Gość czaro Opublikowano 29 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2006 Mam niskie ciśnienie w spryskiwaczu przedniej szyby. Pomyślałem, że może go przeczyszczę, ale nie wiem czy to nie zabawa na cały dzień - zdejmować zderzak czy tylko koło razem z nadkolem i ew. co jeszcze sprawdzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragomir Opublikowano 29 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2006 Najłatwiej jest zdemontować same nadkole, do śrub dostaniesz się raczej bez problemu, będziesz musiał ewentualnie skręcić koła bońdź w jedną lub w drugą stronę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość martusia Opublikowano 29 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2006 u mnie zawsze było zdejmowane koło + nadkole. Wtedy jest najlepszy dostęp. Chyba raz były też poluzowane śruby od zderzaka z tej strony ale to wtedy jak była wieksza akcja szukania czemu nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ADEX Opublikowano 30 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2006 fakt mozna zrobic to albo w sposub prosty i cieko dostepny : kolo + nadkole albow trudniejszy z zajefajnym dostepem: zderzak zdjąc (odkreic 2 sruby w nadkoclach.. zaczepne po dzderzakiem i ok 4-6 srubek w belkach czolowych ... ja mam zderzak i tak na 2 srubki i trzyma elegandzko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domiss Opublikowano 30 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2006 Ja wyciągałem cały zbiornik na płyn i wykręciłem tylko nadkole (bez wykręcania koła) oraz lampę (ale to tylko po to, aby mieć lepszy dostęp do górnej śruby mocującej zbiornik). Od dołu wystarczy zdjąć nadkole, a jak się postarać to nawet nie całe... . Koła należy skręcić na maksa w lewo (zresztą widać w trakcie w którą stronę . Jeśli z tyłu masz dobre ciśnienie, to raczej sprawdź dyszę i przewody. Jeśli nie, to pompkę, przewody i dysze (szczelność i drożność; sprawdź też, czy nie masz syfu w zbiorniku). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 1 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2006 czaro a zacząłeś od najprostszej rzeczy - przeczyszczenia dysz z kamienia? Kilka minut zabawy igłą zdziałało u mnie cuda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.