Gość lalunia-mikcra Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 WITAM, miałem podobny problem z gwizdem i szumem , w pierwszym radyjku pioneer deh-3630 wystarczyło zamontować filtry przeciw zakłóceniowe na zasilanie wzmacniacza io na przewody rca , ale w drugim radyjku pioneer deh-p4900ib ,gdy go tylko kupiłem to nie było problemu nic nie gwizdało nawet jak filtry wywaliłem to nie było żadnych zakłóceń , ale pewnego dnia zrobiłem małe zwarcie na wzmacniaczu(niechcący) i w prawie nowym radiu zaczeło gwizdać świszczeć i trykotać ,świstało od wycieraczek ,ogrzewania szyby,nawiewów,większych obrotów silnika,co się okazało ,na wyjsciu rca z radia upaliłem masę i dlatego tak się działo, jak to sprawdzić?po prostu wziołem przewód 20cm i dotknołem do obudowy radia i do masy przewodów rca i przestało gwizdać ,lęcz jeszcze drobne zakłócenia były, oddałem radio na gwarancję naprawili wyjscie rca i jest już ok,ale teraz podałem mój przykład ,w każdym aucie może być inna przyczyna, trzeba sprawdzić wszystko w takim wypadku , tak jak podają koledzy w postach wyżej , moja metoda sprawdzenia nie obciąży cię finansowo więc możesz sprawdzić tak jak ja to robiłem,pozdr. [ Dodano: Sro 25 Kwi, 2007 09:49 ] LECZ OSTATNIO NTEż MIAłEM TAKI PROBLEM W INNYM RADIU PIONEER DEH-P6900IB ,ALE WINE PONOSIł KONDENSATOR OD WZMACNIACZA,POZDR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej330 Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Dałem sobie spokój. Pociągnąłem jeszcze trochę grubszą masę, ale za wiele nie dało, choć różnica była duża. Wolę kupić wzmaka z filtrami niż dokupywać osobno. ps. Czy ktoś zna jakiś mały wzmak 4 kanałowy z filtrami niewielkiej mocy, bo do zasilenia 4 średniej mocy głośników ( 250-300 W). Wymiary nie więcej niż 20x18 cm, gruby nie więcej niż 8 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość neostar Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 ps. Czy ktoś zna jakiś mały wzmak 4 kanałowy z filtrami niewielkiej mocy, bo do zasilenia 4 średniej mocy głośników ( 250-300 W). Wymiary nie więcej niż 20x18 cm, gruby nie więcej niż 8 cm. Nie wydaje mi się żeby ktoś znał taki wzmacniacz, z tego co zrozumiałem to masz 4 głośniki po 250W? i do tego potrzebny jest naprawdę dobry sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej330 Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 Może i tak zabrzmiało. Sorki. Wzmak o mocy w granicach 250-300W, czyli jakieś 60-70W na kanał. Głośniki są dobre ale o niedużej mocy. Nie chodzi mi o moc a o jakość. Widzisz takowe istnieją, choćby ten który miałem (17x16x5cm.), ale był bez filtrów. A dodatkowo nie chcę dokupywać, bo to dość duży wydatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DJSzmer Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Może i tak zabrzmiało. Sorki. Wzmak o mocy w granicach 250-300W, czyli jakieś 60-70W na kanał. Głośniki są dobre ale o niedużej mocy. Nie chodzi mi o moc a o jakość. Widzisz takowe istnieją, choćby ten który miałem (17x16x5cm.), ale był bez filtrów. A dodatkowo nie chcę dokupywać, bo to dość duży wydatek. koniecznie musisz podac: - marke i model glosnikow - jakiego rozmiaru (przekroj i dlugosc) masz kable (+) i (-) - jaka droga masz przeprowadzone kable chinch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej330 Opublikowano 12 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 - głośniki są oryginalne fabryczne (takie same szły do primerki i almerki i chyba też do micry) także firmy brak 4 Ohm, 100 albo 120 Watt; - "+" dł. 1,8 m. przekrój 5,5 mm; "-" dł. 50 cm. przekrój 3,5 mm; - kable chincze od radia do wzmaka który jest 35 cm. pod radiem w konsoli środkowej pod sterowaniem nawiewem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DJSzmer Opublikowano 12 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 - głośniki są oryginalne fabryczne (takie same szły do primerki i almerki i chyba też do micry) także firmy brak 4 Ohm, 100 albo 120 Watt;- "+" dł. 1,8 m. przekrój 5,5 mm; "-" dł. 50 cm. przekrój 3,5 mm; - kable chincze od radia do wzmaka który jest 35 cm. pod radiem w konsoli środkowej pod sterowaniem nawiewem. Czyli Clarion lub Blaupunkt (35W RMS) przyczyna pogrubiona [ Dodano: Sob 12 Maj, 2007 12:15 ] kabelk zasilajacy duzo za duzo za cienki!! masowy musi byc tego samego przekroju chinche mocno doscisniete do gniazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość carolek Opublikowano 14 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 jak masz kabelek sygnałowy do wzmaka przy instalacji zasilającej pompe paliwa to masz problem z bani jak nie to pomoze ci kondensatorek od odkurzacza naprzykład pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi