Guest batek220v Posted September 11, 2006 Share Posted September 11, 2006 Mam problem polegający na tym że kiedy jade nie zależnie czy na benzynie czy na gazie i nie zależnie jakie mam obroty silnika od czasu do czasu mrygnie mi kontrolka pomarańczow silnika i wtęczas autem szarpnie obroty spadną do zera i ponownie wruci wszystko do normy. Jeżeli miał ktoś już taki problem prosze o POMOC. Moje auto to Primera P10 rok 1995 1,6 16v Link to comment Share on other sites More sharing options...
p_flori Posted September 11, 2006 Share Posted September 11, 2006 Przycina Ci się wtryskiwacz - prawdopodobnie. Wyczyśść przepustnice filtry, wymień i powinno być OK. Sprawdziłbym jeszcze kable i świece - szarpanie i kontrolka Check engine - to najprawdopodobniej chwilowe wypadanie zapłonów - wiec ukł zasilania i ukł zapłonowy do sprawdzenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest maddrajwer Posted September 11, 2006 Share Posted September 11, 2006 Mi wypdały zapłony prze kopułkę ale check engine sie nie zapalało. Za to teraz po wymianie uszczelki i cholera wie co jeszcze namieszałem :oops: na benku mi warczy i słabo jakoś idzie a na gaziku chodzi jak wcześniej - ładnie i równo. Ktoś może się domyśla czemu tak ??? bede wdzięczny za wskazówki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest daniellus Posted September 22, 2006 Share Posted September 22, 2006 za wypadanie zapłonu może jeszcze odpowiadac wysłużony łańcuch rozrządu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.