Gość bartek_almera Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 Witam, Mam almerke z 2000r - mam następujący problem. Jak w temacie wycieka mi plyn z uladu wspomagania. Bylem na shellu i powiedzieli mi ze plyn na 99% wycieka z gumowej oslony (rozmiar ok 10cm ma na koncach metalowe zaciski) która wychodzi od zbiornika. Poza tym jak sie zagląda pod maske to widac ze w okolicach zbiornika jest mokro. Jak dotknąłem tą gumową osłonę od spodu jest ona bardzo mokra. Teraz nie wiem jak naprawic taką usterke. Na razie dolewam co tydzien okolo 100ml tego plynu wiec sporo tego ucieka. Wlewam plyn STP do ukladow wspomagania - taki jak maja na stacjach orlen. Wlalem juz ok dwoch takich opakowan od momentu wykrycia usterki. Aha jeszcze jedno jak zapominam dolać to slysze pewne ocieranie przy skręcaniu kierownicą. Próbóje trzymać stan ale jest to ciężkie zadanie! Czy ktoś mógłby mi polecić dobry warsztat gdzie naprawiliby mi taka usterkę? Dziękuję za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 wycieka z gumowej oslony która wychodzi od zbiornika. Z jakiej osłony? Chyba z przewodu gumowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bartek_almera Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 tak - z gumowego przewodu. przepraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 Domyślam się, że jest założona taka sprężynowa, samozaciskowa - jest za słaba. Zsuń ją trochę i załóż taką z gwintem. Nie tylko u ciebie jest ten problemik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bartek_almera Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 Szwagier zakladal juz jakis zacisk na srube ale nic nie dalo. Dlatego tez chcialbym zglosic sie do specjalisty, ktory zmieni rurke i zaciski profesjonalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.