Gość kinimoD Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 Witam wszystkich klubowiczów Mam mały problem ze swoim pojazdem. Byłem ostatnio u mechanika żeby wymienić klocki z przodu bo były już starte ! do metalu. Po wymianie miało być pięknie i kolorowo. Wsiadam do auta a tu lipa, pedał wciska się do samej podłogi i słabo hamuje. Pedał normalnie powraca do góry. Układ był odpowietrzany 3 razy i to samo dalej. Płynu nie ubywa i nie ma żadnych wycieków. Co jest grane ?? Tarcze były przetoczone pierwszy raz, klocki nówki japońskie. Czy ma ktoś pomysły? Czy to pompa się popsuła? Auto ma przejechane 190 tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość heineken72 Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 Od razu po wymianie klockow hamulce nie działaja jak powinny. Tracza powinna sie dotrzec do klocków i odwrotnie . Po tygodniu jazdy po miescie zobaczysz róznice powierzchnia przylegania (hamowania tarcze-klocki) bedzie juz doszlifowana i powinno być ok. ale... jeżeli Ci pedał łapie przy podłodze.. to może byc tez resztki powietrza w układzie albo stary płyn - ma dużo wody. można to zbadać... są mierniki sprawdzania wody w płynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rysiu83 Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 jak kolega wyżej napisał klocki z tarczą muszą się ułożyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kinimoD Opublikowano 4 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2006 no nic pojeździmy zobaczymy, ale z takim hamulcem to strach wyjeżdżać a w dodatku jeszcze zima nadchodzi :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej N. Opublikowano 6 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2006 Witam! NIe jezdzij z takim hamulcem, bo zabijesz siebie albo kogos... Jak na moj gust cos mechanik spieprzyl przy montazu. Sprawdz czy jak kilka razy nacisnisz pedal to czy nie zaczyna lapac wyzej, to by znaczylo ze jest powietrze w ukladzie. Siak czy owak nie jest dobrze. Po wymianie hampel moze dzialac gorzej na poczatku, ale skok jalowy pedalu powinien byc tak jak podaje instrukcja- jakies 0.5cm. Ja bym wrocil do tego mechanika i kazal mu to poprawic. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kinimoD Opublikowano 6 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2006 prace nad autem trwają. Z tego co sobie przypominam to już przed wymianą klocków miałem sytuacje podobną - musiałem gwałtowniej i dłużej przyhamować i właśnie wtedy tez mi pedał opadł na sam dół prawie. Z tego co myślę ( a zdarza mi się czasami ) to uszczelnienie w pompie się sypie i nie trzyma... Po dokładniejszych oględzinach pompy, zuważyłem że się troszke jakby poci w jednym miejscu.. W planach wymiana tłoczków uszczelnień itp... Zobaczymy, pomoże - musi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej N. Opublikowano 6 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2006 No to chyba znalazles przyczyne - pompa do naprawy... Pozdrawiam i sprawnych hamulcow zycze! ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmink Opublikowano 6 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2006 ja tez klocki i tarcze wymieniałem(lucas)i po uruchomieniu auta pedał po przyciśniecu i puszczeniu usawił sie tak jak powinien i wszystko odrazu działało jak należy powodem twoich dolegliwości moze być walnieta pompa albo nieszczelność w układzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość heineken72 Opublikowano 6 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2006 popytaj o zestaw naprawczy do pompy .. kosztowac może od 10 do 30 zł mysle w zamiennikach.. jak chcesz sam podłubać.... chyba że ci ktos tanio zrobi.. bo nowa (inna) niestety bedzie kosztować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kinimoD Opublikowano 6 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2006 Dzięki za porady. Po remoncie zdam relacje. Pozdro. [ Dodano: Pią 10 Lis, 2006 18:17 ] Wymieniłem klocki z tyłu i co najważniejsze gumki w pompie hamulcowej, tylko że od Patrola bo oryginalnych nie było. Po tych zabiegach jest dużo lepiej. Teraz poczekać aż się wszystko dotrze i będzie si. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi