Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

[Infiniti] FX 35

Guest Scyzor
 Share

Recommended Posts

Robi wrażenie. Szczególnie to 280 hp. :shock:

Widziałem takiego wcześniej i dopiero od niedawna wiem, że Infinity to auto Nissana. Wstyd się przyznać, ale cóż... Poprawię się. :)

• 3 months later...

Tylko ten "jeden w Polsce" to już nieaktualne...W Wawce jest już ich co najmniej 5.Ale kurde gablota super, dźwięk( a w zasadzie ryk) jaki z siebie wydaje przy ruszaniu...mniam mniam

• 3 weeks later...
Guest IvanH

Wczoraj przeczytałem, że jakaś firma z Gdyni zajęła sie importem Infiniti z USA do Polski. Jako pierwsze będą sprowadzać właśnie FX35, który w ich ofercie będzie w najtańszej opcji kosztował jedynie 74500$ I w związku z tym czy ktoś jest mi w stanie wytłumaczyć, dlaczego identyczne auto jest w Polsce droższe o 40000$ :shock: Ja rozumiem VAT i akcyzę, rozumiem koszt sprowadzenia, marżę tego importera, no ale przebitki ponad dwukrotnej w żaden sposób sobie wytlumaczyć nie mogę.

Ja nie wiem czy oni się nie zmówili "przypadkiem" z NissanPoland, żeby nie odebrać klientów Murano i za cel postawili sobie, że Infiniti musi być droższe od Nissana. Paranoja. O ile jeszcze cenę Murano w Europie sobie mogę wytłumaczyć tym, że jest to wersja "dostosowana do gustów europejskich klientów", to przebitiki w cenie Infiniti, które jest żywcem importowane pojąć nie potrafię.

Zresztą tak jest nie tylko w tym przypadku Infiniti z USA, często auta w Europie są droższe, ale chyba nigdy cena europejska nie stanowi blisko 210% ceny amerykańskiej.

• 2 weeks later...

Tez mnie to zastanawia. Nowe autko w stanach, kupione w salonie, pelen wypas jest 2 razy tansze niz uzywany w polsce. Ciekawe co za ZLODZIEJ za tym stoi.

Podkreslam zlodziej bo inaczej nie da sie tego okreslic

• 7 months later...
.....

Zresztą tak jest nie tylko w tym przypadku Infiniti z USA, często auta w Europie są droższe, ale chyba nigdy cena europejska nie stanowi blisko 210% ceny amerykańskiej.

Niestety tak jest w wiekoszsci wypadkow, zwlaszcza samochodow luksusowych... nie tylko japonskich, to samo jest z europejskimi (jak sie uwzglewdni wersje i wyposazenie...) - sam znam goscia mieszkajacego w niemczech ktory sprowadzil z USA do Niemiec amerykanska wersje.. VW corrado i po kosztach sprowadzenia (cla, podatki transport otp..) , przereobek itp i tak zaoszczedzil pare dobrych tysiecy DM (wtedy jeszcze)... ceny aut w europie to jakas kompletna paranoja (np. w Australii i Japoni auta tez kosztuja praiw polowe taniej, i zadne cla, podatki itp nie tlumacza tych roznic)