Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

a mialo mialo byc tak pieknie !!! NAVARA

Gość Ptasiek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

juz bylem w salonie, juz skladalem zamowienie, juz dobieralem kolor itp. ... ale no wlasnie cos mnie tknelo by pobuszowac po necie na jej temat i co ... i no wlasnie to ze ten japonczyk ... mial byc niezniszczalny ( ktos powie to Toyota Hilux ma byc niezniszczalna... ale design nowego jest ponizej krytyki ) w kazdym badz razie kazdy mi mowil kup cos japonskiego, gdy wjezdzalem swoimi oplami do mechanikow, no a tu widze ze japonce .. nie sa takie wspaniale. mialem juz vectre, teraz zafira, firma sie rozwija i potrzebuje pickupa. wymyslilem sobie navare ale wystarczy poczytac niektore watki i juz mi chyba przeszlo, chyba dalej bede sie telepal oplami przynajmniej ceny za czesci nie sa takie wysokie. Chcialem kupic nowa navare by uniknac napraw, stresow i postojow, ale to chyba nie mozliwe.

robie dlugie przebiegi bo firma sie rozwija w norwegi wiec potrzebowalem cos co rowniez da komfort w jezdzie i taka miala byc ta wymarzona navara.

a moze sie myle ? moze ktos powie cos dobrego o tym aucie ?

ale to juz chyba bedzie za pozno.

pozdr.

Pawel - niedoszly klient nissana

opinie rowniez malo przychylne na temat navary znalazlem na forach anglojezycznych, i dotyczylo tych samych problemow- sprzegło , serwis !!

no bez przesady, sporo zależy od wymagań i oczekiwań użytkowników. Jesli boisz się nowego modelu (niektórzy mają z nim problemy ale sporo ludzi sobie chwali) to zainteresuj się zwykłym pick-upem lub navara w poprzedniej budzie. Na pewno nie usłyszysz wiele złego na ich temat i będziesz zadowolony

Nie dam nic złego powiedzieć na Navarę. Może te modele z początku produkcji miały jakieś wady. Ja mam N od czerwca 2006 - i mogę tylko powiedzieć jest za..bista.

L200 ma mulasty silnik i wnętrze nie jest tak super wykonane jak w Navarze.

Navara do firmy nadaje się idealnie - woże po 600 kg na pace i jest ok.

Serwis Nissana nie należy do najlepszych , ale można znaleźć takie którym można zaufać

mam nadzieje ze nie bede musial ich szukać, a 600 kg to ja biore do zafiry ... :)

no i pytanie jak jest z tymi hard topami ? ile czasu potrzaba na jego zalozenie lub sciagniecie, czasem przyjdzie chyba zaladowac cos wiekszego i tak sie zastanawiam jak z tym jest .

pzdr.

Pawel

Zaczepy do hardtopu są cztery + kostka do oświetlenia+waga hardtopu około 100kg (tak sądzę).

Dwie osoby i pół godziny roboty by go zrzucić.

no L200 odrzucilem w przedbiegach, ... po prostu podoba mi sie navara i to bardzo !! jestem z Wadowic, krak i bielsko w tych samych odleglosciach, ale problem w tym ze pracuje w norge i z doswiadczenia wiem ze przebiegi beda duze, mysle ze utrata gwarancji to nie dluzej niz 18 miesiecy. i dlatego szukam czegos naprawde niezawodnego. Mam nadzieje ze ten maly lifting ktory jest planowany na 2007 obnizenie mocy do 170 koni ...( i jeszcze jakies tam zmiany o ktorych wprost nikt nie pisze ) wzrost ceny o jakies 1500 i chyba rozbcie pakietu IT + opcja szyberdachu. przyczynia sie do tego ze auto bedzie niezawodne ( szyber i IT nic tu nie daja ale pisze zeby dac info ).

pzdr.

Pawel

Ja wolałbym wersję 2006 bo ma 174KM i Euro3, przez co spala 8,5l/100km.

Model 2007 który mam odebrać w listopadzie to już 171KM i Euro4, średnie zużycie 9,8 l/100km. Pisanina o tym w innym wątku.

No niby to lepiej ale... :sad:

Aa, na 2007 brak też kompasu w lusterku i jakichś haczyków na pace, choć oczywiście szyny i kotwy zostają (sprawdzone).

Trochę ci się dziwię, że chcesz takie auto na trasy, bo to zawsze mniej wygodne niż typowa szosówka (Pathfinder) czy po prostu limuzyna.

Przy okazji: czy wozi ktoś w nowej Navarze dzieci z tyłu? Czy nie ma jakichś problemów z "trzęsieniem"?

Pozdrawiam

chce takie auto .. bo trasa bedzie pokonywana z czestotliwoscia dwa razy na 3 miechy, a auto tutaj ma sluzyc do celow jak najbardziej zblizonych do zamierzonych przy pojektowaniu czyli BUDOWLANKA ... hehehe ..

kompasem sie nie przejmuje ...bo mi sie wydaje ze to lekki badziew a spalanie .. hmmm no coz ... trzeba sie z tym liczyc .. a na marginesie mam nadzieje ze poprawili to sprzeglo :)

Wożę dzieci z tyłu - 9 i 5 lat. Jedynie zauważyłem ostatnio problemy u starszej jak dość szybko leciałem na pusto po górskiej drodze asfaltowej z wybojami.

Poza tym jednym przypadkiem są zachwycone.

Przedtem jeździły Tyranem.

[ Dodano: Wto 24 Paź, 2006 10:00 ]

a tak a propos porównania samochodów - polecam film:

• 2 miesiące temu...

no panowie ...

KONIEC DYLEMATU ... ZALICZKA WPLACONA ...

w srode-czwartek navara model 2007 rocznik 2006 wersja LE DC kolor BLACK !

co ma byc to bedzie .. ale jak zle bedzie to .... ZLE BEDZIE

tak wiec panowie kiedy spocik navararzy ? slask lub krak ?

musze oblukac hard topy i montaz CB . jak narazie jestem zdecydowany RH special z dakro bo te ze steelera ... srednio mi sie widza. a zaraz dzwonie dowiedziec sie czy maja w steelerze klapy od reki bo chyba na razie to zaloze ... moze na nowy rok szarpne sie na hard topa ...

pozdro

Pawel Ptasiek Kaczor

-------------------------------------------------

DO SPRZEDANIA

opel zafira 2.0 DTi wersja elegance 2003

nie no panowie nie straszcie ... BEDZIE DOBRZE .. ( optymista hehehhe )

odbior szybko .. bo juz 15 stycznia wyjezdzam do norge i to byl warunek sprzedazy nie cena lecz termin ... ale chyba i cene dostalem dobra bo za alarm hak wykladzine na tyl dywaniki i pol lakieru ...nic nie zaplacilem .. rabat ....

temat o cb mam juz przerobiony .. lecz co widziec to widziec !!! normalny facet jestem ... musze pomacac i wtedy sie decyduje !! ( wy tak nie macie ... ? ja nawet z dziewojami tak mam !! )

pozdro

Pawel Ptasiek Kaczor

Gość Ryży Koń

alarm założą ci pewnie fabryczny, który jest g..o wart. Dywaniki też sa do d.... Dostałem i szmaciane i gumiane i są nędzne. Hak będzie pewnie niby zdejmowany ;)

No a wykładzina paki to jest coś. 1300 do przodu :D

No z tym hakiem to przegięli u mnie też, miał być odpinany a jest odkręcany :(:

Ale w sumie to mi tam wszystko jedno, ale czy nie powinienem dostać jakiegoś papierka z homologacją?

Alarm w sumie nie jest taki badziewny, jak sprawdzałem u speców twierdzili że jest ok.

Do zestawu dodałem sobie właśnie saperkę i linę do holowania... kiedyś w końcu ta zima musi nastać.

nie no saperka latarka lina ... to wszystko u mnie w osobowce ma swoje miejsce ... daleka polnoc skandynawi ksztaltuje charakter ... no i ducha .. heheeh.. a hak jaki bedzie to bedzie byle solidny !!! odpinac nie mam zamiaru ... raz kiedys odrecilem z osobowki jak mnie straszyli ze po niemczech to z hakiem bez przyczepy nie mozna ... ale to bylo raz .. a potem .. albo moje szczescie albo mozna .

pozdro

Pawel Ptasiek Kaczor

Pod względem odpinanego haka to upierdliwi są czeskie policmajstry, ale jakie jest prawdopodobieństwo że cię złapią? a pokuta pewnie symboliczna ;-)