Gość xnatas Opublikowano 6 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2006 Witam. Brak tylnych świateł mijania. STOPy, kierunki, przeciwmgielne i wszystkie przednie działają. Wszystkie bezpieczniki sprawne, po wyjęciu bezpieczników i przekręceniu wyłącznika pojawia się napięcie na gniazdach bezp. od tylnych świateł. Proszę o sugestie, gdzie jeszcze szukać. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bonzo Opublikowano 6 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2006 Brak tylnych świateł mijania. niespotkałem zadnego auta coby miał takie światła to tak dla żartu a teraz na serio przestały działć same ,czy coś dłubałeś przy aucie :?: może gdzies jakiś kabelek ciachło albo masa sie urwała :idea: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefino Opublikowano 6 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2006 cześć!! natychamiast odezwi się do mnie ja też mam Bluebirda 2.0D i jestem założycielem klubu tego auta - strona to http://bluebirdclub.w.interia.pl a mail stefino@interia.pl lub też Gadu gadu 6723575 serdecznie zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xnatas Opublikowano 6 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2006 Mijania, hehe, zapędziłem się. Nic nie dłubałem, jechałem w nocy, za mną koleś i zadzwonił że światła zgasły. Po kolei sprawdziłem bezpieczniki w środku i żarówki, nie wiem czy jakieś od świateł są pod maską, ale na wszeli wypadek też sprawdziłem. Zdjąłem osłonę z lewej stony , tam gdzie jest "Time control unit" i jest tam parę innych "pudełek", bez schematu wolę nie zaglądać. Do elektryka pojechałem, a on "japońca nie naprawię". Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość glk Opublikowano 12 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2006 Jezeli masz tylne swiatla dwu-zarnikowe to moze jeden z nich sie spalil... Mialem cos podobnego i wlasnie tu tkwil problem. W jednej zarowce bylo widac przerwany zarnik, lecz w drogiej wygladalo wszystko ok a okazala sie tez zepsuta... Koszt niewielki a i napeno w trasie sie przydadza jezeli to nie to... Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość oberixx Opublikowano 15 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2006 Witam serdecznie koledze zaczynam powoli pomagac w uruchomieniu jego BB. Co do swiatel to sie nie zgodze poniewaz w modelu T72 wszystkie sa polaczone razem przez bezpieczniki numer 5 i 6 od dolu liczac od lewej. Niedlugo beda schematy obiecuje tylko tego dzidowskiego czasu brak gdyby tak doba trwala tydzien:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xnatas Opublikowano 7 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2006 Witam wszystkich po przydługiej nieobecności. Częściowo coś porobiłem, tzn działają już szyby (oprócz kierowcy), ze względu na spalony moduł czasowy kierunki musiałem zrobić osobno na innym przekaźniku - działają, światła zrobił kolega, podobno przewód sie poluzował, ale pozycyjne i stopy już są. Szlag trafił centralkę od alarmu i centralnego - kupiłem nową - centralny jest. Nadal nie pali z kluczyka (rozrusznik sprawny, aku naładowany), ale jak nagrzeję świece żarowe i druga osoba odłączy przewód od akumulatora do świec, pali na dotyk, z dołączonym przewodem po nagrzaniu tylko pyka rozrusznik (efekt jak rozładowany akumulator). Jest jeszcze parę innych drobnych problemów, jednak bez schematu to łażenie po omacku, już 5tyg szukam , na dodatek kupić moduł czasowy to coś co graniczy z cudem ( każdy 'spec" od bluebirda na pytanie o TIME CONTROL UNIT wytrzeszcza oczy i rozkłada ręce, owszem on ma wachacze, drążki, ale panie, to musi komputer jaki czy co? a gdzie to jest, nie, nie , ja nie mam:-). Pozdrawiam wszystkich. ps serdeczne dzięki dla oberixx , człowiek zaangażowany i bardzo pomocny, prawie tak, jakby to Jemu autko odmówiło współpracy. I cierpliwy ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.