Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Katalizator

Dominik14
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość walazzios

wiesz , jak wyprzedzasz na "trzeciego", zatruwasz powietrze, jezdzisz narazajac zycie swoje i innych uszkodzonym samochodem (ogumienie, zawieszenie itp itd.) , chocby nawet masz zle ustawione swiatla albo rzucasz pety przez szybe.............. uwierz mi ze gdyby w niemczech nie bylo policji to wszyscy by robili to co w PL, a co do tego czy stac polakow na wysokie mandaty czy nie......... mandat zawsze musi byc na tyle wysoki zeby nikogo na niego nie bylo stac, gdyby mandaty byly po 5 zl wszyscy by mieli to w d**** a jak wynosi 500 zl to juz sie czlowiek zastanowi zanim cos zrobi, bo nie oszukujmy sie, kazdy jak robi jakies wykroczenie to robi to umyslnie, to nie jest przypadek

co do trucia......... nie oszukujmy sie, niektorzy w domach jednorodzinnych pala smieciami zamiast weglem ........... wylewanie sciekow , wyrzucanie smieci do lasu......... sa gorsze rzeczy
w sensie, że robisz źle, bo inni robią źle ??? A co do mandatów, to masz świętą rację, prosty przykład: idziesz sobie po osiedlu i wszędzie nasrane za przeproszeniem przez psy jak dasz znać do straży miejskiej gdy zobaczysz, to jesteś kapuś, a we Francji to się zmieniło poprzez wysokie mandaty. Jest jak mówisz, zaczynamy od 500 i porządek będzie

• 5 miesięcy temu...

pozbylem sie kata i w miejsce jego wspawalem strumienice,i wiesz co ?nie wiem czy dobrze zrobilem,efekt jest fajny bo taki inny dzwiek jest niz z katem,bardziej sportowy i na mocy mi troche przybylo ale po tej przeróbce cos mi komputer wariuje z obrotami.widocznie sonda lambda cos nie trawi tej strumienicy,moze kiedys sie polubiá :D ogólnie jest dobrze i robi wrazenie ale wstaw tez tlumik koncowy,polecam WM mugen za 160-170zl z sielencerem,strumienica + WM mugen to daje efekt !pozdrawiam

w moim byłym Sunny jak wywaliłem kata to był problem ze smrodem spalin, czy to na gazie czy na benzynie nie dało się wytrzymać w kabinie, drugi raz bym tego nie zrobił ;)

No właśnie... smród spalin i trucie innych użytkowników drogi. O tym sie nie pomyśli wywalając katalizator, prawda ? Przecież jadąc za takim miszczem to można paść trupem tak śmierdzi. Kilogramy tlenku węgla pakujesz z rury w powietrze człowieku i dopiero to zrozumiesz jak do twojej własnej kabiny smród leci... a jak się truje wszystkich naookoło to jest ok i "tuning". Żałosne i tyle.

No właśnie... smród spalin i trucie innych użytkowników drogi. O tym sie nie pomyśli wywalając katalizator, prawda ? Przecież jadąc za takim miszczem to można paść trupem tak śmierdzi. Kilogramy tlenku węgla pakujesz z rury w powietrze człowieku i dopiero to zrozumiesz jak do twojej własnej kabiny smród leci... a jak się truje wszystkich naookoło to jest ok i "tuning". Żałosne i tyle.
po pierwsze to tuning czyni nasze auta wyjátkowymi i niepowtarzalnymi,tuning jest dla ludzi którym przerabianie aut sprawia przyjemnosc czyli tzw.hobby, dlaczego piszesz ze to jest zalosne?Zalosne to jest gadanie o truciu wszystkich do okola!!! po to masz obcje w aucie zamykania doplywu powietrza z zewnátrz.

po to masz obcje w aucie zamykania doplywu powietrza z zewnátrz.

Oczywiście, mam. Może więc piesi i rowerzyści także sobie na nos założą klapki z obiegiem zamkniętym, ponieważ szacowny Pan sobie usunął katalizator i ma wszystkich gdzieś. Widzisz, gdyby wszyscy myśleli tak jak Ty, ten świat nie nadawałby się do życia. Na szczęście większość myśli inaczej. Niektórym jednak zdolność do tego, innymi słowy - dojrzałość i kultura - są obce.

a i gdyby polska byla krajem cywilizowany (w sumei czasami dobrze ze nie jest) to na przegladach sklad spalin by tez sprawdzali (a ze im sie nie chce .. ) i bez katalizatora do ruchu by samochodu nie dopuscili :)

ale to tylko tak apropo