Gość czopochrup Opublikowano 17 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2006 wiec chcialem tu przedstawic instalacje samochodowa na plynny gaz propan-butan ;d zrobilem 4 fotki narazie bez samej instalacji bo kurde nie chce misie zemontowac srodkowego tunelu itp kazdy wie ile to roboty ;p dostalem wec nakleilem ;p butla 30L wchodzi do niej odziwo 27L (a mialo wejsci 24L) nie przeszkadza w zalozeniu foteli... przewody uida pod siedzeniem ostatnim narazie zalozone zeby je chronic ;p w przyszlosci bedzie na nich obudowa metalowa taka nakladana gdyby cos trza przewiesc... wlew niestety nie w zderzaku bo mechnior tego nie umial/nie chcial wzlozyc w zderzak ;< wicej fot bedzie jak podniose siedzenia ;p i sory za jakosc ale robione komorka bo misie cyfrak posypal o0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaca2206 Opublikowano 17 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2006 nawet zgrabna ta butla z tyłu a oparcie od fotela składa ci sie do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bonzo Opublikowano 18 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2006 a oparcie od fotela składa ci sie do końca raczej nie ,fotel już nigdy nieskładany musiałaby być butla taka w koło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czopochrup Opublikowano 18 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2006 nawet zgrabna ta butla z tyłu a oparcie od fotela składa ci sie do końca.oparcie nie sklada sie dokonca bo jest zawor ale idze je polozyc w pozycji dosc wygodnej do "lezenia" ale nie do konca przez zawor! cos za cos... aha fotel da sie zlozyc na bok tak kazalismy zamntowac butle wiec auto nie stracilo jako tako na swej funkcjonalnosci. niestety przepisy nie pzwalaja na to zeby umiesciec butle z przodu samochodu bo to zbyt niebezpeiczne o0 dlatego nie mielismy wyboru i poszla do tylu [dobrze ze ojciec ma znajomego na stacji diagnostycznej:D] co do samego gazu jezdzi sie przyjemnie bo tanio... ;p narazie troszke duzo pali ale ga jest przed przegladaem i ustawieniem po ustawieniu powinno byc git teraz jak ie przycisnie to sauto sie "dusi" zbyt uboga mieszanka ;p ale juz niedlugo.. ]:-> ogromnym + sa krotkie pzewody do wszytkiego i po przejechaniu drogi od domu do konca drogi osiedlowej [z 300-400M] automat juz przelacza sie na gaz! autko sie szybko zagrzewa... w srodku nie smierdzi jedynie czasami po prawej stronie jak sie sti na dworze lekko czuc ale ot tz wyelminujemy na przegladzie [powinnismy;d] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaca2206 Opublikowano 18 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2006 jak bys mógł zrobic fotkę komory silnika jestem ciekawy jak to wszystko tam pomontowali ja też myślę zeby zagazowac serenkę. moj kumpel ma toyote previę ale butle od gazu ma z przodu zamiast koła zapasowego . tylko że on dawno zakładał gaz.I pewnie przepisy się zmieniły i teraz nie można butli z przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czopochrup Opublikowano 18 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2006 tylko że on dawno zakładał gaz.I pewnie przepisy się zmieniły i teraz nie można butli z przodu.tak teraz sie przepisy zmienily tzn jakis tam czas temu i teraz gazownik nie powien ci zalozyc z przodu jak zalozy to poprostu ma w d*pie Ciebie i patrzy na kase:) no i narobi Ci problemu bo nikt nie zarejestruje takiego auta normalny mozliwe iz dzis zrobie fotki jak bede miec auto pod domem chwilowo nie mam jak nie dzis to jutro ;p miejsce jest po prawej stronie na wszystko... ;p tylko mieli problem z zaloznim przewodow bo malo miesca jest kolo silnika a miechanior ma duze rece musieli zdemontowac tunel srodkowy caly ;p jeszcze przewody WN wymienili i swiece... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bonzo Opublikowano 19 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2006 moj kumpel ma toyote previę ale butle od gazu ma z przodu zamiast kołaciekawe gdzie ją tam wsadził :shock: jak tam miejsca niema a previa zapas ma w koszu pod autem ,z tyłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaca2206 Opublikowano 19 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2006 ciekawe gdzie ją tam wsadził jak tam miejsca niema a previa zapas ma w koszu pod autem ,z tyłu nie wiem czy ma koło z przodu bo nie widziałem ale tak mi powiedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bonzo Opublikowano 19 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2006 ale tak mi powiedziałto fantasta jakiś chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czopochrup Opublikowano 23 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2006 tak wyglada caly badziew na silniku i teraz pytanko do osob ktore maja gaz jak macie zrobione wlot powietrza zeby auto na luzie przy predkosci xx nie gaslo... u mnie gazownik tego nie umie zrobic juz mam ucieta rure idaca od maski i skrecona w tyl zeby powietrze nie lecialo bezposrednio do niej i ciagle gasnie O_o ~70km/h gasnie ponizej nie gasnie lol... juz sie nam koncza pomysly jak to ustawic zeby nie gaslo przy wiekszych predkosciach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość forhend Opublikowano 23 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2006 ja mam tak zrobione jak ty i jest ok nie gasnie nawet ze 140 jak puszcze gaz tylko ze zdjec widze ,ze inaczej mam zrobiony mixer,u ciebie chyba jest gdzies blisko filtra powietrz ,u mnie mam założony zaraz przy silniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bonzo Opublikowano 23 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2006 ja w poprzedniej serenie miałem mikser tak jak czopochrup, a dolot miałem odwrucony i wszystko było OK mysle ze ten gazownik powinien jeszcze popracować nad regulacją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czopochrup Opublikowano 23 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2006 u ciebie chyba jest gdzies blisko filtra powietrz ,u mnie mam założony zaraz przy silniku.dokaldnie... blisko przewodow jest = gaz wlacza sie po jakims kilometrze max 2 od wlaczenia silnika co jes bardzo szybko... ze ten gazownik powinien jeszcze popracować nad regulacjąwe wteorek jade wlasnie dzis mialem przeglada "0-rowy" i tak mi ustawil auto x_X ze muli niesamowicie strasznego laga mam na gazie po wcisnieciu pedalu do dechy... wogole gasnie jak sie na gaz przelacza... lol a tak nie bylo spascił dzissiaj na maxa ale we wtorek ustawi wszytko bo mu powiedzielismy i kazal we wtorek porzyjechac bo dzis juz nie mial czasu bo sobota i wogole ;p... zobaczymy pozyjemy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość forhend Opublikowano 24 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2006 ja jezdze już serena na gaz 2,5 roku i chodzi na gazie jak marzenie,bez żadnych problemów ,poza tym ,ze jak zapale silnik rano pierwszy raz po nocy ,to na benzynie mi gasnie,ale to nie jest dla mnie problem ponieważ zaraz przezucam na gaz i jest cool,tydzien temu zmieniłem mixer który załozył mi gazownik na http://mikser.gazowy.w.interia.pl/ strumieniowy,i jestem bardzo zadowolony,jest dokładnie tak jak opisuje go gosc który je sprzedaje,silnik pracuje równiej ,nie ma żadnych dołów w obrotach i co najwazniejsze spalanie spadło z 15 na 13 litrów w miescie a 10 w trasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaca2206 Opublikowano 24 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2006 a może ktos ma założony sekwencyjny wtrysk gazu . Ciekawe jak się spisuje bo ja chciałbym taki sobie założyć a jestem zielony co się tyczy gazu zawsze jeżdziłem na benzynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czopochrup Opublikowano 24 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2006 uwazasz ze warto inwestowac w sekwencje w serenke ? tym bardziej z 1.6 wg mnie nie warto... imo trza duzoooooooo jezdzic zeby sie sekwencja zwrociila... zreszta paliwo kosztuje juz 3.97 gaz 1.97 wg mnie nie warto inwestowac do 1.6 w sekwencje minimum to 2.0 :> i jazda jak marzenie... forhend, moglbys zrobic fotke wlotu powietrza jak masz go skierowany [to cos jak otworzysz maske po prawej stronie taka rula czarna ;p thx z gory...] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaca2206 Opublikowano 24 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2006 chce sekwencje bo podobno jest mniej awaryjna i lepsza w ustawieniach i regulacji. a że kosztuje wiecej (u mnie 3500zł) niestety za jakość trzeba więcej płacić . nie chcę tułać się z reklamacjami że to żle działa lub coś innego. zwłaszcza że nie znam sie na gazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czopochrup Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 lepsza w ustawieniach i regulacji.ohohoh i tu bym polemizowal jest TRODNIEJSZA w regulacji jak zle ustawisz sekwencje to bedziekapa mamuta a nie instalacja musi byc dobrygazownik zeby idealnie skonfigurowa sekwencje ;> moja instalka zle dziala ze tak powiem bo ustawial ja wlasciciel tego zakladu an ie jego syn ktrego w sobote nie bylo a to wlasnie jego syn jest w tym kumaty i sie zajmuje wiec w srode bedzie smigac ze az milo :F tylko do porzadku wyregulowac;> tak po za tym cala instalka za 1800 zl dziala bez zarzutow i mam nawet przelacnik w zaslepce:] w kolorze czarnym idealnie sie komponuje z autkiem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość forhend Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 ludzie ,mówie ,że przejechałem przez 2,5 roku 50 tys km na gazie bez zadnych problemów i mam gaz za 1,700 zł też w przełączniku ,sam sie przełącza po lekkim nacisnieciu gazu,powiem tylko tyle,że serena bardzo dobrze chodzi na gazie,jestem bardzo zadowolony,1.6 16 v 1993 r.p. 195 tys przebiegu forhend, moglbys zrobic fotke wlotu powietrza zrobie to [ Dodano: Wto 26 Wrz, 2006 14:21 ] [ Dodano: Wto 26 Wrz, 2006 14:22 ] http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c7f27613ec7e348a.htm [ Dodano: Wto 26 Wrz, 2006 14:24 ] http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...13ec7e348a.html [ Dodano: Wto 26 Wrz, 2006 14:25 ] nie mam wprawy w tych zdjeciach trzeci link jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czopochrup Opublikowano 27 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 dzieki bardzo... moj przewod do powietza jest krotszy i odwrocony w TYL i mi gasnie ... wogole auto pracunie nierowno na gazie... zle ustawioen jest wszytko lol dzis jade ustawic i bedzie git;> //btw masz taki sam kolor jak ja ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilgozdalski Opublikowano 18 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2006 Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek tak wyglada caly badziew na silniku i teraz pytanko do osob ktore maja gaz jak macie zrobione wlot powietrza zeby auto na luzie przy predkosci xx nie gaslo... u mnie gazownik tego nie umie zrobic juz mam ucieta rure idaca od maski i skrecona w tyl zeby powietrze nie lecialo bezposrednio do niej i ciagle gasnie O_o ~70km/h gasnie ponizej nie gasnie lol... juz sie nam koncza pomysly jak to ustawic zeby nie gaslo przy wiekszych predkosciach... BADZIEW(bez urazy)dobrze powiedziqane. moim zdaniem zakładanie gazu do takich silników to uposledzenie samochodu. ja swój wywaliłem. doprowadzenie samochodu do ładu po gazie zajeło mi prawie rok. Jak juz gaz to tylko sekwencja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czopochrup Opublikowano 18 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2006 dobrze powiedziqane. moim zdaniem zakładanie gazu do takich silników to uposledzenie samochodurotfl powiedz to mojemu portwelowi! mi to nie przeszkadza bo tam nie wkladam lap... jedynie jak wymieniam olej lub go sprawdzam nic wiecej mnie tam nie interesuje wiec cale okablowanie nie przeszkadza a za to jazda za 2 zl to czysta przyjemnosc... :}doprowadzenie samochodu do ładu po gazie zajeło mi prawie rokco rozumiesz doprowadznie samochodu do ladu ? jak sie zakalda u gownianego gazownika gowniana instalacje to sie nie dziwe ze silnik/auto szlag trafia;] u mnie juz dziala wszystko wporzadku dobrze wyregulowane spalanie w normie... obecne instalacje jak sa dobrze dostrojone wydluzaja zywotnosc silnika bo gaz ma jakies tam wlasciwosci gdzies tam czytalem;] co do gasniecia... nie jest to trgedia aczkolwiek jest uciazliwe... bede z tym walczyc jeszcze wkoncu musi to byc do zrobienia... [brat mial ten sam problem w UNO kiedys ale mu to zrobili] co do sekwencji... jej cena jest za wysoka jak na ten silnik... jakby to byla 2Litrowk albo 2.5 moze ale nie na 1.6 O_o zreszta nie jezdze az tak duzo zeby mi sie ta instalacja ZWROCILA szybko prawdopodbnie szybciej bym auto sprzedal niz by mi sie sekwencj zwocila ~3000 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilgozdalski Opublikowano 19 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2006 dobrze powiedziqane. moim zdaniem zakładanie gazu do takich silników to uposledzenie samochodurotfl powiedz to mojemu portwelowi! mi to nie przeszkadza bo tam nie wkladam lap... jedynie jak wymieniam olej lub go sprawdzam nic wiecej mnie tam nie interesuje wiec cale okablowanie nie przeszkadza a za to jazda za 2 zl to czysta przyjemnosc... :}doprowadzenie samochodu do ładu po gazie zajeło mi prawie rokco rozumiesz doprowadznie samochodu do ladu ? jak sie zakalda u gownianego gazownika gowniana instalacje to sie nie dziwe ze silnik/auto szlag trafia;] u mnie juz dziala wszystko wporzadku dobrze wyregulowane spalanie w normie... obecne instalacje jak sa dobrze dostrojone wydluzaja zywotnosc silnika bo gaz ma jakies tam wlasciwosci gdzies tam czytalem;] co do gasniecia... nie jest to trgedia aczkolwiek jest uciazliwe... bede z tym walczyc jeszcze wkoncu musi to byc do zrobienia... [brat mial ten sam problem w UNO kiedys ale mu to zrobili] co do sekwencji... jej cena jest za wysoka jak na ten silnik... jakby to byla 2Litrowk albo 2.5 moze ale nie na 1.6 O_o zreszta nie jezdze az tak duzo zeby mi sie ta instalacja ZWROCILA szybko prawdopodbnie szybciej bym auto sprzedal niz by mi sie sekwencj zwocila ~3000 zl padniety przepływomierz, wtryski, obudowa filtra, zamulony silnik, itd. a co do tanszej jazdy to moze i masz racje ale jaka to jazda? częstrze wymiany swiec, przewodów, oleju, i przeglądy, czeste wizyty u gazownika, poprostu juz mnie nikt nie przekona do gazu(jedynie sekwencja).a instalacja była podobno dobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość janek Opublikowano 20 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 Ja jeżdzę na gazie moją sereną ponad 75tys.km. Od 96 roku jest to mój trzeci zagazowany samochód. Pierwszy był gaźnikowy dwa następne wielopunktowce. Nie miałem żadnych problemów z jazdą na lpg.Wszystkie samochody miały instalacje z mikserem. Instalacji różnych marek jest parę, a na dodatek części różnych instalacji ze względów ekonomicznych albo są nie markowe, albo wogóle nie zakładane do danego samochodu. Instalatorów tak jak w każdej branży możemy śmiało podzielić na złych, dobrych i bardzo dobrych.Jak źle trafisz to masz złą instalację. U mnie o ile pamiętam dolot powietrza jest po prostu zaklejony kawałkiem płytki z tworzywa sztucznego i zrobiony jest dodatkowy dolot (do tyłu)bliżej filtra powietrza w ten sposób, żeby powietrze nie było tłoczone do silnika tylko silnik zasysał powietrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czopochrup Opublikowano 21 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2006 a co do tanszej jazdy to moze i masz racje ale jaka to jazda? częstrze wymiany swiec, przewodów, oleju, i przeglądy, czeste wizyty u gazownikarotfl.. na bank swiec nie bede wymieniac co 10k km jak zaleca producent bo to jest bezsensowne... przewody raczej pozsotana juz do konca i ich tez nie bede wymieniac bo i po co... w sumie jeszcze bym mi la oryginaly ale wymienilismy bo silnik mielil... co sie okazalo parownik czy tam mixer byl uszkodzony od nowosci [wada fabryczna] i po wymianie go instalacja dzialala bez problemu a ze kalbe kupilismy to wymienilismy... olec wymienimy tak jak zwykle co 15k km czyli zapewne co rok co do przegladow... brat ma nubire z gazem i jedyne przeglady jakie robi to wymiana fitlra co 10-15k a kiedy byl ostanit raz u gazownika na regulacji to huhuhu juz nie pamietam bo i po co jak wszytko mu smiga w sumie nam tez wiec nie zapowiada sie na szybka wizyte... w sumie masz racje ze sekwencja jest lepsza i to o wiele ale wywalanie ponad 3tys za instalacje jest wg mnie bezsensem bo zwrot tej sumy oznaczylby to ze trza by non stop jezdzic O_x albo przynajmniej duzo jezdzic... moja instalacja zwroci sie dosc szybko wiec nie narzekam a co do zamulania silnika trodno stracilismy pare kucy ale za to jezdzimy za 2 zl... :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi