Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Grill w mojej W10

Guest MacKo
 Share

Recommended Posts

Guest MariuszH

Wygląda o wiele lepiej :)

Ja w moim słoneczku mam taką plastikową kratkę w "romby". W kolorze "brudno"-czarnym.

Zmatowiłem dziadostwo i pomalowałem ładnie lakierem. Zupełnie inaczej się to prezentuje.

pozdrawiam :D

Guest WOJTUSMAXIMUS02

no panie dobra robota ale jeszcze by pasowalo do zderzaka z przodu

tez taki gril zrobic :wink: i bedzie sie jeszscze bardziej fajnie prezentowalo :wink:

• 4 weeks later...
Guest zgrywus
zgrywus, bierz się bierz... :D

a gdzie ci avatar wcięło ??

Walcze z nim już chyba z tydzień i nie moge go wrzucić.Coś jest nie tak.Musze jeszce popróbować..;/

• 2 months later...
Guest _Pablo_

Chciałem się i ja pochwalić moim wykonaniem inspirowanym na pomyśle MacKo,

dsci0012du5.th.jpg

dsci0011go9.th.jpg

oczywiście jeszcze dokonam poprawki ponieważ w dolnej części atrapy widać dużo srebnego w tym miejscu zakeleję jeszcze klejem i będzie to lepiej wyglądać. Ale to nie koniec modów z przodu jeszcze wstawię w ten sposób kratkę pod tablicą rejestracyjną i założę jeszcze halogeny(zewnętrzne) już jadą do mnie :) Jak dokonam wszystkiego to wrzucę fotki

też myśle coś takiego zrobić ale nie wiem jakiej średnicy te rąby najlepiej by wyglądały?

jakiej wielkosci są w twojej siatce?

_Pablo_, koiecznie popraw siatkę.. to coś srebrne kiepsko wygląda... a to szare na zderzaku potraktuj pastą lekkościerną... będzie super czarne...

Guest _Pablo_
_Pablo_, koiecznie popraw siatkę.. to coś srebrne kiepsko wygląda...
zrobię to jak będę miał założone jeszcze pod ramką
a to szare na zderzaku potraktuj pastą lekkościerną... będzie super czarne...
tylko że zderzak był ze srebnego auta i ta listwa była szara lakiernik pomalował czyś (nie wiem czym) i teraz to zeszło :/

• 3 months later...

kupiłem almere bez jednego grila i wymysliłem coś takiego

p1040479yo1.th.jpgp1040483oy4.th.jpgp1040484me1.th.jpg zawsze to inaczej niż fabrycznie :D

Guest gigi6660

wow... dla mnie bardzo ładne :) gratuluje pomysłu i wykonania...

a tak na marginesie skąd te chromowane ramki wokół siatki ? Były seryjnie ? U mnie tego nie ma mam tylko sam lakier a jedyny chrom to ten szczebelek :/ a sądze że bez tej chromowanej obwódki grilla by tak fajnie nie wglądało. Więc pytanie kupiłeś gdzieś te ramki czy miałeś je w serii ?

taką taśmę można kupić na allegro różne szerokości,siatka też jest na allegro (nie lubię latać po sklepach :one: )a reszta to co kto ma ja użyłem do tego plastikowego korytka na przewody elektryczne,są różne szerokości wystarczy naciąć w odpowiednich miejscach piłką i uformować na łukach dla sztywności do środka włożyłem uformowany tak samo drut 3mm i wszystko wypełniłem poxiliną a potem szpachla uniwersalna i modelowanie,podkład,baza,lakier i gotowe ;)