Gość Benitez Opublikowano 26 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2006 WItam!!! Pilnie potrzebuję jaki jest numer seryjny pewnej części do Primery P11.144 1.8 Benzyna KOMBI. Otoz chodzi mi o lozysko z przodu na zwrotnicy albo jak kto woli na samym dole macpersona. Nie mozna odczytac spod auta a musze wiedziec, zeby zamowic zamiennik, bo nie portafia znalezc w katalogu (no chyba, ze zamiennik nie istnieje:-). Tak poza tym to podziele sie spostrzezeniem n/t kata lub sondy do 1.8. Mi tez wywlaal blad "WYdajnosc kata ponizej progu" i autko troche mulilo. Pomny wczescniejszych postow postanowilem najpierw zamienic sonde lambda za katem. Kupilem dobry zamiennik NTK/NGK i autko odzylo!!! Lepiej sie zbiera, na mierniku spalin spalinki sa idealne, nie buja obrotami, itp. Ogolnie bardziej niz zadowalajaco, a dodam, ze autko ma juz 170tys przebiegu, niemniej jednak bylo caly czas wczesniej serwisowane nawet w Bosch service. Jakby ktos chcial przescanowac swoje auto od bledow w rejonie Gdanska, to posiadam bardzo dobry scaner do wszystkich aut i zrobie to za free dla uzytkownikow FORUM. Jakby co, to wiadomosc na priv. Na koniec prosze jeszcze o numer tego lozyska :-)Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmink Opublikowano 26 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2006 podjedz do jakiegoś ASO i zapytaj o nr org. to powinno coś dać - ja juz tak pare razy robiłem pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Benitez Opublikowano 26 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2006 dzwonilem i niechetnie chca podac. Mowili, zebym podjechal autem to sprawdza i sratatata. Jutro przedzwonie do innego wojewodztwa to moze cos pomoga. Jakby ktos wiedzial to please o pomoc. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cornholio78 Opublikowano 26 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2006 jeżeli dobrze pamiętam to te łożyska są mega drogie w serwisie i chyba w optimalu maja zamienniki. Niektórzy na forum mają program nissan fast do szukania części wg numeru VIn lub typu pojazdu, akurat mój przestał działac ale pewnie komuś działa no i poza tym warto sobie ten program załatwić/zassać/przegrać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamilwar00 Opublikowano 26 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2006 W programie Nissana FAST łożyska goleni nie występuja jako część zamienna w modelu P11. Znaleźć je można natomiast w modelu P10 (są identyczne). Można jeszcze prościej numer katalogowy JC AUTO I81000 , zestaw na stronę kosztuje 75- , albo kupić łożyska osobno , z tego co pamiętam symbole 6302(lub6306) i 63/28 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Paweł28 Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Łożyska zwrotnicy są dwa. Polecam oryginalny uszczelniacz bo podróby nie wytrzymują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 z tego co pamiętam symbole 6302(lub6306) i 63/28 Coś koło tego. Małe - 17 x 40 x 12 mm, duże - 28 x 58 x 16 mm. Najlepiej kryte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.