Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

wymiana przegubu napędowego w 2.0 benzyna SLX z ABS - p10

Gość M.I.C.A

Rekomendowane odpowiedzi

witam, czy ktoś z Was robił to osobiście? Śruba mocująca piastę jest odkręcana kluczem 36.... ale wielgachne dziadostwo, a i moment jest duży...czy ktoś z Was z Warszawy dysponuje takim kluczem? Dobrze jak będzie oczkowy lub nasadowy....

Za wymianę chcą 110 - 120 PLN to dużo jako że kupiłem przegub za 160 PLN - Oryginalnego japończyka z ABS.

Jak by co to proszę na gg - mimo czerwonego słoneczka.

z góry dzięki

Kiedyś, jak tylko kupiłem auto to wymieniałem przegub w warsztacie, cena 40zł ale to dziki wschód. Teraz mam to opanowane i 10 zł bym nie dał, bo to chwilka (godzinka z piwkiem). Drogo tam u was. Przy dokręcaniu radzę zaopatrzyć się w dobry klucz dynamometryczny, bo jedno łożysko już załatwiłem (156zł). Klucz kupisz na allegro już za 7 dyszek, także nie ma co oszczędzać jak chcesz robić to sam.

Ja wymieniałem za 50 zł...

Kurde sam sie przybierałem i po tym co napisaliście żałuję że sam tego nie dłubnąłem.

Chociaż z drugiej strony jak wymieniałem pompę wody w swoim 2.0 to też na forum pisali że to chwila a mi to zajęło wieki... :-) Ale teraz poszłoby szybciej!

Mam pytanie w zwiazku z tym:

- czy ma znaczenie, jeśli chodzi o długość wymiany i komplikacje, która to strona?

- czy trzeba rozpinać zawieszenie i jeśli tak czy potrzeba do tego jakichś ściągaczy do sworzni itp...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...