Gość AMR Opublikowano 29 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2006 Witam. Od początku gdy kupiłem moją N15-tkę irytuje mnie okropny dźwięk dobiegający z hamulców przednich.Przy hamowaniu czy to z 50km/h czy 140km/h w końcowej fazie słychać taki dziwny,jak by o coś trący materiał [coś jak odbijająca sprężyna] dźwięk.Klocki są dobre,hamowanie też dobre tylko ten dźwięk.Przez to zaczynam szybciej hamować i mam wrażenie jak by miało się wszystko rozsypać.Słyszałem gdzieś zdanie że to normalne w Almerach i Sunny.Prawda???Może komuś też coś takiego dawało się we znaki.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Albin Opublikowano 29 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2006 na rynek wyszła partia takich klocków , co ciekawe oryginalnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maztito Opublikowano 29 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2006 jak miałem jeszcze N15 to było to samo, założyłem klocki Ferodo i tarcze Brembo i przestało skrzypieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KOSA Opublikowano 29 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2006 u żony w sunnym jest tak samo, orygilnalne klocki (jeszcze założone w ASO w Niemczech) też skrzypią (w każdym bądź razie wydają dziwny dźwięk.........) szwagier i teściowa też mają sunny ale jeżdżą na zamiennika i nic nie "skrzypi" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 29 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2006 czyzby te slynne "blaszki" w klockach ? 2 komplet klockow juz dokanczam i sie jeszcze z tymi blaszkami nei spotkalem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grzeniua Opublikowano 29 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2006 U mnie tez wystepuje takie tarcie jakby cos chropowatego a na dodatek wiecznie piszcza :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość olgi Opublikowano 29 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2006 Witam, Mam ten sam problem tarcze i klocki wymieniałem jakieś 25 tys km temu (oryginały) a i tak hamulce skrzypią. Już się chyba przyzwyczaiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jasyr Opublikowano 29 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2006 Witam, miałem ten sam problem, w końcowej fazie hamowania strasznie trzeszczało. Normalnie wstyd mi było TAKIE AUTKO a odgłosy jak z wozu drabiniastego. Klocki były dobre (połowa) mimo to zmieniłem na nowe, wreszcie ulga. Pozdraweiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 30 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2006 Witam, miałem ten sam problem, w końcowej fazie hamowania strasznie trzeszczało. Normalnie wstyd mi było TAKIE AUTKO a odgłosy jak z wozu drabiniastego. Klocki były dobre (połowa) mimo to zmieniłem na nowe, wreszcie ulga. Pozdraweiam moze poprostu byly spalone ?? tak jak u mnie teraz :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor Opublikowano 30 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2006 U mnie w Sunnym było podobnie, zmieniłem klocki, przetoczyłem tarcze i po 1000km znowu zaczęły hałasować. Potem kupiłem lepsze klocki i zestaw instalacyjny klocków (blaszki, które przetrzymują klocek) i problem zniknął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grzeniua Opublikowano 30 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2006 Widac wszystko wskazuje na to ze klocki sa czasem z dupwatego materialu robione... (sorry za okreslenie) :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi