 drzwiowego, tak zawsze było, natomiast tak przyzwyczaiłem sie do osiagów mojego Suniaka,że trudno mi będzie przesiąść się na coś wolniejszego. Wiecie o co chodzi!? Maxima - to było by to! - komfotr, 4d, no i osiagi. Natomiast 3 litry to trzy litry - pewnie z 7litrów oleju wchodzi do silnika,co? Co możecie powiedzieć o kosztach eksploatacji. Musze liczyć się z potrzebą montażu instalacji gazowej-raczej sekwencji. Samochód bedzie raczej z rocznika '92-'94 - koszty zakupu.A może darowac sobie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalony Opublikowano 8 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 Wiesz, z kosztami eksploatacji to jest tak jak w kazdym aucie(albo padnie pier**la za 50zl albo cos powazniejszego np. za 300zł)........zwazajac na to ze autko bedzie juz kilka latek mialo, to trzeba sie liczyc ze bedzie trzeba co jakis czas kilka zlotych dolozyc. Maximy sa generalnie maloawaryjnymi autami, jak to niektorzy mowia " Maxima jest jak wino i skrzypce, czym starsza tym lepsza" . Dowodem tego jest Maxima JacyV6...wykresik po hamowni jak u Kubicy A co do oleju, to nie wiem ile wchodzi dokladnie do tego modelu, ale podejrzewam, ze tez okolo 4l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHu Opublikowano 8 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 ...czy aby nie zje mnie z butami jeśli chodzi o koszta utrzymania? Potrzebuje samochodu 4 drzwiowego[...] Co możecie powiedzieć o kosztach eksploatacji. Musze liczyć się z potrzebą montażu instalacji gazowej-raczej sekwencji. Samochód bedzie raczej z rocznika '92-'94 - koszty zakupu.A może darowac sobie? Mysle, ze bedziesz bardziej zadowolony ze starszej maximy niz z nowszego (za ta sama kase) sunny czy primery. Jednak jest to flagowy model nissana. No i oczywiscie 3.0 V6 Koszt gazu sekwencyjnego 3-4 tys (zalezy gdzie), koszt auta -> moto.allegro.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adyjan Opublikowano 9 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2007 Juz prawie kupilem taką maksimkę. NIedługo będę jej posiadaczem. Pomóżcie mi po ludzku odkodowac ten VIN, Nie rozumiem tych opisów. Dziekuje VIN JN1CCUA33U0080854 Model code CLHULVAA33EGADELBA Internal color X - GRAY External color DR2 - GREEN P Production year/mon 0012 Model start year 0001 Model finish year Model NISSAN MAXIMA CA33 Description ENGINE - VQ30DE TYPE ENGINE TRANS - AUTOMATIC TRANSMISSION ARIA - SOUTH / CENTRAL EUROPE GRADE - SE TYPE BODY - SEDAN Description ABAGS-F/SIDE AIR BAG ACON4-F/AUTO AIR CON ASCD2-F/ASCD DWHR4-F/16 INCH ALLOY WHEEL(SPOKE TYPE) LMPHW-F/XENON HEAD LAMP MIRI8-F/AUTO GLARE PROOF ROOM MIRROR MIROQ-F/HEATED MIRROR RDIO8-F/1DIN AUDIO REGEG-F/GER SMETZ-F/FINE VISION METER STERT-F/CD AUTO CHANGER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 9 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2007 Juz prawie kupilem taką maksimkę. NIedługo będę jej posiadaczem. Pomóżcie mi po ludzku odkodowac ten VIN, Nie rozumiem tych opisów. Dziekuje VIN JN1CCUA33U0080854 Model code CLHULVAA33EGADELBA Internal color X - GRAY External color DR2 - GREEN P Production year/mon 0012 Model start year 0001 Model finish year Model NISSAN MAXIMA CA33 Description ENGINE - VQ30DE TYPE ENGINE TRANS - AUTOMATIC TRANSMISSION ARIA - SOUTH / CENTRAL EUROPEcentralna europe GRADE - SE TYPE BODY - SEDAN Description ABAGS-F/SIDE AIR BAG ACON4-F/AUTO AIR CON ASCD2-F/ASCD DWHR4-F/16 INCH ALLOY WHEEL(SPOKE TYPE) LMPHW-F/XENON HEAD LAMP MIRI8-F/AUTO GLARE PROOF ROOM MIRROR MIROQ-F/HEATED MIRROR RDIO8-F/1DIN AUDIO REGEG-F/GER SMETZ-F/FINE VISION METER STERT-F/CD AUTO CHANGER lol co tu rozkodowywac, jesli wszystko masz napisane jak na dloni. no chyba ze ci chodzi o tlumaczenie VIN JN1CCUA33U0080854.....................................bla bla bla Model code CLHULVAA33EGADELBA........................bla bla bla Internal color X - GRAY..........................................kolor wnetrza - szare External color DR2 - GREEN P.................................kolor karoserii - zielen Production year/mon 0012.....................................wyprodukowany - grudzien 2000 Model start year 0001............................................rozpoczecie modelu - styczen 2001 Model finish year...................................................zakonczenie produkcji - ??? Model NISSAN MAXIMA CA33..................................model A33 Description ENGINE - VQ30DE TYPE ENGINE..............................silnik VQ30DE TRANS - AUTOMATIC TRANSMISSION......................automatyczna skrzynia biegow ARIA - SOUTH / CENTRAL EUROPE...........................przeznaczenie na poludniowa i centralna europe GRADE - SE TYPE...................................................typ SE BODY - SEDAN.......................................................buda - sedan Description ABAGS-F/SIDE AIR BAG..........................................przednie poduchy powietrzne ACON4-F/AUTO AIR CON.........................................klimatronik ASCD2-F/ASCD......................................................tempomat DWHR4-F/16 INCH ALLOY WHEEL(SPOKE TYPE).........alusy 16" LMPHW-F/XENON HEAD LAMP...................................lampy xenonowe MIRI8-F/AUTO GLARE PROOF ROOM MIRROR............samoprzyciemniane lusterko wsteczne MIROQ-F/HEATED MIRROR......................................podgrzewanie lusterek RDIO8-F/1DIN AUDIO.............................................nie wiem co to za cudo REGEG-F/GER SMETZ-F/FINE VISION METER STERT-F/CD AUTO CHANGER te 4 ostatnie to jakies dodatki nie wiem dokladnie o co z nimi chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Crush Opublikowano 9 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2007 jak dla mnie to 4 ostatnie to : RDIO8-F/1DIN AUDIO.............................................radio o wymiarze 1 DIN (wąskie , standardowe )nie takl jak ver. USA - 2 DIN REGEG-F/GER ............................................. prawdopodobnie na rynek niemiecki SMETZ-F/FINE VISION METER ................................ jednostka metryczna , USA - mile STERT-F/CD AUTO CHANGER ................................. zmieniarka CD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaca V6 Opublikowano 9 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2007 Natomiast 3 litry to trzy litry - pewnie z 7litrów oleju wchodzi do silnika,co? dokładnie 3.8 litra Maxima z tego roku co chcesz kupić dużo nie kosztuje bo każdy sie boi że to auto dla szejka, prawda jest taka że naprawde da sie wytrzymać, poczytaj bo dużo o spalaniu pisaliśmy. Koszt sekwencji tak jak pisał GRZECHu. Generalnie z kosztami eksploatacji jest tak jak z każdym autem, jedne części są droższe ale mniejsza awaryjność to wyrównuje Ja gdybym miał teraz kupić J30 to tylko w manualu lub zaraz po kupnie automata od razu przekładka na manuala, osiągi swoją drogą :diabel2: ale te skrzynie automatyczne w tym modelu nie cieszą sie zbytnio dobrym zdaniem. Dowodem tego jest Maxima JacyV6...wykresik po hamowni jak u Kubicy to mi sie spodobało ps. jakieś 3 miechy temu zrobiliśmy tripa w polske moją maximą, ja, Sebo i Endriu Wawa, lajtowo w pewną niedziele przejechaliśmy 800 km, zapytaj chłopaków o wrażenia z jazdy :diabel2: 16-sto letnim samochodem :diabel2: Pozdro ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość J3 Opublikowano 9 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2007 Buda i graty jak u mnie czyli 200hp i 9,5s do 100km/h :> nedza ale co zrobic :] Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość viehu Opublikowano 10 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 Dzięki. Przymiezam się poważnie do tego samochodu, pełno ofert, lecz nie mam do nich zaufania - mysle o sprowadzeniu tak jak mojego Sunny 2.0GTi z niemiec, w pełni serwisowany. Nie wiem tylko czy uda mi się natrafic na tak dobry egzemplarz. P.S. Nie sprzedaje ktos z was swojego??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalony Opublikowano 10 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 To prawda .....znalesc Maxime w dobrym stanie w Polsce jest ciezko, aczkolwiek sie zdarzaja. Lepiej sciagnac sobie z zachodu i byc pierwszym wlascicielem w Polsce. Maximy w Polsce byly wykorzystywane do tak zwanych dzwonow. Bardzo dobrze za nie placili i cwaniaki nie oszczedzali tych aut. Dlatego kupujac maxime ktora jest w kraju wiecej niz 2 lata trzeba bardzo uwazac. Najlepiej jechac z kims co sie dobrze zna i sprawdzi czy auto nie jest po przejsciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaca V6 Opublikowano 10 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 Maximy w Polsce byly wykorzystywane do tak zwanych dzwonow. Bardzo dobrze za nie placili i cwaniaki nie oszczedzali tych aut. To prawda niestety, ale zarobek był naprawde duży. Lepiej sciagnac sobie z zachodu i byc pierwszym wlascicielem w Polsce. Powiem Ci że szukałem w Belgi dosyć długo i poprostu nie znalazłem, jak przeglądam ebay.de to jak są J30 to dużo kosztują, ale, na dobry egzemplarz naprawde warto poczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHu Opublikowano 10 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 Ja mam troche inne zdanie o sprowadzaniu aut z zachodu, bo tak na prawde nie wiesz czy tam ktos nie katowal auta, czy zmienial olej... a wyjazd po autko kosztuje. Przez ostatnie 6 miesiecy paru kuzynow kupilo auta (4 rozne auta) i kazde kupione w polsce, nikt z nich nie dokladal do auta, leja paliwo i jezdza, ale znam osobiscie 2 osoby ktore sprowadzily auta z niemiec (seata leona i toledo) i w leonie po miesiacu wymienil koles silnik (byl zajechany - diesel katowany na zimno) a toledo zyje swoim wlasnym zyciem (ponad 5k juz koles zostawil w serwisach i nadal nie jest dobrze) - wiec uwazam, ze nie ma reguly i mozna tam tez bardzo zle trafic mimo zapewnien wlasciciela, ze wszystko piknie. No ale na pewno kupisz fajna furke, w koncu to maxima no nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość viehu Opublikowano 10 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 Mam taką nadzieje. Zadam temat znajomemu który nagrał mi GTi w szwabi, zobaczymy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaca V6 Opublikowano 10 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 Przymiezam się poważnie do tego samochodu, pełno ofert, lecz nie mam do nich zaufania Ten mi sie bardzo podoba ale czy był traktowany delikatnie to niewiem http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2136692 tylko te pasy amerykańskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalony Opublikowano 10 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 Wyglada ladnie Tylko skad on te 200 kucy wziol :zly2: ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi