cibor Opublikowano 8 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2006 Witam od niedawna słyszę niepokojące dźwięki w prawym przednim kole, a mianowicie jakieś przerażliwe skrzypienie. Podejrzewałem, że to tuleje wahacza i spryskałem je środkiem smarującym, jednak i to nie pomogło,lecz tylko nasiliło hałas. Co może być przyczyną tego dźwięku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limak.s Opublikowano 11 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2006 Jeśli sam piszesz, że spryskanie tej tulei nasiliło skrzypienie to przyczyna tego odgłosu nie jest nic innego jak sama tuleja. Jeżeli wcześniej było lepiej a teraz gorzej... Z tego, co wiem to tuleja górnego wahacza to częsta usterka w P10. Sam też wymieniałem, lecz u mnie były stuki, ale u Ciebie po dostaniu się tam różnego rodzaju zanieczyszczeń może się zacierać, więc objawia się to takim odgłosem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 12 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2006 Z tego, co wiem to tuleja górnego wahacza to częsta usterka w P10. i w P11. Witam. Zgadza się. Proponuję rozebrać górne wahacze. Jeśli tuleje nie będą miały luzów, to wystarczy im zrobić smarowanie. Smarowanie czy pryskanie z zewnątrz nic nie daje - sa za szczelne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MALEKI Opublikowano 12 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2006 mozna je w prosty i szybki sposob zdac rozebrac i nasmarowac pozadnie . cala operacja to ok 30 min. jezeli tulejki sa w miare ciasne na pewno pomoze i nie bedzie skrzypiec. tez tak mialem a teraz jest cicho po nasmarowaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisek Opublikowano 13 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2006 a jak wam sie objawiają te skrzypienia? BO mnie sie wydaje ze cos skrzypi w desce, ale jak staram się słuchać, to nie moge zlokoalizować, może się przenosi od kół ? Trzeszczy na dołach zwykle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hoover Opublikowano 13 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2006 Temat poruszany był już dziesiątki razy, więc wystarczy poszukać w archiwum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.