Gość dziku82 Opublikowano 17 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2006 Witam niedawno zakupiłem Nissana Primerę 2,0TD z 2000 roku 66kW(90KM) przebieg ok. 115tys z racji tego że jest to diesel liczyłem na niskie spalanie ,a tu niemiłe rozczarowanie w cyklu mieszanym pali mi ok. 9,5 l ropy na 100 km przy zaznaczam spokojnej jeździe co może być przyczyną? ma ktoś jakiś pomysł? z tego co szukałem po necie to spalanie powinno mieścić się w granicach 7 - 9 l na 100. Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość danielvlv Opublikowano 17 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 musi byc cos nie tak, moja 2 litry benzyna spala srednio 6,5 a przy oszczednej po trasie 5,5 sprawdz filtry paliwa i powietrza, zbieznosc kol, cisnienie w kolach, stan lozysk itd...to wszystko jak sie zsumuje daje nawet 3 litry wieksze spalanie w trasie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość E-busola Opublikowano 25 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 Zrób jak radzi kolega powyżej,sprawdź filtry paliwa i zrób mu ogólny przegląd. Może byc to ewentualnie filtr powietrza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.