Guest indygox Posted October 26, 2006 Share Posted October 26, 2006 Mój sunny postał sobie cały weekend nie ruszany, w niedziele jak chciałem go odpalić to dostał drgań i waliło z rury dymem - trwało to kilkanaście sekund , teraz cały tydzień pali normalnie nie ma żadnych dziwnych objaw , na mocy tez nie stracił - co to może byc czy to jakiś sygnał z uszczelka pod głowicą? :shock: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Raf4rb Posted October 26, 2006 Share Posted October 26, 2006 Ja bym postawił na zużyte uszczelniacze zaworów, olej ściekł z głowicy do cylindrów dlatego nim rzucało i dymił ale tak nie widząc i nie słysząc to tylko gdybanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest MIS Posted October 26, 2006 Share Posted October 26, 2006 Miałem podobnie na wakacjach. Tylko z taka różnicą że mój stał 2 tygodnie nie ruszany i jak go zapaliłem to klekotał jak disel... po paru sekundach przestał... W warsztacie powiedzieli mi ze benzyniaki moga sie tak zachowywać jak dlugo postoja i olej całkiem scieknie na dno Wg nich nic powaznego ale w Twoim przypadku po 2 dniach ... :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest indygox Posted October 26, 2006 Share Posted October 26, 2006 no właśnie stał tylko 2 dni dlatego to mnie zaniepokoiło - poczekam narazie jesli sie powtórzy coś takiego to wtedy zaczne grzebac - narazie niby wszystko ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Snafu Posted October 26, 2006 Share Posted October 26, 2006 a kopci na jaki kolor czarny czy dym był jasny (para wodna ) ??? jeśli para wodna to może być uszczelka pod głowicą i woda dostaje sie na tłoki. jeśli czarny to mogą przepuszczeć uszczelniacze na zaworach i olej dostaje sie na tłoki lub silnik ma kłopoty z ustawieniem mieszanki rozruchowej i zalewa go paliwem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest indygox Posted October 27, 2006 Share Posted October 27, 2006 dym był szary : Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest MatMM Posted October 27, 2006 Share Posted October 27, 2006 Mam tak samo za kazdym razem gdy teraz przy zimniejszych porankach odpalam mojego Sunny (Diesel) i z tego co się orientowalem to nic powaznego, takze nie ma sie czego obawiac. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Szymeq Posted October 27, 2006 Share Posted October 27, 2006 Ja jak odpalam na zimnym to też troszke przykopci i potelepie silnikem przez 3-4 sek i jest git - byłem u fachowca to powiedział mi żebym sobie jakieś zajęcie znalazł bo to jest normalne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.