wieshaq Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Ten proszek nadaje się do małych wycieków z chłodnic reszty ukł. a zwłaszcza pompy nie uszczelni :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gray5 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 pompe musisz wymienic , mi tez przez tę dziurkę leciało:P zadne proszki nie pomagają, , przewaznie lecą pompy , o-ringi, jak sie dolewa wody zamiast plynu do chłodnicy , a zimą zalewa nowy płyn;/ ja tak zrobiłem:P no i wymieniałem oringi za pompą i samą pompę i węże do chłodnicy:P 160 zl, dawałem za pompę;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfabox0266 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Nie lejcie wody do aluminiowych bloków silnika.Przy zmianach temperatury alu z wodą fajnie reaguje i się utlenia,a po zalaniu płynem świetnie się to wypłukuje i są wycieli przy wszelkich połączeniach aluminiowo gumowych itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BaSsGrU Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 POTWIERDZAM !!! mialem nie dokreconą uszczelke pod glowica i dostal sie tam olej i zeby wyplukac majonez z ukladu chlodzenia nalewalem wode destylowana i co 2 dni zminialem jak juz wyplukalem i zalalem koncentratem to mi zaczela pompa ciec . nowa pompa to jedyne sluszne posuniecie :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borciuch1964 Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Znalazłem jeszcze ten klej do wycieku w plynie. sproboje go zmieszac. moze pomoże. teraz nie cieknie np. glupie to jest. Ale zanim naleje uszczelneinia to zrobie plukanke destylowka bo mam taki żur w układzie że szok. auto od poczatku jezdzi na plynie i niegdy nie widziało ani kropli zwyklej wody [ Dodano: Pią 04 Kwi, 2008 11:01 ] próba będzie dam znać jak poszlo dziś dokonam zakupu destylówki w tesco :D potem płynu i uszczelniacza.. wleje i jazda tyram tym autem nawet po 300km dziennie na gazie. wiec efekty powinny wyjsc szybko dzieki wielkie za odpowiedz dla wszystkich a tak wogole to k10 92 1.0 ma aluminiowy blok? destylówka może mu nie zaszkodzi tak na 300km [ Dodano: Pią 04 Kwi, 2008 11:04 ] ostateczność sklep -pompa- 150zł w plecy- potem znajomy -wymiana-pewnie 100zl. A jeszcze mam pytanie : czy jak się wymienia pompe to da się założyc ten sam rozrzad i bedzie ok czy trzeba nowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfabox0266 Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 a tak wogole to k10 92 1.0 ma aluminiowy blok? destylówka może mu nie zaszkodzi tak na 300km Oczywiście po 300km nic się nie stanie,co innego jak byś jeździł non stop na wodzie. Jeśli koło pompy nie było wyrobione i rozrząd nie ma dużego przebiegu i nie jest uszkodzony to można założyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borciuch1964 Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Czy jest możliwe żeby mi przestala lac pompa? nie robilem tego testu bo zauważyłem że jest sucho. plyn jest w ukladzie na maxa wlany i nic sie nie dzieje. temperatura jest ok. Co się stało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfabox0266 Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Jeśli wyciek występował na oringu jest taka możliwość,że przestało samo ciec i to może nie powrócić (mało prawdopodobne ale nie niemożliwe)A jeśli ciekło spod koła pompy to będzie to powracać w najmniej oczekiwanych momentach i będzie coraz gorzej.Istnieje także możliwość samozapowietrzenia się układu jeśli w momencie stygnięcia układ zamiast zassać płyn ze zbiorniczka wyrównawczego,zassie powietrze poprzez nieszczelność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borciuch1964 Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 dzienx wielkie za odpowiedzi narazie smigam nawet mi dobrze idzie nie leje nie ma powietrza w chlodnicy. bajer dam znać jak coś sie zmieni lub jak cos bede działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi