Guest przemeck Posted October 19, 2006 Share Posted October 19, 2006 jakby ktoś w W-wie albo okolicach przed zimą zechciał sobie przeczyścić mechanizm wycieraczek w p11 i p11.114, to ma klucz do ich ściągnięcia. sam go pożyczyłem uzyłem i teraz chętnie komuś pożyczę, aby i on wreszcie usłyszał... ciszę. pozdrawiam ps. mam też smar przydatny po przeczyszczeniu - i mam go od cholery i ciut ciut -w mniejszych puchach niż pół kg nie sprzedają Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Stranger Posted October 19, 2006 Share Posted October 19, 2006 jakby ktoś w W-wie albo okolicach przed zimą zechciał sobie przeczyścić mechanizm wycieraczek w p11 i p11.114, to ma klucz do ich ściągnięcia. sam go pożyczyłem uzyłem i teraz chętnie komuś pożyczę, aby i on wreszcie usłyszał... ciszę.pozdrawiam ps. mam też smar przydatny po przeczyszczeniu - i mam go od cholery i ciut ciut -w mniejszych puchach niż pół kg nie sprzedają Zanim zaczniecie poszukiwania ściągacza, proponuję sprawdzić czy nie zejdą bez niego. Żeby to sprawdzić trzeba tylko jedną śrubkę odkręcić a w moim przypadku nigdy klucza nie potrzebowałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jurgenik Posted October 19, 2006 Share Posted October 19, 2006 Stranger napisał: Zanim zaczniecie poszukiwania ściągacza, proponuję sprawdzić czy nie zejdą bez niego. Żeby to sprawdzić trzeba tylko jedną śrubkę odkręcić a w moim przypadku nigdy klucza nie potrzebowałem. Potwierdzam. Dodam tylko, że poprostu trzeba delikatnie poruszać ramieniem aby odpowiednią płaszczyznę ustawić i powinno zejść bez problemów. A jak się zapiekło to WD40. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Michniss Posted September 21, 2010 Share Posted September 21, 2010 jakby ktoś w W-wie albo okolicach przed zimą zechciał sobie przeczyścić mechanizm wycieraczek w p11 i p11.114, to ma klucz do ich ściągnięcia. sam go pożyczyłem uzyłem i teraz chętnie komuś pożyczę, aby i on wreszcie usłyszał... ciszę. pozdrawiam ps. mam też smar przydatny po przeczyszczeniu - i mam go od cholery i ciut ciut -w mniejszych puchach niż pół kg nie sprzedają Jesli masz jeszcze ten klucz to z chęcią bym pożyczył. Byłbym bardzo wdzięczny. Złamałem ramię i nie mam jak zdjąć reszty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
and_pec Posted September 21, 2010 Share Posted September 21, 2010 Michnis to twój pierwszy post więc będzie Ci wybaczone Zobacz kiedy było to pisane i przez kogo. Zakup lub dorób sobie ściągacz do łożysk, albo jedź to majstrów od autoszyb i ci to zdejmą za piwo Tu masz instrukcję i fotę samoróbki ściągacza http://www.nissanklub.pl/attachments/059_NissanPrimeraP11-demontaz_mechanizmu_wycieraczek.pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marler Posted September 21, 2010 Share Posted September 21, 2010 ja sciągałem w p10 za pomocą płaskiego klucza podważając delikatnie na podszybiu, nie jest tak źle Link to comment Share on other sites More sharing options...
P11DK Posted November 19, 2010 Share Posted November 19, 2010 Tez próbowałem podważać ale nie ma jak załapać w P11. Ściągacz kupiłem ale jeszcze nie doszedł a mi się sprawa paliła. Po prostu trzeba mocniej docisnąć i obrócić zdecydowanie. Zeszło po dwóch machnięciach. Póki co 35 pln wywaliłem w błoto za ściągacz bo nawet go nie wypróbowałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RAAAD Posted November 19, 2010 Share Posted November 19, 2010 Chyba sobie zrobie taki ściagacz. Fakt że mam już wyczyszczone mechanizm wycieraczek ,bo juz jedna tuleja piszczała. Ale przeczysciłem dwie i już mam spokoj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.