Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Jaki gaz do Almerki 1.4 97 r.???

Gość Kerami

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie. Mam szanse kupic niezle utrzymaną Almere ale bardzo zalezy mi tez na taniej jezdzie. Czy kupując Almerke z 97r. jestem skazany na sekwencje??Silnik 1.4 i tego co słyszałem to wielopunkt. Nie wiem co z kolektorem czy plastikowy czy nie. Proszę o wypowiedzenie się osób będących w temacie. Z góry dzięki.

P.S. napiszcie ile wydam za załozenie gazu do niej.

Witaj,

Również mam '97 1.4 i założyłem sekwencje KME DIEGO.

Problem w Nyskach polega nie na kolektorze lecz na przepływomierzu, który działa na zasadzie gorącego drutu, a co się stanie gdy mieszanka gaz-powietrze trafi na drut to wiadomo..BUM i może tylko pokrywka z f.powietrza szczeli albo, co gorsze, przepływomierz.

Gdy szukałem gazownika do mojej nyski, każdy mówił że założy II generacje..ale, no właśnie zawsze było ale.

Z tego co wiem, to niektórym śmiga II gen aż super...ale ja nie chciałem ryzykować i dałem sekwencje.

W mieście (100% jazdy) pali mi od 8-9/100 z wskazaniem na 8.

W Bytomiu za KME DIEGO dałem 3000zł a IIGEN do Nyski (WAŻNE) chcieli 2300-2400.

Wybór należy do ciebie.

Ja zrobiłem już 6tys. w ciągu 2 miesięcy i no problem.

jasiu napisał:
..BUM i może tylko pokrywka z f.powietrza szczeli albo, co gorsze, przepływomierz.
mam instalke od 2 miechow albo od miecha ani jednego wystrzalu...
  jasiu napisał:
a IIGEN do Nyski (WAŻNE) chcieli 2300-2400.

Wybór należy do ciebie.

rotfl zakladalem na szombierkach 1800 zl 2 generacja...

Jasne że wszystko może być OK. Ale nawet przeglądając te forum znalazłem kilka postów że wszsystko ok przez 6 miesięcy a potem w ciągu miesiąca 2 strzały.

Ja nie odradzam IIgen, wiadomo że jest tańsza, ale musi być NAPRAWDĘ DOBRY gazownik by ją ustawił. Jeżeli ktoś Ci powie że założy i ustawi IIgen do nyski w ciągu 1 dnia to... nie chciałbym mieć takiego gazu.

A co do cen 1800 lub 2400 wszystko zależy od części...no i miksera który musi być specjalny dla nyski

jasiu napisał:
IIgen do nyski w ciągu 1 dnia to... nie chciałbym mieć takiego gazu.
mialem 4 razy ustaiwana po 4tym ustaiwaniu jest wszytko git :}

instalka lovatio czy jakos tak wszytko smiga ze az milo teraz:}

Ceny sekwencji na tyle spadły że warto to rozważyć. Ile chcesz trzymać autko? Ile kilometrów robisz rocznie?

W przypadku Almerki 1.4 zwykła instalka sprawdzi się nieźle pod warunkiem, że załorzy ją gość co ma dośwaidczenie w gazowaniu Nissanów. W przeciwnym razie kłopoty murowane!

• 1 rok później...

Witam. Jeśli instalacja 3 gen. to musi być założony specjalny mixer do tej almery a i tak w póżniejszym czasie problemów z pracą na gazie się nie uniknie. Mixer specjalny dlatego że przepływomierz znajduje się pod przepustnicą a jest na gorącym drucie. Druga sprawa że przy obecnych cenach instalacji sekwencyjnych nie ma się po prostu nad czym zastanawiać / zero wystrzałów , miejsze zużycie gazu i bardzo dobre osiągi eksploatacyjne silnika./

• 11 miesięcy temu...

ja w swojej almerce 1,4 98r mam II gen lovato z stag 100

Ładnie śmiga pod warunkiem że nie odwiedzam gozownika, który mi to zakładał.

a co do instalacji to sekwencje już nie sa tak drogie więc lepiej sekwencje założyć

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...