Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Łączniki stabilizatora

BLUETEC
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

raczej głuche pukanie

pukanie czy stukanie, ale taki głuchy, pusty odgłos.

W jakich sytuacjach wam się on objawia ?

U mnie jak jade po nierównych nawierzchniach, małych dziurkach w asfalcie.

Tylko przy jeździe na nierównych nawierzchniach czy dziurach. Im większe dziury tym bardziej stuka.

Gość Bertland

Mi też delikatnie coś stuka z przodu. Byłem na kanale i łącznik stabilizatora od kierowcy ma lekki luz. Już kupiłem łączniki w Japomoto w Poznaniu i niby oryginalne japońskie. Zapłaciłem 60zł za jeden. W czwartek wymieniam. Mam inny problem zauważyłem że jak droga jest wyboista z głębokimi wybojami to coś pod moim nissanem uderza w asfalt. Kurde takie tarcie mnie przeraża co to może uderzać? Wiecie co jest najniżej położone w Nissanie? A jeden raz nawet coś stuknęło jakby z tyłu z prawej strony. Tak mi się dzieje jak się jedzie szybko po falistej drodze asfaltowej .

. Już kupiłem łączniki w Japomoto w Poznaniu i niby oryginalne japońskie. Zapłaciłem 60zł za jeden.

Jeśli naprawdę oryginalne to bardzo tanio.

Jeśli naprawdę oryginalne to bardzo tanio.

zapomnij że to orginał

Nie da się go jakoś zregenerować? (wyklepać?)

cooooo???? włókno węglowe

w poprzedniej serenie przerabiałem resor stalowy i prawie osiągnołem ideał ale sprzedałem auto :)

zapomnij że to orginał

Wiem, że mało realne ale zdarzyć się może. Spotkałem się z sytuacją jak facet sprzedawał nowy oryginalny wał. Całkiem niedrogo, jak dobrze pamiętam chciał 1200 zł. Kupił go (i kilka innych części) na wyprzedaży części w Hiszpanii w sklepie. Były pewnie produkowane w Hiszpanii, ale miały made in Japan.

Parę dni temu wymieniony. Jeden, ten z prawej strony. Drugiego nie trza było. Wiem, że najlepiej komplet, ale zdecydowałem sie na jeden. Jaka ulga ... :D Tak jak pisałem dałem 75 zł. za lepszejszy podobno (555). Jak długo zobaczymy.