Gość kania Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 które z tych żarówek są używane do podświetlenia zegarów w P11.144? W archiwum szukałem i nie znalazłem jednoznacznej informacji. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristobal Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 Do deski rozdzielczej stosowane są żarówki 3W, natomiast 5W stosuje się w migaczach bocznych, światłach pozycyjnych, podświetleniu tabicy rejestracyjnej, podświetleniu bagażnika itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kania Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 tak też myślałem. 5W to trochę za dużo jak na podświetlenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dybek Opublikowano 22 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 spokojnie do podswietlania mozna uzyc w5w - zegary przynajmniej jakos wygladaja i jakos nie zauwazylem skutkow ubocznych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piter Opublikowano 17 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 jeśli temat jeszcze jest aktualny to chciałbym się podzielić swoim doświadczeniem. W Primerze P11.144 na pewno nie są to żarówki W5W. Właśnie kilka dni temu wymieniałem te żarówki w ASO. Kupiłem nawet osobiście takie jak niektórzy proponowali na forum czyli W5W. Wielkie nieporozumienie. Do podświetlenia tablicy z zegarami jak również wyświetlacza LCD są używane dokładnie żarówki BX8, 4d 12V 1,3W z plastikową ,,nóżką". Żarówki były wymieniane u mnie pierwszy raz od nowości i oryginalne wyjęte to właśnie BX8, 4d 12V 1,3W firmy OSRAM. Niestety w katalogu firmy OSRAM dokładnie takie nie występują ponieważ były produkowane przez firmę OSRAM wyłącznie dla Nissana ( w/g informacji pracownika ASO Nissan).Są tylko BX8, 4d 12V 1,2W czyli troszeczkę słabsze. Dokładnie takie same czyli BX8, 4d 12V 1,3W znalazłem w katalogu firmy Hella. Niestety trudno je dostać. Cena takiej żarówki to 1,15euro. Ja zapłaciłem w ASO po 20 zł za żarówkę ( wymieniałem 3 sztuki ) + robocizna 85 zł czyli 150 zł w sumie. Trochę dużo ale nigdzie nie mogłem dostać tych żarówek a poza tym trochę bałem się sam rozbebeszać kokpit, żeby czegoś nie pourywać. Ogólnie jestem zadowolony z serwisu Nissana (poza ceną). Nie ma śladu że coś było zdejmowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart-qlka2 Opublikowano 17 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 A ja kupiłem identyczne żarówki jak były zamontowane czyli te z plastikowymi obsadkami za 1 PLN albo 2 PLN za sztukę w swykłym sklepie motoryzacyjnym. Nawet mieli dość dużo tych żaróweczek - różniły się kolorem plastikowej obsadki - prawdopodobnie różne kolory = różna moc żarówki. Z tego co pamiętam w zegarach P11.144 są 2 typy żarówek: 1. małe z obsadkami w kolorze zgnitej zieleni - do podświetlania wyświetlacza i kontrolek 2. duże z obsadkami niebieskimi - podświetlanie główne zegarów. Warto poszukać w sklepie niż jechać do ASO ale tyle razy już na forum o tym byto że....... Chyba jest różnica zapłacić 4 PLN + własna robota albo zdziercom z ASO 150 PLN ? Jak ktoś nie wierzy to tu można sprawdzić: http://www.auto-lamp.pl/sklep/index.php?cPath=55_51 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.