Gość nakielski Opublikowano 26 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 moja spala od 5,5, w trasie do 7,5 w korkach w Warszawie. pozdrawiam Nakiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość raans Opublikowano 26 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 ech, w ASO mi powiedzieli ze albo sonda albo przepływomierz (i że raczej to drugie) jest winny spalaniu takiemu.... Wg nich napięcie w przepływomierzu jest o 0,1 V za wysokie, i ponoć to sie przekłada na zachowanie sondy, przez co w spalinach jest ilość HC przewyższa 2krotnie normę (i micra może nie przejść badania techn)... nowy przepływomierz wg nich to 3000 pln ech, nie wiem co tu zrobić... teraz mi w mieście 8 spaliła na 100 wiec jeszcze jakoś ujdzie. Może kupie używany na allegro za 400-500 zl i zobaczę ... ale strach trochę wywalić z 500 zl bez gwarancji żadnej ze "nowy" będzie sprawny całkowicie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość brachu_ Opublikowano 30 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2007 micra 1,3 SLX - 7,2l na setke 100% miasto !!! Pali wysmienicie. Jazda ekonomiczna, ale osoby uczacej sie, wiec tym bardziej wynik rewelacyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mi Opublikowano 31 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 a pochwalę się!!! a własciwie moje autko. moja micra k11 1,5 d pali po Wawce nieco ponad 6 l, ale na trasie około 4,5. wiem, że to super! a pomyślcie, jakie miałaby wyniki, gdyby prowadził ją doświadczony kierowca!!! a zapomniałam napisać, że ona ma 9 lat!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubuch Opublikowano 31 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 a pochwalę się!!! a własciwie moje autko. moja micra k11 1,5 d pali po Wawce nieco ponad 6 l, ale na trasie około 4,5. wiem, że to super! a pomyślcie, jakie miałaby wyniki, gdyby prowadził ją doświadczony kierowca!!! a zapomniałam napisać, że ona ma 9 lat!!! Nie wiem czy tak super? Passat B5 1,9 TDI pali mojej niedoświadczonej koleżance 7l po mieście a jest dużo większy i cięższy od Micry i też ma 9 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mi Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 jaki miły kubeł zimnej wody!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubuch Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zawsze do usług Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Superbart Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 ...nowy przepływomierz wg nich to 3000 pln... W dziale jest temat o regeneracji przepływomierza. Może warto najpierw spróbować? Pozdrawiam. Odnośnie spalania to wyszło mi, że moja K11, 1.3 pali około 6,35l/100km przy jeździe pół na pół miasto/trasa z czego jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość raans Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 ...nowy przepływomierz wg nich to 3000 pln... W dziale jest temat o regeneracji przepływomierza. Może warto najpierw spróbować? Pozdrawiam. Odnośnie spalania to wyszło mi, że moja K11, 1.3 pali około 6,35l/100km przy jeździe pół na pół miasto/trasa z czego jestem zadowolony. tak, czytałem o tym, i może warto, tylko że ja sam się tego nie podejmę. Jeżeli ktoś mi poleci zaufane miejsce i osobę w Warszawie która się tego podejmie (za wynagrodzeniem oczywiscie) to będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość namlooc Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Kolego..masz dwie rece zapewne. Srubokret pozycz..stara lutownice tez.. dasz rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragomir Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Powiem ciekawą zagwozdkę, mi jeszcze przed sezonem micra zaczęła spalać benzyny 9l/100km Ale na zlocie w Borsku dostała nieźle popalić , w życiu ten silnik chyba tak nie dostał po trybach jak na tym lotnisku :kosci: Myślałem że przy następny tankowaniu norma wyjdzie mi 12l/100km, ale nie :galy: Spalanie wyszło niecałe 9,5l/100km, a z każdym następnym spadło, najpierw na 8l/100km i unormowało się między 7-7,5l/100km. A nawet udało mi się zrobić rekord na trasie Gdyni- Władek-Słupsk-Władek-Gdynia 6,5l/100km Acha, dodam że do pracy mam 3-5km (zależy jaka sytuacja na drogach), raczej ciężką nogę i rzadko robię trasy powyżej 10 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Dragomirze poprostu zdrowo ją odmuliłeś Wydmuchało i wypaliło troszkę syfu z zaworów etc i śmiga zdrowiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość coyot Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Acha, dodam że do pracy mam 3-5km (zależy jaka sytuacja na drogach), raczej ciężką nogę i rzadko robię trasy powyżej 10 km to chyba moja tez musze przegonic... bo mam do roboty podobnie jak Ty a pali zdecydowanie wiecej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość brachu_ Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Drugi bak i juz 6,7l 100% miasto. Zaczyna mi sie podobac. Przy instalacji gazowej, jazda bedzie smiesznie tania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość onegog Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2007 k11 1,0 1999. Średnia latem 6,5-6,7l przy normalnej, dynamicznej jeździe ale bez ścigania się. 50% miasto, 50% przedmieścia. Z tym że jak gdzieś jadę to 25km minimum w jedną stronę. Zimą - delikatnie powyżej 7l. W zeszłym roku na trasie wawa-gdańsk spalił 5,2l/100km ale to rano w piątek czyli zero ruchu i wyprzedzania tirów. wczoraj i dziś zrobiłem 400km na trasie wawa-katowice-wawa (dla niewtajemniczonych: cały czas dwupasmówka). Starałem się utrzymywać stałą prędkość 140km/h, ale bez zarzynania przy rozpędzaniu się. średnia wyszła 7,18l/100km (dwie osoby bez bagaży). W następnym tygodniu zrobię podobną trasę w kierunku Gdańska. Spróbuję jechać nie przekraczając 110km/h, i zobaczę średnią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość namlooc Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2007 k11 1,0 1999.Starałem się utrzymywać stałą prędkość 140km/h, ale bez zarzynania przy rozpędzaniu się. średnia wyszła 7,18l/100km (dwie osoby bez bagaży). No nie gadaj ze wersja litrowa da sie zapierdzielac tak szybko ? Nie sprawia to za duzych problemow(wysokie obroty, hałas, katowanie silnika) ? Wkoncu to 10km/h mniej niz jej Vmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość onegog Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 No nie gadaj ze wersja litrowa da sie zapierdzielac tak szybko ? Nie sprawia to za duzych problemow(wysokie obroty, hałas, katowanie silnika) ? Wkoncu to 10km/h mniej niz jej Vmax chyba da się. Jak na razie, a mam ten samochód już od 5 lat, nie sprawiał dużych problemów (puk puk). Ale jeszcze raz podkreślam nie katuję silnika, a raczej bujam się powoli do tych 140 (licznikowo). Co do hałasu to da się normalnie rozmawiać i nasłuchiwać CB na połowie regulatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi