Gość AS Opublikowano 7 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2006 Witam Wiem że temat sprzęgła się już przewijał ale brak mi było opini na temat konkretnych marek. Obecnie jestem na etapie szukania, przewertowałem oferty wielu sklepów i gadałem z wieloma sprzedawcami ale chciałbym jeszcze zweryfikować te opinie bezpośrednio u zainteresowanych. Które sprzęgło z waszego doświadczenia ma najlepszy stosunek jakości do ceny. Ja mogę powiedzieć że puki co skłaniam się ku NKK ale głównie ze względu na cenę i fakt że to podobno japońskie no i znalazłem komplet za 440 złotych. Brak mi jednak bezpośredniego doświadczenia z tą firmą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
velociraptor Opublikowano 7 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2006 Witam Wiem że temat sprzęgła się już przewijał ale brak mi było opini na temat konkretnych marek. Obecnie jestem na etapie szukania, przewertowałem oferty wielu sklepów i gadałem z wieloma sprzedawcami ale chciałbym jeszcze zweryfikować te opinie bezpośrednio u zainteresowanych. Które sprzęgło z waszego doświadczenia ma najlepszy stosunek jakości do ceny. Ja mogę powiedzieć że puki co skłaniam się ku NKK ale głównie ze względu na cenę i fakt że to podobno japońskie no i znalazłem komplet za 440 złotych. Brak mi jednak bezpośredniego doświadczenia z tą firmą. Napisz do jakiego auta - będzie łatwiej. Mam AISIN - niby tanie ale albo montaż był do bani, albo sprzęgło cieńkie - nie jestem zadowolony. Na allegro możesz valeo wyjąć do primery za 300 zł co IMHO jest dobrą ceną. Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 7 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2006 Ja założyłem NKK cztery miechy temu póki co jest oki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor Opublikowano 7 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2006 LUK też nie jest najgorszy. W marcu założyłem sprzęgło tej firmy i jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mrówka 27 Opublikowano 7 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2006 Witam! Ja również założyłem do swojej almerki sprzęgło AISIN 3 lata temu, przejechałem około 72tyś. km i chyba się już kończy bo zaczyna brać na samej górze. Z tego co się orientuję to AISIN jest już robiony w Europir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość primeraW10 Opublikowano 7 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2006 ja mam NKK i jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 7 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2006 Witam! Ja również założyłem do swojej almerki sprzęgło AISIN 3 lata temu, przejechałem około 72tyś. km i chyba się już kończy bo zaczyna brać na samej górze. Z tego co się orientuję to AISIN jest już robiony w Europir 72tys. to według mnie mały przebieg na sprzęgle Ja zrobiłem 175tys. primerą do wymiany a na sunnym miałem ponad 200tys i było dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hoover Opublikowano 7 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2006 Polecam NKK. Miałem okazję przetestować Luka i Valeo- dobre firmy, ale akurat u mnie się nie sprawdziły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszekN15 Opublikowano 7 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2006 NKK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AS Opublikowano 8 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2006 JA słyszałem że Aisin to Chiński wyrób ale możliwe że mechanik który to mówił sam jest z Państwa środka. Trudno się teraz w tym połapać. Firmy rejestrowane gdzieśtam produkują zupełnie gdzie indziej nie koniecznie trzymając oryginalną jakość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi