Gość Ice Opublikowano 4 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2006 Mam taki dziwny obiaw u siebie, jak chamuje silnikiem w momencie puszczenia gazu słychać takie gluche pukniecie. To samo dzieje sie jak dodam gazu. Puka z lewej strony i nie mam pojecia co to moze być. Nie ma poza tym zadnych innych obiawów, nie szarpie kierownica nic nie klekocze, nie szarpie przy zmianie biegów. A i pukanie jest nie zawsze. Przy przejezdzaniu przez garby tez nie puka. Co to może być przegub wewnętrzny czy poduszka pod silnikiem :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarkk Opublikowano 4 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2006 W P11 miałem tak i okazało się, że są to łozyska zwrotnicy. Pod takim kapturkiem gumowym, dobrze widoczne po odkręceniu koła. mozesz sprawdzić sam po podniesieniu auta i poszarpaniu za zwrotnice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Cichy-68 Opublikowano 4 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2006 Sprawdź czy któraś z poduszek pod silnikiem nie jest zerwana. Wówczas silnik może się przemieszczać podczas dużych naprężeń i uderzać w jakiś element komory silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ice Opublikowano 4 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2006 No i okazało sie ze poleciala ta tuleja na wachaczu u góry. Wali niemiłosiernie. NIe wiecie ile moze kosztować wymiania i jakie kupić. Dziwne jest to ze nie puka na duzych dziurach, tylko na małych nierównościach i jak zabujam samochodem trzymając za błotnik. JAk nacisne to jest cisza a jak podnosze to wali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość baca Opublikowano 4 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2006 Witam można wymienić tuleje ale trzeba wymienić wszystkie 4 bo jak poleciała jedna to zaraz poleci reszte,ale osobiście proponuje wymienić cały wachacz koszt to około 160-200zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hoover Opublikowano 5 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2006 U mnie też się właśnie zaczęła odzywać ta tuleja. Normalka, jak to w primerach. Zamierzam wymieniać wyłącznie cały wahacz (firmy Febi - poniżej 150 PLN). I takie rozwiązanie jest chyba najlepsze. Poszukaj w archiwum - temat poruszany dziesiątki razy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mlody28 Opublikowano 5 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2006 Wymień najlepiej cały wahacz, wymiana tulejek nic nie daje... Koszt wahacza górnego od 150 - 240 zł w zależności od firmy, wymiana 50 -100 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarkk Opublikowano 5 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2006 W prawym górnym wahaczu wymieniałem 2 larta temu same tuleje na gumowe (70zł - 4szt) i do tej pory jest OK. Niwedawno przyszła pora na lewy wahacz i wymieniałem już na pływające koszt 95 zł. Żebym wcześniej wiedział, że można kupic pływające :oops: Aha nałóż tam duuuużo smaru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.