Gość patriot Opublikowano 2 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 Witam, moze ktoś z Was wie czy i w ewentualnie jakiej firmie można wziąć ubezpieczenie AC na prawie 11-letni samochod? Pytałem się w kilku firmach i np w Allianz można tylko do 9-tego roku ubezpieczyć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MIS Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 ostatnio napisalem maila do brokera, agenta czy jak go tam zwal i poprosilem o oferty OC+AC+NW dla mojej 11letniej Almerki i podal mi ze np Hestia ubezpieczy... w tej chwili mam w PZU ale ubezpieczyli mi jak Almerka miala 9latek i jest kontynuacja. Jak chcesz to na PW dam ci namiary na tego goscia (tylko ze on z Wrocławia jest) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarki Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 Ja miałem takie ubezpieczenie w Warcie. W tym roku ze względu na brak mamony zrezygnowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość patriot Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 Ja niestety kupilem samochod 10-letni, wiec mi zadna kontynuacja nie nalezy sie. Za namiar do faceta z Wroclawia dziekuje, za daleko. Ale jak Hestia jest chetna, to zorientuje sie. Jestem ciekawy ile taka przyjemnosc kosztuje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MIS Opublikowano 4 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2006 do najtanszych nie nalezy... :roll: wg wyliczen tego Goscia wyszlo okolo 2000zł (PZU wyliczylo mi podobnie wiec podziekowalem...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zicoo Opublikowano 9 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2006 np Hestia ubezpieczy... POtwierzam, mam OC w Hestii i pomimo przekroczenia wieku mojej nysski (10 lat) moge wykupic spobie AC..co tez uczynie w styczniu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Addagio Opublikowano 9 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2006 Oby tylko w styczniu nie było za późno... Ale chyba dopiero wtedy dopadną nas tradycyjnie śniegi i oblodzone drogi na powaznie Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 10 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 Ja jak się pytałem o ubezpieczeie golfa to w Samopomocy można ubezpieczać auta <12 lat, w PZU trzeba brac OC+AC i nie ma granicy wiekowej, w Warcie ubezpieczają AC bez granicy wiekowej, ale nie opłaca się bo liczą sobie kosmiczne pieniądze:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AUTOMAT_82 Opublikowano 10 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 Czy warto tyle inwestowac w stary samochod. No chyba nie przeciwko złodziejom? Aż tak nie kradną Nissanów a co dopiero 10 letnich. Jak ktoś tu pisał 2000zł/rok. To po 4 latach kupujesz drugi samochód. Chyba że ktoś lubi czasami zachaczyć o inne wozy na ulicy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mike Opublikowano 12 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 Ja jak się pytałem o ubezpieczeie golfa to w Samopomocy można ubezpieczać auta <12 lat, w PZU trzeba brac OC+AC i nie ma granicy wiekowej, w Warcie ubezpieczają AC bez granicy wiekowej, ale nie opłaca się bo liczą sobie kosmiczne pieniądze:). Ciekawe jak to jest...ja najtaniej AC dostałem w Warcie i jeszcze mi na dzień dobry 30% zniżki dali... (AC+OC płacę 1700 PLN/rok - 5%franszyzy) Ciekawe jak w praktyce wygląda ezgekwowanie kaski w razie stłuczki czy kradzieży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Addagio Opublikowano 12 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 Podobno w Warcie najgorzej ze wszystkich z odzyskiwaniem kasy. A ile dostaniesz zniżek zależy od agenta. Widocznie trafiłeś na gościa, który wie, że liczy się prowizja od klienta, reszte potrafi swoim tam w firmie wytłumaczyć - dlaczego tyle zniżki itd. Szkoda że ja nie miałem tyle szczęścia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mike Opublikowano 14 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 No fakt, że ubiezpieczałem u teściowej kumpla ;-) a ona ma prawo do jakiś ekxtra zniżek. Na prawdę było conajmniej tysiąc taniej niż w hestii. Co do ewentualnego odszkodowania jak na razie nie miałem okazji wypróbować Warty i jakoś mi się nie spieszy ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość holy Opublikowano 18 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2006 w PZU można wykupić AC od samej kradzieży (bez szkody w ruchu i postoju). wyniosło mnie to ok 100 zł za rok za P10 1995 rok ! strasznie potaniało - rok wcześniej było to ok 400 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi