Gość BOREWICZ Opublikowano 19 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2006 Witam, Muszę pilnie kupić aku do Micry k11 2001 1.4 16V, ale nie wiem jaki - tzn jedyny problem to taki że nie wiem z której strony ma być +, wydaje mi się że z lewej +, ale w katalogach wszędzie widzę prawy +. Jak to więc jest?? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domiss Opublikowano 19 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2006 To nie ma znaczenia... potem podłączasz czerwony pod + i jest ok (a akumulator zawsze można obrócić). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 19 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2006 tzn jedyny problem to taki że nie wiem z której strony ma być +, wydaje mi się że z lewej +, ale w katalogach wszędzie widzę prawy +. To zależy, z której strony zrobione jest zdjęcie. a akumulator zawsze można obrócić Święta prawda. Mam tak w Micrze i 100NX'ie. A co do samego akumulatora to już gdzieś polecałem ako BOSCH Asia Silver 45Ah. Mam takie w micrze i sprawuje się za***iście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pablo_Snk Opublikowano 19 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2006 johny_fellow, Nie zawsze można odwrucić ! Bo jak ja odwróce to mi nie sięga + do - i lipa pasuje + do + z długością tak samo jak jest z minusami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 20 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 Pablo_Snk po cholore plus ma sięgać minusa :?: :? A jak + sięga do + i - do - to chyba wystarczy. Tak mi się wydaje. Chyba, że to był żart i go nie skumałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 21 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2006 W K11 2001 1.0 ma być akumulator z plusem po prawej i wtedy kable są ułożone prawidłowo, choć jak kupiłem autko to był w nim jakiś stary rzęch z plusem po lewej, ale kable były wtedy mocno naciągnięte. Sam od roku używam Centrę Plus 45Ah (P+) i jak na razie sprawuje się świetnie, więc polecam, płaciłem ok 160 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ABT Opublikowano 23 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2006 zobacz jak Ci kable pasuja i tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BOREWICZ Opublikowano 23 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2006 dzięki za odp. Okazało się że mam + z lewej strony patrząc oczywiście przodem do auta. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.