Gość lord honey Opublikowano 11 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2006 Witam! ostatnim razem jak pisalem mialem p10 teraz jestem szczesliwym posiadaczem p11 mam do was pare pytan 1. kiedy klimatyzacja jest wlaczona kiedy swieci sie dioda czy nie( moze banalne pytanie ale nie moge tego sprawdzic bo jeszcze nie napelnilem instalacji ) 2. slaby nawiew mozecie mi powiedziec czy to normalne w p11 czy musze cos przeczyscic bo w p10 nie mialem z tym problemu 3. moze najbardziej banalen pytanie no ale cuz uczono mnie jak nie wiesz pytaj co to jest ten caly obieg gdy go wlaczam jest jedynie glosniej w samochodzi nie czuje wiekszej roznicy 4. na jaki okres wystarcza naplnienie instalacji z gory dzieki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi Opublikowano 12 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2006 Witaj ad. 1 Jak jest klima włączona to powinna zapalić ci się dioda na przycisku ad. 2 musisz wymienić filtr kabinowy masz go za schowkiem pasażera ad. 3 To jest obieg zamknięty powietrza włączasz go wtedy gdy przed tobą jedzie stary STAR i kopci mu się z rury wydechowej aby nie wąchać jego spalin ad. 4 klimę jak nabijesz i jak jest szczelna to powinna ci długo wytrzymać ale co roku trzeba pojechać na sprawdzenie szczelności i ew. dobicie klimy Pozdrawiam : Yogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmink Opublikowano 12 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2006 jak klima jest właączona powinna świecić sie dioda(u mnie na niebiesko)przy włączniku - klima jest tylko wtedy właczona gdy przycisk jest wciśniety i wntylator włączony żeby ci mocniej dmuchało musisz wymienić filtr kabinowy - ja polecam knecheta - mam wszystkie filtry od nich i są OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chestero Opublikowano 12 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2006 Dokładnie, nic dodać nic ująć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jurgenik Opublikowano 12 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2006 Nawet jak układ jest pusty to niebieskozielona dioda na przycisku powinna się świecić po jego wciśnięciu. Sygnalizuje ona tylko zamknięcie obwodu włącznika. Oczywiście srężarka sie nie zasprzęgli jak nie będzie ciśnienia w układzie, ale diodka ma się świecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shogun Opublikowano 12 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2006 Witam Nawet jak układ jest pusty to niebieskozielona dioda na przycisku powinna się świecić po jego wciśnięciu. Sygnalizuje ona tylko zamknięcie obwodu włącznika. Oczywiście srężarka sie nie zasprzęgli jak nie będzie ciśnienia w układzie, ale diodka ma się świecić. U mnie przy pustym układzie dioda nie zapalała się i sprężarka nie zasprzęglała. Po zaspawaniu dziurawej rurki i napełnieniu czynnikiem wszystko wróciło do normy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chestero Opublikowano 12 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2006 A u mnie nie było czynnika ale dioda tak czy inaczej sie paliła heh widze że różnie to bywa w tych naszych primkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmink Opublikowano 13 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2006 jak u mnie nic w środku nie było to też sie zapalała dioda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j_jasiu Opublikowano 13 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2006 A u mnie na przycisku A/C nie ma diody tylko wyświetla się na wyświetlaczu A/C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmink Opublikowano 13 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2006 bo ty masz P11 144 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j_jasiu Opublikowano 13 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2006 bo ty masz P11 144 wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość daniellus Opublikowano 13 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2006 a umnie padła żarówka i mimo działania klimy się nie zapala. Jak jeszcze była cała to zapalała nawet bez czynnika w układzie. Chcę jeszcze dodać, że klimatyzacja włącza się automatycznie po skierowaniu nawiewu na przednią szybę i w tym przypadku przycisk nie zapala się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ajgor Opublikowano 17 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2007 Lord honey napisał, że jak włącza obieg wewnętrzny to robi sie w środku głośno. Ja mam to samo i to nie jest głośno tylko wręcz hałas. Do tej pory nie zwracałem na to specjalnie uwagi bo rzadko tego używam ale to chyba normalne nie jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andy Opublikowano 17 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2007 To jest normalne bo pobierasz powietrze z kabiny. Czyli hałas jest " podwójny" raz nawiew dwa " zasysanie " powietrza z kabiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ajgor Opublikowano 18 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 Aha. No to mnie uspokoiłeś, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi