Noar Opublikowano 15 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2006 Tak zrobię nr aparatu: 22100-82J03 [ Dodano: Pią 17 Lis, 2006 08:35 ] Cześc Powiedzcie jak wygląda dokładnie czujnik Halla [ Dodano: Sob 18 Lis, 2006 13:34 ] Witam Udało się! Nie mogłem dostac do mojej primery zapłonu więc kupiłem do micry. kopułka taka sama pasuje. Zawiozłem do mechaniora pomierzył, posprawdzał parametry i są takie same. Wypruł flaki przełożył cały srodek i odpaliła:) Dzieki wszytskim za pomoc! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rednose Opublikowano 6 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 No to witam w klubie .... Ja dziś rano odpaliłem Primerke bez problemu.Pojechałem do sklepu i spowrotem,zaparkowalem. Wracam za 15 minut odpalam i ...... nic .... :/ odgłos jest ,kręci się .....ale nie zapala .... myśle ....Akumulator ...eeee chyba nie ... Odpalił na pych .... mysle - spoko ....sprubuje jeszcze raz...zgasiłem go ...i drugi raz juz nie odpalił :( Mechanik powiedział jedno - Serwis Nissana .... Przy "odpalaniu" pali się "check engine" - ale to było od poczatku i wszystko dzialalo ... a teraz jeszcze czerwona lampka z olejem :/ ehhhh ... i takim sposobem Primerka stoi pod domem nie działająca ... :/ Pozdrawiam [ Dodano: Wto 06 Lut, 2007 15:57 ] .........po 3 godzinach stania .... juz wogóle nic nie reaguje przekrecam kluczyk a on lekko raz burknal i koniec ... co jest ? :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maykel132 Opublikowano 7 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 u mnie też mam taki problem. Z rozrusznika nie chce odpalić ale jak się go podczepi na hol to z 2-ki odpala odrazu. Dziwna sprawa narazie zdażyło mi się to dwa razy po wymianie świec i przewodów jeszcz mi sie to nie przytrafiło ale zobaczymy co życie pokaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość reCON Opublikowano 10 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 Niestety i w mojej p11 padła cewka w aparacie zapłonowym :/ Nie pozostaje mi nic innego jak kupić używany. Zastanawia mnie tylko jak z trwałością takiego aparatu. Przecież teoretycznie używany aparat zapłonowy może być podobnie zużyty i w niedługim czasie wykręcić nam taki sam numer przestając działać. Jest jakaś możliwość na sprawdzenie stanu aparatu i ocena jego żywotności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mitch Opublikowano 20 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 Moja P10 niedawno miała takie objawy: spokojna jazda, poczym gwałtowne przyśpieszanie kończyło się spadkiem mocy. Czasem pomagało wyrzucenie na luz i przegazówka, czasem zduszało silnik do zera. Czasem przyśpieszanie od 2 tys do 3,5 tys szło jakbym miał 1,4 a od 3,5 tys zaczynał się normalnie wkręcać. Po wymianie cewki (używka) jak ręką odjął Dzięki dla Coobcia, który mnie poratował cewką :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żupol Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 witam u mnie jest to samo autko odpala ale w najmniej oczekiwanym momencie :/ (oczywiście jak się spieszy) odpala i za1/2minuty gaśnie :!: i nic tak na jakieś 4godzinki:(później idę pali i jadę. stało sie to już trzy razy w ciągu roku : . byłem u mechanika na kompie i stwierdził czujnik halla jak możecie podajcie gdzie można kupić ten czujnik bo serwis twierdzi że to całość z aparatem a całość kosztuje tak troszeczke czyli 2048zł :zly: jeszcze mnie nie pogieło a na szrotach można czasami dostać tak do 350 za całość ale używka z góry dziękuję za namiary na te hurtownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j_jasiu Opublikowano 23 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 np Intercars, Interteam, Fota, JC auto W każdej dużej hurtowni motoryzacyjnej kupisz ale montaż radzę prowadzić u mechanika, który ma dobrego elektryka. Sam czujnik potrafi kosztować od 150-500 PLN w zależności od użytego modelu, więc czasami opłaca się kupić używkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi