Gość rysiek Opublikowano 7 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2006 Z reguły zaglądam na fora o nissanie żeby znaleźć lekarstwo lub ponarzekać na moją n16. Dziś wrażenie z ostatnich małych zakupów. Zmieniłem wycieraczki na valeo silencio (lewa 55, prawa 41) - jest fajnie i o dziwo zgodnie z tym co sugeruje nazwa cicho (zobaczymy jak długo pociągną). Zmieniłem tez klocki z tyłu - oryginały za 280 w ASO (lub nawet w jednym jak dzwoniłem 360) mnie nie pociągają - zjeździłem juz 2 komplety i było fatalnie (piszczenie i szorowanie po każdym deszczu). Kupiłem też niedawno klocki niejakiej kashiyamy (do n16 po lifcie też da się dobrać) i jak na razie nie piszczą, a kosztowały 100 pln. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malin_f1 Opublikowano 7 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2006 propo kashiamy wczoraj czyściłem wszystkie zaciski hamulcowe i smarowałem tak dla relaksu przed zimą i tu zaskoczenie... jeden klocek na przodzie pęknięty tzn ten element cierny bo klocek generalnie cały no i jeszcze kawałek go się odłupało prawdopodobnie nie wytrzymał letnich testów typu hamowanie od 160-180 do zera na wiosnę wypierdalam ten badziew i kupuję jakiś profi zestaw a wycieraczki mam championa i są super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuchar Opublikowano 7 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2006 Rozbierałeś zaciski i smarowałeś tylko prowadnice czy tłoczek też? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kmich76 Opublikowano 7 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2006 Wycieraczki miałem Valeo i baaardzo nietrwałe. Fakt, że dużo psikam :wink: , ale kupiłem Championy i 3x trwalsze. Z tyłu mam klocki Lucasa, OK, ale szorowanie po deszczu też jest i strasznie brudzą alusy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malin_f1 Opublikowano 7 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2006 Rozbierałeś zaciski i smarowałeś tylko prowadnice czy tłoczek też? tłoczek też ale delikatnie pod gumką niestety skręciłem jedną gumkę z tyłu jak wkręcałem tłoczek (niezauważyłem) póki co jest cała ale delikatnie skręcona nie wiem czy na wiosnę nie sciągnę wszystkich zacisków i oddam do piaskowania i malowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość olo76 Opublikowano 14 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2006 dziś wymieniałem klocki z tyłu, kupiłem TRW Lucas GDB3092 za 108 zł-wys/dług/grub- 57,1mmx82,2mmx15,6mm. takie same jak orginały także pięknie,ładnie pasują do N16 po fl. sprawdziłem tarcze: są 258mm - np Lucas DF2592. to tak gwoli informacji jakby ktoś szukał oznaczeń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.