Guest dziku82 Posted October 17, 2006 Share Posted October 17, 2006 Witam niedawno zakupiłem Nissana Primerę 2,0TD z 2000 roku 66kW(90KM) przebieg ok. 115tys z racji tego że jest to diesel liczyłem na niskie spalanie ,a tu niemiłe rozczarowanie w cyklu mieszanym pali mi ok. 9,5 l ropy na 100 km przy zaznaczam spokojnej jeździe co może być przyczyną? ma ktoś jakiś pomysł? z tego co szukałem po necie to spalanie powinno mieścić się w granicach 7 - 9 l na 100. Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest danielvlv Posted March 17, 2010 Share Posted March 17, 2010 musi byc cos nie tak, moja 2 litry benzyna spala srednio 6,5 a przy oszczednej po trasie 5,5 sprawdz filtry paliwa i powietrza, zbieznosc kol, cisnienie w kolach, stan lozysk itd...to wszystko jak sie zsumuje daje nawet 3 litry wieksze spalanie w trasie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest E-busola Posted March 25, 2010 Share Posted March 25, 2010 Zrób jak radzi kolega powyżej,sprawdź filtry paliwa i zrób mu ogólny przegląd. Może byc to ewentualnie filtr powietrza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.