Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Koncowki wtryskow TD P11.144 ?

Gość Bartecki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Panowie !

Czy kotos z was "Primero maniakow" wymienial juz w TDku koncowki wtryskow ... ?

Nosze sie z zamiarem wymiany koncowek i chodzi mi o informcje czy po wymianie mieliscie jakies problemy oczywiscie z wimy mechanika albo i nie .... czy raczej to prosta robota..???

Zaklad w ktorm mial bym to robic napewno zna sie na sprawie ale roznie z tym bywa

pozdr

BF

Oj Coobcio... idzie idzie.. Mi w zakładzie z autoryzacją uznanej firmy... zje...li przy okazji wymiany końcówek wtrysk sterujący. A przy okazji czy wtrysku nie ustawia sie później przy jakim ciścnieiu ma podawać?

Bartecki-A dlaczego chcesz je wymieniać? Najpierw sprawdź je.

Auto mi toche tłucze jak jest zimne i podkopca na czarno .... wiec zdecydowal sie na wymiane kompletu bo 1 szt nie ma sensu koszt robociny ten sam .... pomyslalem ze jak juz robic to calosc

pozdr

BF

Oj Coobcio... idzie idzie.. Mi w zakładzie z autoryzacją uznanej firmy... zje...li przy okazji wymiany końcówek wtrysk sterujący. A przy okazji czy wtrysku nie ustawia sie później przy jakim ciścnieiu ma podawać?

Bartecki-A dlaczego chcesz je wymieniać? Najpierw sprawdź je.

może CI podmienili a nie zj***li... nic się nie reguluje, odkręcasz przewody ciśnieniowe potem sroby od wtrsyków, rozłanczasz przewód od wtrsyku głownego, wyciągasz i w imadlo je...

Hello

no i po tamacie koncowki były OK ....

problem był inny ....

1) wtryski byly nie dokręcone

2) podkladki termiczne byly zamontowane odwrotnie az na 3 wtryskach przez co auto chodzilo glosniej i moglo dojsc do nadpalenia koncowek po zamontowaniu nowych juz poprawnie jest OK i auto calkiem inaczej chodzi "nie klekocze"

dziaki za wszyskie informacje pozdr

BF

quote="Coobcio"]plaski klucz 13 imadlo, chwila moment i gotowe, raczej ciężko jest tu coś wykonać nie tak...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...