Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Budowa systemu audio

malin_f1
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

co ja mogę powiedzieć napewno nie jest to głośnik do łupania jak to niektorzy lubią :) przynajmniej tak mi się wydaje... bas jest szybki dynamiczny jak to w zamkniętej skrzyni i to mi chyba na chwilę obecną odpowiada :) ciągle nie mam porównania bo jadę na starym wysłużonym DEH 4400RB planuję coś znacznie lepszego ciągle się waham między jakimś pioneerem minimum DEH 6800 ale pewnie poczekam do wiosny i będzie DEH P88RS strasznie mi się podoba ten pionek no i EISA ew ciągle myślę na alpiną 9853 ew 9855 :)

Alpine 9855 odpusc sobie to samo 9853...

Kupilem ja jakis czas temu jak kosztowala jeszcze ponad 2000zl i nie polecam jej nikomu. Prawde mowiac wolal bym obecnie 9812 - owiele ciekawsze brzmienie i chetnie bym moja tan ten model zamienil...

Oby dwa radyjka testowalem w moim aucie - sprzecik wzmacniacze uDimension Pro i glosniki DEGO, poprostu jesli chodzi o dzwiek to 9812 bije na glowe moja 9855r

• 1 miesiąc temu...

Witam po małej przerwie w tym wątku :) Chciał nie chciał udało mi się upolować Pioneer-a DEH-P88RS w dość okazyjnej cenie :) radio ma 3 miesiące a używane było przez miesiąc no i duży plus w postaci polskiej gwarancji a więc full legal :) słów kilka o jakości dźwięku... w stosunku do starego 4400 czy też nowszego 5700 istna przepaść czuję jakbym zmienił głośniki o dwie klasy wyżej POEZJA wstępnie pobawiłem się tym radyjkiem no i jak dla mnie SUPER oczywiście żeby dojść do wprawy w ustawieniu wszystkich korektorów, zwrotnic, opóźnień czasowych itp potrzeba ok. pół dnia spędzonego w samochodzie. narazie wstępnie skupiłem się na ponownej regulacji wzmacniacza który dopiero teraz pokazuje pełnię swoich możliwości. Do tego piękny aluminowy panel i białe podświetlenie które idealnie pasuje do białego podświetlenia zegarów i deski :) dopiero teraz zdałem sobie sprawe jak ważnym elementem jest jednostka sterująca i jej 5V które idzie po RCA do u-Dimension 4075 :)

Oto 3 fotki klikamy i oglądamy :)

No i wiadomo czy alternator dobrze działa :D

IMG_1684.jpg

IMG_1675.jpg

IMG_1669.jpg

no to WWL już jest po krótkim odsłuchu więc może wyrazic swoją opinię :) sprzęt praktycznie na standardowych ustawieniach :)

Bardzo przyjemne brzmienie. Troszke regulacji Cie czeka, wyposrodkować dźwięk bo tyłu nie słyszałem, więcej subwooferka i drobna kosmetyka mysle wg wlasnego widzimisie :)

Zaczynam sie mocno zastanawiac na systemem PB bo na moje uszy bardzo przyjemnie gra u Ciebie i podoba mi się.

Sam chce zrobic na wiosne kompleksowe wyciszenie i wlozenie czegos w drzwi.

Pierwszy raz slysze żeby tylne głośniki zakłócały przód przy prawidłowej konfiguracji.

Powtarzam prawidłowej.

Z reszta kazdy lubi co chce ale to tak samo jakby napisac ze mam kino domowe 3.1 i dobrze ze nie mam 5.1 albo 7.1 bo by sie dzwiek dublowal.

Dla mnie bez porownania lepiej mi sie slucha muzyki kiedy mnie otacza, tymbardziej jesli z tylu mialby tylko dobiegac bass.

akurat basu (niskie dzwieki) ucho ludzkie nie moze zlokalizowac skad dobiega

Czy byles kedys na koncercie i miales glosnki za plecami??

Utwory sa nagryane najczesciej w systemie STEREO i tak powinny byc odtwarzane. Filmy to juz inna bajka, tu sa 5.1, 7.1 itp. kodowany dzwiek SUROUND.

Zapaszam Cie na zawody CarAudio w nadchodzacym sezonie, posluchasz - przekonasz sie.